Reklama

Reklama

Kde se země chvěje

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Tokiu 80. let se odehrává příběh milostného trojúhelníku. Záhadná bývalá emigrantka je obviněna z vraždy svojí kamarádky, která měla vztah s místním fotografem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Manipulátoři a psychopati jsou nebezpeční jedinci napříč kontinentama. Jinak je to pěkná vycházka do konce osmdesátek, kdy se fotky vyvolávaly v černé komoře, probíhal proces ve vývojce a ustalovači s očekáváním co z toho vyleze, fotky se žehlily na žehličce... a společně se zvětšovákem to překáželo někomu v koupelně :-) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Prostředí Japonska, resp. Tokia, je zajímavý, především pro našince je to neokoukaný, ale to je asi tak jediný plus na tomhle filmu. Už dlouho jsem neviděl nic, co by bylo tak naprosto bez emocí, chladný, neutrální. A. Vikander má celou dobu až depresivní výraz, na situace reaguje zvláštně, ale obecně všechny ty postavy mají chování poněkud divný. Fotograf, pro mě nesympatickej, ještě k tomu pronáší nepřirozený věty jak z nějaké učebnice ("Když jsem tě poprvé uviděl, věděl jsem, že k sobě budeme upřímní." - takhle někdo fakt mluví?!). Vůbec nerozumím tomu, jakej byl záměr sdělení tohoto snímku. Šlo to naprosto mimo mě - film bez emocí emoce nevyvolal. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jako kdybych sledoval film podle scénáře Haruki Murakamiho. A nutno dodat, že jsem celou dobu přemýšlel, jestli za to může to Japonsko jako takové, nebo jestli byl záměr příběh vyprávět v duchu magického realismu. Jenže problém byl, že to nemělo pořádnou pointu, hrozně dlouho jsem si říkal, že vlastně nevím co se v tom filmu vlastně děje. Jediný důvod, proč jsem na film koukal a dokoukal jej, byla vlastně ve výsledku Alicia Vikander, která byla (a je) DOKONALÁ...plus ta její japonština! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sixt Sense meets Lost in Translation meets Basic Instinct. Zkvašenina několika žánrů, která je absolutně bez náboje a jakéhokoliv tvůrčího DNA. Vikander sice odvádí svůj herecký nadstandart, ale ta dlouhá makra, romantické neony a éterická hudba ještě nedělají zajímavý film. Snaha o myšlenkově bohatý mysteriózní thriller opravdu nevyšla. Jak tohle mohlo vzniknout ve Scott Free produkci je velká záhada. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajnová směska snad všech možných filmových žánrů kromě komedie. Kupodivu se to celé nezvrhne do smysl nedávajícího guláše, ani to za ty skoro dvě hodiny nestihne nudit. Nečekal jsem navíc kdovíjaký kulervoucí závěr ani šokující pointu, takže Netflix dnes večer nevypínám naštvaný - prostě si to pusťte jako takové netradiční romantické drama s prvky thrilleru, a zklamání se nemůže dostavit. A Vikander je skvělá! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je spomenuté, že po zemetrasení prichádza vták, ktorý spieva. V skutočnosti je to mýtus. (megajalec)

Reklama

Reklama