Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozoruhodný film, ktorý som prvotne dosť podcenil, ale o to viac ma potom bavil. Ten koncept dvoch svetov tu už od počiatku vytvára dosť zaujímavý základ, na ktorom sa dalo pochopiteľne stavať. No a potom po tom ústrednom zlome v deji sa to celé riadne rozbehlo. Musím uznať, že popri tom prirodzenom dramatickom rozmere ma veľmi bavil aj ten psychologický vývoj hlavnej postavy Starr, ktorá sa ocitla razom v centre diania a musela sa s tým popasovať prakticky sama. Kvalitný film dopĺňali rovnako kvalitné dialógy, ktoré donútili aj samotného diváka prežívať čiernobiele dilemy spoločne s postavami. Takže za mňa obrovská spokojnosť, teda až na ten záver, kde sa podľa mňa až príliš tlačilo na pílu. Ale aj tak, veľmi milé prekvapenie! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V USA to majú zdá sa zmiešané oblasti stále problematické. Tento film je dobrý, je takou zmesou Kultu hákového kríža bez prvku nacizmu a potom oscarového Crash. Chýba mu možno ten holywoodsky náboj veľkofilmu, ale myšlienkovo je bohatý. Hlavne nie je čiernobiely ani orientovaný jednostranne a to sa počíta. Stojí za to pozrieť. ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Mladý černý drogový dealer neuposlechne výzvu policisty a je zastřelen. Pak ve filmu 2 hodiny klábosí zástupci černé komunity o tom, jaké to bylo nespravedlivé. Sem tam udělají nějakou demonstraci, rozbijou pár aut a zase melou o tom, jak jsou k nim bílí nespravedliví. Nudou obtěžující film vyprávěný malou holkou a na téma, které mě ani za mák nezajímá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní počin s vynikající Amandlou Stenberg, která čím dál dokazuje, že roste ve velkou herečku. Poslední dobou mě baví tyhle rasově zaměřené počiny z Ghetta, dealerů a kriminality. Film má v jistých momentech slušnou sílu a emoce na mne zafungovaly slušně. Byť je to o něco delší, než je třeba já se příjemně bavil. Anthony Mackie v roli dealera celkem badass.75% ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je černému v Americe, nevím jak je cikánovi v Evropě, vím jen, že stále je tu rasizmus ať z té či oné strany. Jedna strana se vymlouvá na druhou a hrajeme si na soužití, které nám stále nejde. Jediná cesta vede ke vzájemnému pokřížení ras, až vznikne buď rasa žíhaná, pak si budou lidi počítat, kdo má více skvrn bílých nebo černých, nebo rasa takových středně snědých lidí a to bude nejpravedlivější. Pak bude konec rasizmu, co se týká barvy pleti. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)
  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama