Reklama

Reklama

Tau

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní žena Julie (Maika Monroe) si přivydělává bokem na studia. Žije sama, nikoho nemá, a tak se jedné noci ztratí. Kdo bude hledat někoho, koho ani nemá kdo postrádat? Toho přesně využívá Alex (Ed Skrein), který unáší lidi pro svůj experiment. Jenže Julie se jen tak lehce nevzdává a za každou cenu bojuje proti technologii zítřka. Jenže není to tak jednoduché, jak si zprvu myslela. "Tau" je počítačem budoucnosti... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie vždy je potreba vidieť vysokorozopočtový film, ktorý ma odrovná. Občas mi stačí aj niečo menšie. A ak to máme ešte ako sci-fi, tak som tomu otvorený. "TAU" je podľa mňa celkom dobré sci-fi o super dome a jeho super inteligentom programe s menom "TAU". A keď to vezmem celkovo, tak som si film aj relatívne užil. V prvej časti to má mierne hororové prvky, potom je to viac dialógové a veľa informácií pre "Tau-a" Viem si predstaviť úprimne všetkých, ktorých to otravovalo a nudilo, no pre mňa to bolo v tomto celkom zaujímavé. Tie dialógy mi nevadili, mali pointu, mali myšlienky a celkovo som mal pocit, že vo mne zanechali celkom dobré dojmy. A je vždy super, keď môžeme vidieť, ako sa umelá inteligencia dokáže priblížiť k ľudskému mysleniu a cíteniu. Či už v "Mass Effect 3 alebo "Terminator 2: Judgment Day". Asi mám pre to slabosť. Nemôžem povedať, že by film nemal slabé miesta... okey zloduch je síce celkom zaujímavý, ale zase miestami sa správa ako malé decko. Až to človeka trošku irituje. Niekde v strede mám pocit, že to potrebuje zase nejaký smer a potom záver nie je podľa mňa nič moc. Alebo aspoň vrcholná akcia. Už som videl lepšie. Posledná scénka však je dobrá a dá človeku príjemný pocit. Ako celok je to podľa mňa pozerateľné a celkom dobré. Ak chcete niečo malé s umelou inteligenciou, myslím si, že si prídete na svoje. Čeknite si film a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B- ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru premárnený potenciál. Námet filmu celkom zaujímavý, no scenár ho nedokázal rozviesť do niečoho zaujímavejšieho. V podstate takmer celý čas ide iba o príšerne nudné a povrchné blábolenie jednej dievčiny s umelou inteligenciou, ktorá stále všetko nechápala. V tomto duchu sa niesol i samotný koniec, ktorý mi tiež prišiel ako nemastný-neslaný. Jediné čo za to stojí je slušná výprava, vidno, že sa s peniazmi nešetrilo. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité sci-fi béčko za väčší “badget”, o inteligentnom počítačovom systéme a robotovi v jednom “tele” menom “Tau-i”, ktorý v dome šialeného “vedca”, dohliada na uväznených ľudí. Tí sa následne musia podrobiť rôznym “nie len” inteligenčným testom. Nádherne natočené, v kombinacii s dokonalými, no zato nijak mimoriadne veľkými efektmi, ktoré učarujú len v úvode. Ich rozmach totiž nijak nenapreduje, a tak úpadok do stereotypu, nenechá na seba dlho čakať. Kým je úvod pomerne “živou” záležitosťou, jadro kompletne prepadne deju, postavenom na tliachaní hubou. Fakt škoda, že sa samotný snímok neuberal viac akčným, možno dokonca hororovým smerom, no toto na 100% nebol úmysel tvorcov. Čiže tí, čo čakali, respektíve očakávajú krvavé jatka, urobili, respektíve robia chybu. Toto je o boji “troch” hláv, kde sa chce jeden stoj čo stoj zachrániť, druhý je šialený, tretí zas umelou inteligenciou, ktorá nič “nechápe”. Myšlienkovo pomerne nápaditý snímok, v závere opätovne “začne dýchať”, avšak neverím, že ho mnoho ľudí docení. Za mňa za “3” .. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledujeme jakousi šlápotu a fetku při své ´´práci,, kdy ji, ale jakýsi maník unese spolu s dalším 2 lidmi. Ty 2 lidi později zemřou a zůstane pouze ona s jedním magorem v domě ovládané počítačem který má k dispozici 1 robota a nekonečno (asi 50) dronů. Magor ji ze začátku mučí, aby dosáhl svého a později drží v tom domě a chce po ní, aby mu odpovídala na otázky. Ona jelikož chce žít tak to dělá a kecá si s tím počítačem ,aby ho dostala na svou stranu. Optimálně je to na 2 hvězdu nicméně jednu přihodím jelikož mě to nenudilo tak jak Anihilace https://www.csfd.cz/film/419596-annihilation/komentare/ a nemá to feministický nádech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně nudná, nudná, nudná, nudná komorní sci-fi, kde nic nedává smysl. Pseudofilozofické plky jako Ex Machina, podobně stavěný scénář, podobně hloupoučké dialogy jako z knihy Existenciální filozofie snadno a rychle pro čtenáře komiksů a Bravíčka. "Mám jméno, jsem osoba!" - "Musíš se o sebe umět postarat sám a vyvíjet se!" Ufff. Nelogičnosti - holka s nadprůměrně vysokým IQ, která chce studovat místní FAMU si vydělává jako šlapka a kapsářka? Wtf? A kde se naučila ty bojové techniky?A ten stroj je vážně tak blbý, že mu stačí povídat pohádky? Když spojuje telekonference, není na žádné venkovní světové síti? A ten vědec se vlastně celou dobu snažil o co? Převést vědomí Julie do Tau? A toho pak chtěl jak předvést, když byl vázaný na barák? Atd., atd. Ani ty triky nevypadaly moc extra. Už jsem se zmiňoval, že je to utahané a nudné? ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama