Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a notně sentimentální počin, který není určen cynickému divákovi. Tuzemské publikum postavu pana Rogerse nezná a je dost zajímavé, že jeho vystoupení můžou na někoho působit opravdu dost bizarně a jeho charakter se celou dobu pohybuje mezi laskavým a dobromyslným strýčkem a skrytým násilníkem, protože jeho úlisnost a dobráctví vypadají až nebezpečně. Tom Hanks tuto polohu vyhmátl naprosto dokonale a je to právě on, kdo drží snímek nad vodou, i když tu tolik není, ačkoli je hlavním hybatelem dění. Matthew Rhys tak výrazný není a Chris Cooper nemá moc prostoru, aby se k něčemu zásadnímu rozehrál. Marielle Heller jinak jede celou dobu na jistotu, protože od počátku nasazuje pomalejší tempo a melancholickou atmosféru, z níž je jasné, že se bude hrát na city. To se postupem stopáže samozřejmě děje čím dál častěji, ale málokdy to úplně vyjde, protože vše je očekávané, nepřekvapivé a dost utahané. Chybí tu jakýkoli výraznější moment, který by vytrhl z až přílišného a laciného sentimentu a prvoplánového poselství, které je bohužel jasné po pár úvodních minutách. A Beautiful Day in the Neighborhood není vysloveně špatný film, ale k tuzemskému divákovi, který není poznamenán pořady pana Rogerse, si bude hledat cestu těžko, protože nemá moc co nabídnout a je až moc prvoplánový. 60 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a nezáživné. Jediné, co je na tom dobré je herecký výkon Toma Hanske, který I tak nudný film dokáže poznést tak, že je to koukatelné. Bez něj by to byl pdoprůměrný brak s ním se to k tomu průměru alespoň trošičku blíží. Je škoda, že režisérka z toho nevyždímala vice emocí. Nevím proč se hlouběji neponořila do vztahu mezi Lloydem a Jerrym, aby to v divákovi vyvolalo alespoň trochu emocí. Bohužel v takovém případě vystupuje Hanks jen jako sekundární andělíček štěstí a to je trochu otravné. Za mě naprosto zbytečný film, který vůbec nemusel vzniknout. Ale Tom musí mít radost, protože ten zbytečný film mu přinesl nominací na Oscara. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers je naprosto ojedinělou postavou amerických televizních dějin, fenoménem, který většině našinců musí být naprosto nepochopitelný. Na rovinu se přiznám, že i pro mě samotného je dosti neuchopitelný. Ale právě asi tímto aspektem je to tak zajímavé téma pro zfilmování. Ale způsob, kterým na to šel Nate Heller a spol. mě bohužel moc nesedl a dle hodnocení je vidět, že nejsem v tomto pocitu sám. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když jsem cca před 3mi lety viděla trailer a vůbec se mi do toho filmu nechtělo...Za mě je to zvláštně prolínané a nejsem zrovna fanoušek maňásků a podobných show...Nicméně si myslím, že život pana Rogerse byl neskutečně bohatý na zážitky s lidmi, se kterými se setkával a příběhy, které s nimi zažíval a prožíval. Ve výsledku jsem ráda, že postava Lloyda, i když byla zatvrzelá, tak pro svoji i manželčinu budoucnost do toho setkání dával stále víc a víc... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film, který mimo jiné testuje, nakolik jsme my zkažení a cyničtí zpropadenci ještě schopní uvěřit, že na světě existuje (resp. rozhodne se existovat) slušný, dobrý, milující člověk, který neskrývá žádnou perverzi nebo děsivé tajemství, ale představuje veskrze pozitivní energii. Svým způsobem velmi očistný zážitek, byť mi občas Tom Hanks do role neseděl, někdy zjevně imituje jiného člověka mimo svou přirozenost (například jeho pohyby, způsob sezení, odpovídají útlé postavě pana Rodgerse, ne tolik oplácanému Hanksovi). Vytknput by se taky dalo, že Hanksova postava tu trpí určitou přeslýchavostí - když slyší něco, co se mu nelíbí, ignoruje to a snaží se změnit téma - když poslouchám nějaké rozhovory s Rodgersem, nezdá se, že b to dělal. Dokázal otočit směr k něčemu pozitivnímu ne změnou tématu, ale přerámováním a reagováním na to, co mu bylo řečeno - ale toho asi scenáristi nebyli ve stejné míře schopní (kdyby toho byl schopný každý, nebyl by pan Rodgers tak výjimečná osobnost - a když si něco přečtete o Rodgersovi, nejde ho než obdivovat, tenhle film zachycuje jen zlomek toho, co představoval). Ale tím to nechci komplikovat, je to určitě povedený, promyšlený a zajímavý film, který má dneska dobré uplatnění. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno