Reklama

Reklama

Jack Goes Home

Trailer

Po smrti svojho otca, ktorý zomrel pri autonehode, cestuje Jack (Rory Culkin) domov do Colorada, aby pomohol ošetrovať svoju ťažko chorú matku. Tu, v rodnom kraji, začína pomaly odkrývať zlovestné tajomstvo, ktoré už dlhý čas zahaľuje pravdu o jeho rodine a priateľoch. Tajomstvo, ktoré zatrasie samotnými základmi jeho vlastnej identity... (misterz)

(více)

Recenze (21)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jack Goes Home není zfilmovaný příběh, ale zfilmované trauma. Takže do něj nejděte jako do hororu, spíš se nachystejte na nepříjemné drama, kde vás budou strašit vnitřní démoni velmi nesympatické hlavní postavy. Až se divím, jak mi to sedlo. Nebo ne, "sedlo" je špatné slovo ... "zaujalo" je přesnější. I přes silnou odtažitost (dáno hlavně tím hlavním hrdinou) jsem byl v podstatě celou stopáž zvědavý, jak snímek bude pokračovat. Režijní debutant Dekker fakt vcelku slušně brnká na struny psychologického nepříjemna a když se sem tam vytasí s nějakými staršidelnými sekvencemi, fungují taky. Bohužel z toho nakonec nevyleze nic převratného, takže na čtyři hvězdy Jack asi není, ale mám k nim v hodnocení blíž, než jsem si před projekcí vůbec troufal očekávat. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tragickej nehode, pri ktorej prišiel jeho otec o život, sa Jack po dlhej dobe vracia do svojho domova, aby milovanému otcovi zabezpečil úctyhodnú poslednú rozlúčku. Taktiež prichádza pomôcť svojej matke, ktorá nehodu prežila, ale jej psychický stav je katastrofálny. Jack ale ešte netuší, že doma čakajú ešte nepríjemnejšie fakty o jeho rodine. Smrť otca bola len prvou zásadnou ranou, ktorá zmení celý jeho život a návrat domov sa začína meniť na najdesivejší možný zážitok. - Som naozaj až šokovaný tým, ako vyspelo je zrežírovaný tento horor, keďže sa jedná o hororový debut tohto režiséra. Samozrejme mu do karát nahráva aj to, že má k dispozícii ideálny casting a perfektne obsadené úlohy. Rory Culkin totiž vyzerá ako totálny psychouš a hororová legenda Lin Shaye dokáže vo svojom veku prekvapiť aj v úlohe, v ktorej sa každoročne objavuje v niekolkých hororoch. Kvalitne na mňa pôsobilo aj spracovanie, ktoré by sa v scenári mohlo zdať chaotické, ale prevedenie pôsobilo zaujímavo a vo finále sa takmer všetko vysvetlilo, takže som s týmto projektom naozaj spokojný, keďže som takúto kvalitnú psycho jazdu už nejaký čas nevidel. + Lin Shaye + herec z Scream 4 a Shut In + herečka z The Ring + herečka z #Horror, Antibirth a Yoga Hosers ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne IRITUJÚCI film, ktorý trpezlivého diváka odmení ešte iritujúcejším záverom... Ja som vedel, že som to mal odignorovať; moja chyba a vyblednuté 2*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aké hodnotenie by mal divák udeliť, keď počas snímku asi 4-5 krát zadrieme? A tak "pretiahne" samotné sledovanie filmu z pôvodných 100 minút na takmer 2 a pol hodiny, lebo sa neustále musí vracať k momentu, ktorý si v stave bdenia pamätal ako naposledy? Ja naozaj nemám dojem, že som sledoval horor. Ako thriller by tento počin v mojej hlave ešte obstál, no vložky "tamtoho" žánru si v obdobnej story predstavujem inak. Proste, toto mi až na herecký výkon lady "Insidious" hrubo nesadlo. V mojich očiach teda žiadna sláva. A vašich? - 45% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Som rád, že moje hodnotenie zvýšilo Dekkerovmu filmu csfd hodnotenie zo 47% aspoň na 48. Myslím, že objektívne si Jack Goes Home zaslúži lepšie percento (aspoň tých 60) a subjektívne ešte o čosi viac (okolo 70). Isteže, kritika je v danom prípade taktiež na mieste, scenár bol celý čas (a hlavne k záveru) nevyvážený, príbeh zle prerozprávaný a nevhodne vypointovaný, ale na druhej strane som sa do story Roryho Culkina maximálne zažral, pričom musím vyzdvihnúť aj herecké role nielen hlavného psychouša Culkina, ale i skvelej "wtf-matky" Lin Shaye a lesbickej Culkinovej "bff" Daveigh Chase (alias malej Samary z Kruhu). Mimo iného Jackov traumatický život famózne podkreslujú jeho cynické, miestami až deprimujúce monológy na hrane znesiteľnosti, čo je ale pre podobný žáner prijateľné, ba priam žiaduce. A ono keď sme už u toho žánru, viac mi na Jack Goes Home sedí kombinácia medzi thrillerom-dramou a psychom než horor. Nečakajte žiadnu Á-čkovú produkciu "pre každého", skôr B-éčkovú šialenosť, ktorá vás buď svojím zovňajškom a vnútornou rozloženosťou silno pritiahne, alebo naopak maximálne odpudí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych rád upozornil, že jde spíš o psychologický drama než o horor. Což mě osobně vůbec nevadilo. Celým filmem diváka provází taková nepříjemná až tísnivá atmosféra. Snímek taky hodně povyšují výkony Lin Shaye(místo v TOP10 oblíbených hereček má u mě jistý) a především Roryho Culkina. Podle mě je to další ze snímků, který by si zasloužil větší pozornost. Ke dni 16.2. 2023 jen 185 hodnocení. Ikdyž na druhou stranu chápu, že Jack Goes Home není filmem co by oslovil masy diváků. Určitě si ale myslím, že tak nízký hodnocení(alespoň v mých očích) si rozhodně nezaslouží. Podle mě má zavádějící přiřazení "Horor" na svědomí pár nižších hodnocení. Protože se pár hodnotících nedokázalo povznést nad to, že čekali horor a ono jim bylo naservírováno úplně něco jínýho. Proto ještě jednou podotýkám. Tohle má blíž k psycho dramatu než k hororu. Slabší 4. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjmení Culkin mi sice nemile evokovalo jistého malého blonďatého mongoloida, který byl kdysi každou chvíli sám doma nebo kde, ale naštěstí jsem nedal na obavy a do filmu šel. A udělal jsem dobře, protože Culkinův Jack je naprosto excelentní postava a navíc excelentně zahraná. Epesní magor podle mého nejvytříbenějšího gusta, jeho pohledy, mimika, slovní projev, halucinace, vše abnormálně vynikající, není holt Culkin jako Culkin. A pokud je Jack nevyzpytatelně šílený, co teprve jeho matka! A ta jejich temná rodinná historie... Scénu s otcem a nemluvnětem pod vodou jsem úplně viděl před očima. Snad se filmu dostane trochu víc pozornosti, já osobně bych se ho nebál přirovnat třeba k Donniemu Darkovi. A nejedná se samozřejmě o horror, spíš o jakýsi černohumorný psychothriller. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Alfou a omegou je Rory Culkin, který prakticky nesleze ze záběru. Pokud vám jeho projev nesedne, nebude se vám líbit ani film. Já s ním neměl vůbec žádný problém a jeho ne úplně vyrovnaného maníka, který se propadá do ještě hlubšího bahna, jsem si docela užil. Hrůza šla i z Lin Shaye v roli matky, která má s hlavním hrdinou poněkud problematický vztah. Mírně řečeno. Něco do sebe mělo i postupné odkrývání minulosti, jejíž odhalení mě celkem překvapilo. Horší to bylo se samotným závěrem, díky kterému vznikly v příběhu díry, které tam do té doby nebyly. To mi celkový dojem zkazilo. Ale i tak se určitě jedná o zajímavou záležitost. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je docela nesympatický borec, kterému se při dopravní nehodě zabije otec a on se vrací do svého rodného domu za svou matkou. Všichni se začnou chovat divně, neustávají tlak se ztrátou člověka a začínají se situace vyhrocovat. Do toho začínají vyplouvat tajemství z dětství. Typické hororové prvky s nádechem duchařiny jsou zde minimálně a spíše se jedná o psychickou destrukci hlavních aktéru. Herci své stavy hrají velmi dobře a uvěřitelně. Měl jsem problém s tím, že děj se neposouvá dopředu a opravdu to bylo jen o stavech postav. Když vše spěje k závěru, tak nakonec nedostaneme nic, co by ohromilo. Psychologická hra povedená, ale jako hororový celek méně......6/10 ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Vlastne strašné klišé...No až do samotného finále som naivne veril,že to tak nebude...Každopádne táto drama o pošahanom sexuálne frustrovanom feťáčikovy s občasnými zábleskmi hororu je podľa mňa dosť pútavá zmeska.Culkin tu lezie divákovi na nervy presne tým správnym spôsobom a vo filme sa v podstate stále niečo deje...Je to otrepané téma,no dobre uchopené a zručne obkecané až do samotného konca...Pozitívne prekvapilo... 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Thomas Dekker je známý hlavně jako herec, ale ve svém druhém režijním počinu ukázal, že je schopen film ukočírovat i režisérsky. Dokonce tu ani sám nehraje, což je docela sympatické. Dal prostor jiným a ti zvládli přesně to, co měli. Natočit silně depresivní snímek, který na diváka nějakým způsobem dovede zapůsobit. A to se dle mého podařilo měrou vrchovatou. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jack Goes Home je takové pomalé, nepříjemné psychologické/psychedelické drama s Rorym Culkinem, který je mnohým nesympatický, avšak já ho žrala od začátku do konce a mám ráda tyhle dlouhovlasé podivíny, kteří mají nepřítomný výraz. Nedávným příkladem je toho I am not a serial killer, kde zahrál hlavní postavu obdobný herec a byl jedním z důvodů, proč mě film bavil. Když tento film "vytrpíte" do šedesáté minuty, myslím, že pak už můžete být spokojeni, že jste se dostali do té lepší části scénáře. Moment, kdy se začne odhalovat pravda film opravdu popohnal a nastává i více nepříjemných scén a už začínáme cítit Jackovu labilitu. Lin Shaye si také střihla přesvědčivou roli, i když já její přítomnost někdy neberu tolik vážně. Tahle herečka ve mně vyvolává smíšené pocity. Celkový pocit mám ale spíše kladný, přestože vypointovaný je velmi tendenčně. Chápu tedy všechna hodnocení, ale mně to do noty docela padlo. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Úcta pred ďalším Culkinom. Má šmrncovnú schopnosť vytrhávať husle z rúk. Nehovorím, že je film dokonalý, ale je to jeden z tých, ktoré vo mne zanechajú spomienku, ani nie tak na dej a priebeh, ale na pár slušne natočených scén a prirodzený psycho-pohľad. Veľmi upokojujúci film bez prehnaných efektov a zbytočného mysteriózna, peknou hudbou, Lin Shaye, milou historkou a nádychom homosexuality. Sweet dreams good boy. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Režijní debut herce z většinou podprůměrnejch filmů je sice natočenej dobře, bohužel je nudnej jak svině. V momentě kdy jsem myslel že mám za sebou už hodinu a půl jsem zjistil že to bylo teprve 40 minut. A bohužel do první hodiny se nestane vůbec nic. Člověk má skoro pocit že sleduje jen nějaký slabší drama a ne horor. Pak se to trochu vzpamatuje a několik strašidelnějších scén se ukáže, to už ale nesmaže tu kurevsky nudnou první půlku. ()

Ravenous 

všechny recenze uživatele

Působivý psychotriller s asi nejlepším ze sourozenců Culkinových. Roryho vizáž s vlasy rockových hvězd z let sedmdesátých a mistrné herecké umění bylo to, na čem celý film stál. Lin Shaye byla opravdu děsivá a potkat ji se sekáčkem v ruce bych fakt nechtěla… ()

safixxx 

všechny recenze uživatele

Průměrný až lehce nadprůměrný horror, který sice trochu "zvedla" Lin Shaye, ale žádné velké překvapení od toho nelze očekávat. ()

chad 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne temná atmosféra plná psychického teroru a hrôzy, so skvelým hereckým duom Culkin-Shaye. Hlavný hrdina dostáva ranu za ranou a nekompromisne a priamočiaro to smeruje do tragického konca. Stačila by polovica útrap mladého Culkina a skončím v blázinci. Progresívne obohatenie v podobe teplého suseda a najlepšej kámošky lesby, pochovali nádeje na lepšie hodnotenie. Škoda tejto vložky, bol to zaujímavý film a zaslúži si pozornosť. ()

Martin29 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by se mě někdo optal jaké nejhorší horory jsem viděl tento rok tak tenhle by byl v top 3. Jackovi zemře při nehodě otec on se teda stará o svou matku. Ze začátku se to tváří jako sonda do duše lidí co přišli o někoho blízkého(on to prožívá až moc jeho matka vypadá jako by to měla celou dobu totálně na háku) pak se z toho stane sonda do duše zneužívaného syna, který má rád muže (homosexuálové se zde můžou potěšit jednou sexuální scénou, pedofilové se zde nedočkají je zde jen naznačené, že by nejradši svého syna opíchal bohudík ten syn dříve zemře tak nic nebude). Konec pak přichází s pointou ve stylu to co jsme dříve sledovali neplatí jelikož to byla nějaká vize a úplný konec je pak silně nedomyšlený. Dokoukáno na 3krát z toho 2krát jsem zaspal ()

Reklama

Reklama