Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (156)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Presne ako Grinch z 2018. Hranú verziu nikdy nedobehne atmosférou, čo sa snaží vykompenzovať trikmi od výmyslu sveta, nakoľko si uvedomuje ich jednoduchšie prevedenie skrz animáciu oproti veľkovýpravnosti potrebnej v skutočnom svete. A možno riešim argument poplatný dobe, všeličo sa dá dnes urobiť digitálne aj v hranom filme. No Addamsovci by za to radi neboli, moderný svet im nič nehovorí.  Nuž, to mi práve pripomína jeden vtip zo začiatku filmu, ktorý, ako sa neskôr ukáže, ide na úkor konzistentnosti. Vec si púšťa svoje fetiše na laptope, kým Wednesday ani nevie, čo je to mobil. Niečo podobné platí pre ich vysávač, ktorý nevysáva, ale vypúšťa viac prachu. Síce haha, no ak nie sú ani čiastočne inštitucionalizovaní, neviem si ich predstaviť platiť elektrinu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Od Johna Astina přes Raula Juliu je tato specifická rodinka už léta zabydlená i u nás. Pamatuji si černobílý sit-com, když jsem byl malý i celovečerák a pár let později…..no a pak přišel rok 2019 a studia už nevěděla, co by. Nevím, dětský divák možná řekne jinak, ale mně snaha přiblížit Adamsovi dnešní mobilní generaci přijde přinejmenším nešťastná. Animace OK….to už by měl dnes být standart. Ale co zápletka, vtip, jednotlivé linie, charaktery? Za mne jedna velká animovaná nuda a hazardování s jménem Addams. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předně musím zdůraznit, že pro Addamsovu rodinu mám velkou slabost a že jsem se na tenhle animák fakt těšil. Potěšilo mě i to, že se to řídí původním seriálem, tedy i originálem. A že tahle animace (která je i v komiksech) Addamsovým zatraceně sedne a že i tady je legendární znělka přesně taková, jakou jí známe ze seriálu. Po trailerech to ovšem vypadalo, že tenhle film bude nepovedený a navíc strašlivý průšvih, ale ani jedno se díkybohu nekoná. Hlavní zápletka je samozřejmě naprosto klasická, tupá, předvídatelná, ale nakonec proč ne. Zpracována ovšem mohla být lépe, neboť stále cítím, že ty čtyři hvězdy dávám opravdu jen k mé slabosti k Addamsovým a že je to spíše na 3*, ale zase na druhou stranu... filmy na 3* jsou kolikrát horší. Takže ačkoliv do druhého dílu je rozhodně co zlepšovat a i přesto, že to ani zdaleka nedosahuje kvalit původního seriálu či obou hraných filmů, furt to jsou Addamsovi v té nejklasištější podobě a už jsme dostali i jejich mnohem horší verze. A navíc jsem se u toho bavil, nechyběla známá hudba ani známé vedlejší postavy, nenudí to a je to prostě dobré tak akorát. Takže ve výsledku jsem naštěstí docela spokojen a na dvojku se těším. 70%. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Minuloročný "halloweensky" animák, ktorý som úspešne odignoroval, a tak ho pozerám s ročným odstupom. Túto rodinu som do vydania filmu nepoznal a moc ma neláka ani ten pôvodný seriál. Chcel som nejaký animák na halloweenske obdobie, no mám z toho zmiešané pocity. Začalo to veľmi sľubne. Oceňujem, že ma to uviedlo do deja od úplneho počiatku. Malo to aj v pohode atmosféru, nie hororovú, ale takú temnejšiu. Pokračovalo to ako fajn animák, pri ktorom som v rámci komédie mal pár takých momentov, kedy som vydal zvuk, ktorý pripomínal smiech, no dej a zaujímavé postavy ma celkom zaujali. Asi 30 minút pred koncom sa však niečo stalo, prestalo to byť zaujímavé, všetko bolo povedané a už som iba čakal na koniec, ktorý bol jasný. Filmu hlavne ďakujem za zoznámenie s *nesympatickou* a *hroznou* rodinkou (*v jazyku Addamsovcov, samozrejme*). 5/10 (Videné 30.10.2020, SK dabing) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Addamsovu rodinu miluju a laťka je díky původnímu seriálu a prvním filmům nasazená hodně vysoko, ač následující pokusy o oživení byly vždy zoufalé. Nemám problém s animovanou podobou (však oni byli animovaní už v 70. letech) a začátek nevypadá špatně, povedený dabing Oscara Isaaca, ale je vidět, že i přes kratší stopáž se inspirace velmi rychle vyčerpává a jakási parodie na make-over nefguje. Definitivni zklamání je mazurka, která byla ve filmu zlatým hřebem, takže to tím kleslo pod 50%. Závěrečné překreslení seriálové znělky je super, ale už to nezachrání. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V tomto snímku je Vec (ruka) ľavá, na rodziel od predošlých filmov, kde je to pravá ruka. V originálnom seriáli The Addams Family (1964) ale tvorcovia občas ruku pre zábavu striedali. (belinko)
  • Těsně před záverečnými titulky běží klip, který paroduje úvodní titulky ze seriálu Rodina Addamsova z roku 1964. (Rico96)
  • Vo filme sa rodina Addamsovcov presťahuje do Westfieldu v New Jersey, mesto, v ktorom sa narodil a vyrastal Charles Addams, tvorca rodinky Addamsovcov. (belinko)

Reklama

Reklama