Reklama

Reklama

Zapadákov

  • Česko Badlands (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1959, Kit (Martin Sheen) zavraždil několik lidí a jeho nová přítelkyně Holly (Sissy Spacek) byla při tom. Aby unikli trestu, prchají přes Jižní Dakotu a Montanu a předstírají, že se nic nestalo. Pocit viny je však příliš velký a dokáže pronásledovat na každém kroku. Zapadákov je první ze tří významných filmů scenáristy/režiséra Terrence Malicka (Nebeské dny, 1978 a Tenká červená linie, 1998) inspirovaný skutečným, děsivým příběhem vraždění na americkém středozápadě roku 1958. Malick nápaditě proměňuje příběh do provokativní studie lidí odcizených od běžného života. Krásně natočený a nezapomenutelně zahraný, to je filmová pouť Zapadákovem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh je příliš volný a nahodilý, iracionální, smrdí mi to hippie bullshitem, neodnesl jsem si nic než pár dojmů z pěkných planin, Sheen celkem zabírá jako vrahounská variace Deana, ale ta zabržděná hnusná zrzka je na ránu a promrhání hlavní ženský role (ČSFD se ale rozplývá). Případ slabý klasiky, kde ani nevidím smysl namáhat googlením porce extra informací a výkladu, prostě to šlo mimo mě, odškrtávám a jdu dál. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chtěl být zločinec, ale asi ne tak velkej. Spálit mosty, pouští a planinou, nekonečné míle otevřeným prostorem si to následně spolu razili kupředu. Jak to dopadne, jim muselo být jasné. Autorský film milovaného i nenáviděného Terrence Malicka je znovu zážitkem. Sic mám v jeho filmografii podstatně větší favority, tenhle přímočarý výlet za „velkým světem“ v cynickém balení musí bavit. 75% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama o mladé dvojici na útěku před policií, to není nic nového. Jenže Malick ho vyzbrojil trochu chytřejším scénářem a výborně ho natočil. Výborná kamera, dobře zvolená hudba a přesvědčivý pár Martin Sheen & Sissy Spacek v hlavních rolích. Kdybych už neviděl Malickovy Nebeské dny, šel bych možná na plný počet (90%). ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Road movie o cestě nikam a lásce nelásce. Života moc neznalá zrzka Holy má chuť objevovat svět dospělých po boku svého 'James Deana' Kita, jenže tak radikální změnu asi neočekávala. Přichází o všechno a nenalézá nic, dokonce ani tu lásku, o kterou zpočátku stála. Je to pro ni jen něco jiného, co už ji začíná nudit .. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Prečo, sakra, ten Malick točí filmy s takým odstupom?! Je to škoda, no možno aj preto, že to nefláka a vie sa s nimi poriadne pomaznať, vypilovať ich, nechať "dozrieť" myšlienku, koncept...všetko. Badlands je alternatívnym príbehom alternatívnych Bonnie a Clyda, silnou romancou bez klasickej romantiky, svojským absurným krimi a zároveň je krásnym filmom. Krásnym nielen pre Malickove trademarkové nádherné zábery prírody a kamerovú kompozíciu, ale hlavne pre svoju civilnosť, prepracovanosť a zároveň ľahkosť, spolu s jemnou iróniou. Sheen a Spacek sú úplne dokonalí, príbeh+ dialógy obsahujú v sebe množstvo geniálne zakomponovaných detailov, ktoré spolu dávajú zmysluplný celok. Badlands je totálne nenápadný a o to viac hrejivý snímok, ktorý potvrdzuje, že Malick ako scenárista a režisér by mal točiť aj častejšie! :) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (34)

  • V automobilové honičce v závěru filmu je pískot pneumatik přidán dodatečně. V prašném písku by takový zvuk nevznikl. (J.A.K.)
  • V roli Miad se ve filmu objevila Dona Baldwin, která pro film pracovala coby kostymérka. (J.A.K.)
  • Když se měla natáčet scéna s Warrenem Oatesem u odlehlé cedule, herec Martin Sheen uvedl, že si toho rána při sprchování před natáčením řádně umyl hlavu. Po příjezdu na filmovou lokaci za ním přišel režisér Terrence Malick a řekl mu: „Ale ne, Martine! Vypadáš tak... uspořádaně! Dovolíš?“ Následně vzal Malick hrstku hlíny ze země a posypal herci hlavu, aby vypadal pro svou roli více autentičtěji. (Borrtex)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reklama

Reklama