Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní počin s vynikající Amandlou Stenberg, která čím dál dokazuje, že roste ve velkou herečku. Poslední dobou mě baví tyhle rasově zaměřené počiny z Ghetta, dealerů a kriminality. Film má v jistých momentech slušnou sílu a emoce na mne zafungovaly slušně. Byť je to o něco delší, než je třeba já se příjemně bavil. Anthony Mackie v roli dealera celkem badass.75% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rozkoly mezi bělošskou a černošskou komunitou hlavně z USA bohužel asi nikdy nevymizí, bude tedy v průběhu let viset ve vzduchu potřeba se tomu čas od času věnovat i ve světě filmu. The Hate You Give je naštěstí příkladem dobře uchopeného jinak desetkrát omílaného tématu, kde musí remcat hlavně spousta českých konzervativců. Mně rozhodně boje za rovnoprávnost všech cizí nejsou a s výkonem fakt snaživé Amandly Stenberg je tenhle kousek povedenou sondou do častých zbytečných rozepří dvou nejčetnějších amerických etnik. [viděno na Disney+ 12.3.2023] ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak rozprávkovo bezzubo podaný príbeh o rasizme, ktorý stále prevláda v USA medzi bielymi a čiernymi. Našťastie je hlavná hrdinka sympatická a jej príbeh je dostatočne zaujímavý. Téma sa bohužiaľ neomrzí, lebo je stále aktuálna. Film síce obsahuje pár napínavých chvíľ, ale väčšinou to pôsobí bezzubo a tak nejak od začiatku cítite, že po úvodnej nešťastnej udalosti sa to všetko dokonale vyrieši. Dokonca aj ghetto je po vizuálnej stránke natočené sexy v teplých farbách jak nejaký akčniak od Michaela Baya. Obsadenie jednej z hrozieb - miestneho gangstera bolo tiež nešťastné. Dobrák od kosti Anthony Mackie proste ani na chvíľu strach nenaháňa. A poslednú výčitku mám k stopáži, ktorá je zbytočne prestrelená a miestami sa film tiahne. Skrátenie o 30 minút by filmu prospelo. Napriek tomu všetkému to za pozretie stojí. Pôsobí to ako jeden z tých lepších Hallmarkovo neškodných filmov o rasizme. 7/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne náhodou je ve stopáži zmínka o skvělým Straight Outta Compton, ke kterýmu má THUG hodně blízko. Sice až na pár podstatnejch výjimek, ale má. Tou asi největší je sentimentalita. Slzopudnost natřískaná do tohohle filmu, se vás bude snažit dojímat co půl hodiny, a zbytečně přehrocený dramatický scény zas šíleně tlačí na pilu co se emocí ohledně rasový problematiky týče, ale... ale... na mě to prostě fungovalo. Hlavně kvůli suprovým hercům a zatraceně sebejistý režii. Tohle je navíc už několikátej Tillmanův snímek, kterýmu dávám vysoký hodnocení, takže na tom chlapovi asi něco bude. Vobčas je prostě dobrý, pustit si podobný ubulený dramátko o nespravedlnosti ve světě, a královsky se u toho zabavit. P.S. Ať hodí kouzelnickou hůlkou ten, kdo po skončení nedostane chuť na maraton Harryho Pottera. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jsem velice překvapen, že tento film nevyhrál nějakou tu zlatou sošku Akademie, když je skrz naskrz černý jako noc v neosvětleném sklepě. Poselstvím tohoto filmu je, že Nword se nepoužívá, a že černoch by neměl používat hřeben, protože ho to může stát život. 49 % Celosvětový příjem k 26. 3. 2019: $34,934,009, což je 1,52 násobek rozpočtu ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)
  • Scenárista Audrey Wells podlehl rakovině po půlročním boji dne 4. října 2018, den před premiérou filmu v USA. (kesinaa)
  • Při jízdě autem King (Anthony Mackie) poslouchá v rádiu písničku „Ghostface Killers“ od interpreta Offset. Tato píseň je dost rasistická, jejím hlavním tématem jsou drogy. (kesinaa)

Reklama

Reklama