Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Čas čarodějnic (2018) 

Zpočátku jsem doufal, že by mohlo jít o solidní fantasy (při velké dávce štěstí s hororovými prvky), ale rychle se ukázalo, že se tvůrci rozhodli tuto naději zavraždit dříve, než se mohla stát životaschopnou. Romantická dějová linie hbitě ovládla situaci a ze seriálu se tak stal kříženec mezi Upířími deníky a Twilight ságou, takže jsem sám se sebou spokojen, že jsem vydržel až do konce první sezóny. 3*- ()

Epizoda 1 (2018) (S01E01) 

První epizodě jsem udělil opatrnou trojku, téma "obdařených" (nebo prokletých) bytostí mezi lidmi by nemuselo být vůbec špatné, jenže si nejsem jistý, jestli se to celé nezvrhne v nějakou podivnou romanci, bylo tam dost zbytečně dlouhých očních kontaktů a já jsem znervózněl. Jen ne další Twilight ságu, prosím, prosím, ne... ()

Epizoda 2 (2018) (S01E02) 

Ještě pořád za tři hvězdičky, ale mé obavy narůstají. Mám neblahý pocit, že nevyhnutelná romantická dějová linie postupně pohřbí veškeré tajemno i zábavu. Za velké plus považuji to, že se v hlavních rolích zase neprezentují nějací načančaní mlaďoši, takže se mi na Dr. Bishop docela dobře dívá a profesor Clairmont mi zatím taky neleze na nervy. ()

Epizoda 3 (2018) (S01E03) 

Takže ke kladům třetí epizody patřilo to, že se mi na slečnu doktorku pořád dobře dívalo a že se přece jen něco dělo a příběh se o něco posunul kupředu. Mezi zápory řadím romantickou linii, nic bych proti ní neměl, kdyby nezabírala tolik času. Taky mi vadilo, že jsem už viděl několik démonů a pořád mi není jasné, proč se jim říká démoni, když se nijak neprojevují. Nemohlo by se jim prostě říkat lidé? ()

Epizoda 4 (2018) (S01E04) 

Tentokrát jsem byl poprvé spokojen s děním v epizodě a byl jsem připraven přihodit v hodnocení i čtvrtou hvězdičku, jenže tvůrci neodolali, přistoupili k řitnímu alpinismu a v souladu se současnými trendy začali mezi upíry, démony a čaroděje/čarodějnice cpát i genderové a rasové otázky. To by jeden zvracel. ()

Epizoda 5 (2018) (S01E05) 

No jo, už je to tady. Dr. Bishop má štěstí, že se jí během sexuálních hrátek nezrychluje tep, to by se jinak profesor jistě neudržel a seriál by musel předčasně skončit. Je smutné, že měl seriál slušný potenciál, a teď se z něj jistě stane jen další snadno zapomenutelná záležitost. A ta příšerná hudba u milostných scén... Proč? ()

Epizoda 6 (2018) (S01E06) 

Z hrozivé Satu se vyklubala poměrně neschopná mučitelka, nejsem sice čaroděj, ale znám několik moc účinných způsobů, jak někomu ublížit, a až na to pálení zad to byl docela čajíček. Celá epizoda byla taková nanicovatá a líbila se mi vlastně jen pasáž s Meridian. ()

Epizoda 7 (2018) (S01E07) 

Epizoda, která osvětlila, k čemu došlo v minulosti, nebyla tak špatná jako předchozí díl, jen mám pocit, že se tvůrcům daří přicházet s velmi podobnými až stejnými závěry dílů. Taky mi vadí, jak scénárista vytváří díry v logice, kterou sám vytvořil. Upírovi v jednu chvíli rozbouřená krev vadí, aby byl vzápětí úplně v pohodě, navíc se ukázalo, že přes své skvělé instinkty neodhalí jiného spolunemrtvého. Měli by si v tom udělat pořádek. ()

Epizoda 8 (2018) (S01E08) 

Závěrečná epizoda první sezóny mě přesvědčila o tom, že bych měl všechny následující série raději vynechat. Místo záhad a tajemství se děj opět soustředil na vztah obou hlavních postav, přičemž úvodní pasáž mě fakt otrávila, a ani otevřený závěr jako pozvánka na další řadu mě neoslovil. ()

Reklama

Reklama