Reklama

Reklama

Utažení

  • Velká Británie The Turning (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní
Velká Británie / Irsko / Kanada / USA / Indie, 2020, 94 min

Chůva se má na odlehlém sídle bohatého muže v Maine starat o jeho neteř a synovce, kteří přišli o rodiče. Její nový domov ale skrývá temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá vychovatelka přijíždí na starobylé sídlo, kde se má věnovat výuce dvou sirotků. Jenže jak záhy zjistí, s domem není něco v pořádku a děti také nejsou tak úplně normální. Většinu času to funguje sice jako rutinní, ale přesto obstojné strašení. najdete tu řadu klišé od bubáků v zrcadlech přes podvodní zjevení až po bouchání dveří a motající se záclony. Ale díky relativně solidní atmosféře a fajn castingu to dokáže zabavit. Kardinální průšvih přichází až se samotným koncem, který jsem si pustil několikrát a přesto jsem ho nedokázal pobrat. Nevím, co to režisérku napadlo, ale je to krásná ukázka toho, jak pouhých pár minut dokáže zazdít celý film. Přesto se kousnu a to průměrné hodnocení tomu dám. Kdyby mi chtěl náhodou někdo vysvětlit, co se to na konci dělo, budu za to vděčný. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli někdy budu hledat prototyp extrémně nudné, neobjevné, laciné nefungující duchařiny s bídně nesympatickým obsazením, už vím, kde hledat. The Turning tohle nabízí od začátku až do konce. V podstatě si to můžete pustit, když třeba někdy budete potřebovat něco na uspání, protože tady se toho opravdu moc neděje a když jo, je to na dnešní poměry, kdy 21. století nabízí v hororové kinematografii nepřeberné množství možností, absolutní ostuda. Ten unylý rádoby efektivní závěr tomu opravdu moc plusových bodíků nepřidal. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Mackenzie ide do veľkého sídla učiť malé deti z ktorých minimálne Finn je pekný spratek a popri tom ju strašia duchovia.Keby to bola typická ducharina s pár lakačkami a jasným koncom tak by to podľa mňa malo lepšie prijatie. Menej je niekedy viac a síce sa tvorca tým koncom snažil šokovať, napokon však celý film akurát zhodil. Lakačiek málinko a slabé, duch o ničom, jediné čo chválim je Mackenzie na ktorú sa dobre pozerá a postupné vystupňovanie deja.Ten koniec ma ale ohromne sklamal nemôžem viac ako 1*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Má to komplikovanou vlekoucí se zápletku a podivný náhlý konec, který dělá celé vaše dívání nesmyslné. Hlavní vadou je scénář. Vyprávění by mělo být lepší, mnohem jasnější. Pozitivní věcí byly herecké výkony. Když příběh skončil, říkal jsem si proč jsem ztrácel čas a někoho nepožádal, aby mi film převyprávěl. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Floria Sigismondi nie je zlá režisérka, pokiaľ točí to čo vie, a horor evidentne zas tak moc nevie. Určite sa ale nejedná o žiadny megaprúser. Za zmienku by stála hudba, niektoré výtvarné riešenia a záver by za určitých okolností tiež mohol fungovať. Problematická je predovšetkým prostredná časť filmu, kedy sa malo budovať mystérium, a triky. Možno trochu zbytočný film. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na hororové novele z roku 1898 „Turn of the screw“ od Henryho Jamese. (rafix)

Reklama

Reklama