Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 1 (2019) (série)


Kapitola 4: Útočiště (S01E04)

(epizoda)
  • USA Chapter 4: Sanctuary (více)

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

leonidas 

všechny recenze uživatele

no jo, jako celkem dobrý, ale jak sem tak pochopil tak hlavní hrdina má být nějaký excelentní zabiják a zatím ho v každé epizodě něco zruší nebo mu někdo musí pomoct . v jedničce ho zbilo nějaký tvor ve dvojce mu musel pomoct stařík a pak prcek ve trojce celá parta ve čtyrce gina carano. ne že bych měl něco proti gině jen ten mando mi nepřijde jako nejlepší nájemný lovec jak mi to scénář podsouvá. nad scénářem nemá smysl uvažovat. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( Komentár je len môj subjektívny názor ,ktorý som naschvál napísal s cynickým podtónom ,takže ho neberte moc vážne ) ... A samozrejme ,keď ja začnem niečo chváliť všetko musí ísť do sračiek. Minulé epizódy boli to najlepšie ,čo ma od premiéry Rogue One čakalo. Epizóda 7, 8 a SOLO ma neskutočne sklamali a tak som dúfal ,že sa Mandalorian nezačne správať strojene ,predvídateľne a neskutočne detinsky. Bohužiaľ toto všetko tento diel obsahuje. Máme tu jednoduchú zápletku ( až moc jednoduchú ) točiacu sa okolo vojen medzi kmeňmi ,ktorú nakoniec vyhrá kmeň na strane Mandaloriana ( aké nečakané! ) a vzápätí to vyzerá ,že sa nám tu pekne usadí ,ale ako to býva niekto ho príde zabiť a celá predstava sa rázom rozbije. Baby Yoda a jeho roztomilosť nedokážu odvrátiť pozornosť od nedostatkov . Počas celej epizódy som mal pocit ,že je hlavný charakter až moc citlivý a tvorcovia nám pchajú do ksichtu jeho pocity ,ktoré od nájomného zabijáka moc ľudí fakt nechce počuť. K tomu si ešte prirátajte neprehľadnú a zbesilú akciu a máte Star Wars Last Jedi vytvorený. Ale katastrofa to nebola ,len mám pocit ,že keď Disney začne robiť niečo neskutočne vážneho a dospeláckeho tak to vždy okorení niečim detiským trápnym. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech akčních epizodách tu máme trochu toho měkčení zatvrdlého Mandolorianova srdce, a to přes přírodní idylku a jednu svobodnou matku. BDH to sice jako režisérka trochu s tou sentimentalitou přehání, ale Gina Carano se pořád umí rvát a AT-ST je dobrá akční tečka. Doufejme, že tvůrci nebudou moc tlačit na ten motiv spasení jednoho "bounty huntera", a bude se držet westernová linka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristický zmetek. Dokonce je to tak špatný, že klidně můžu napsat o čem to bylo a nebudete to považovat za spoiler. Idylická vesnice, jejíž obyvatelé si klidně farmaří...v tom se z hloubi lesa vyloupnou zlotřilci a všechno jim vezmou. Ejhle, kolem letí loďka s Mandalorianem. Spásný nápad...najmeme ho, aby nám od zlotřilců pomohl. Blalalalabla...nějaký ten děj a la Sedm statečných vygraduje do scény, kdy se vesničané radují v troskách své kdysi malebné vesnice, protože zlotřilci dostali na prdel. No fuj! I nejslabší epizody Klonových válek, byly originálnější. A i když nebyla zápletka nijak hlubokomyslná...téměř nikdy to nebylo hloupé. Tato epizoda je hloupá v desítkách situacích. Proč přenášet boj do vesnice, kde jsou děti? Bojové schopnosti Mandy jsou vcelku pofidérní, stejně jako motivy jeho činů...je to rozklížené a nevěrohodné...nebýt toho, že jde o SW, byla by to stěží průměrná epizoda. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme mírné zpomalení, zlehčení a už tu máme také kritiku. Na to nelze nic jiného říci než: Aby jste se neposrali. Jako ve filmech Star Wars také jsou slabé chvilky, tak musí být i tu. Pro mě, ale žádné zklamání. Naopak sice jiná atmosféra, ale pořád originální. Připomnělo mi to Bitvu o planetu Endor. Za mě stále 100%. A kritici běžte se léčit. Absolutně nedokážete ocenit snahu držet Star Wars universum na vrcholu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedro Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli doubléři a hlas byl přidán v postprodukci. [Zdroj: Filmozrouti.cz] (Kinofil)
  • V epizodě můžeme při vstupu do baru vidět Lotharskou Kočku, která se doposud objevovala výhradně v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Jedná se o přímý odkaz na tento seriál. (UncleMorty)
  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)

Reklama

Reklama