Reklama

Reklama

Zapadákov

  • Česko Badlands (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1959, Kit (Martin Sheen) zavraždil několik lidí a jeho nová přítelkyně Holly (Sissy Spacek) byla při tom. Aby unikli trestu, prchají přes Jižní Dakotu a Montanu a předstírají, že se nic nestalo. Pocit viny je však příliš velký a dokáže pronásledovat na každém kroku. Zapadákov je první ze tří významných filmů scenáristy/režiséra Terrence Malicka (Nebeské dny, 1978 a Tenká červená linie, 1998) inspirovaný skutečným, děsivým příběhem vraždění na americkém středozápadě roku 1958. Malick nápaditě proměňuje příběh do provokativní studie lidí odcizených od běžného života. Krásně natočený a nezapomenutelně zahraný, to je filmová pouť Zapadákovem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh je příliš volný a nahodilý, iracionální, smrdí mi to hippie bullshitem, neodnesl jsem si nic než pár dojmů z pěkných planin, Sheen celkem zabírá jako vrahounská variace Deana, ale ta zabržděná hnusná zrzka je na ránu a promrhání hlavní ženský role (ČSFD se ale rozplývá). Případ slabý klasiky, kde ani nevidím smysl namáhat googlením porce extra informací a výkladu, prostě to šlo mimo mě, odškrtávám a jdu dál. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, kterému ani přes jeho zjevné kouzlo a originálnost nemůžu dát větší hodnocení a to Malickovu další tvorbu zbožňuju. V Badlands jde rozeznat typické znaky jeho tvorby, ale podle mě se našel až ve svých pozdějších filmech. Sheen je vynikající, jen Sissy Spacek pro mě asi bude nesnesitelná v každém filmu. Jedna z věcí, proč se tohle oplatí vidět je každopádně úžasná hudba. 3,5* ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Road movie o cestě nikam a lásce nelásce. Života moc neznalá zrzka Holy má chuť objevovat svět dospělých po boku svého 'James Deana' Kita, jenže tak radikální změnu asi neočekávala. Přichází o všechno a nenalézá nic, dokonce ani tu lásku, o kterou zpočátku stála. Je to pro ni jen něco jiného, co už ji začíná nudit .. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že Terence Malick vypráví své příběhy neobyčejně podmanivým způsobem. Ale i přesto mi Zapadákov vyrazil dech. Antiteze Dostojevského, reinkarnace antické tragédie, šíré pláně jihozápadu a do toho vybrnkává Carl Orff. Je až s podivem, kolik si toho právě ze Zapadákova odnesli jiní a snad i slavnější režiséři. Malickův debut je inspirativní cestou do pekel, která však nikdy nebude lemována dobrými úmysly, což Kit v podání uhrančivého Martina Sheena věděl už od začátku. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Film má svoje kouzlo a skvělé herce. Ale nemůžu si pomoc, obě hlavní postavy bych okamžitě poslal k psychiatrovi, Kit je vyloženě debil. Normálně mi podobná stylizace postav (tady možná ani o stylizaci nešlo, když jde o film podle skutečné události) nevadí, ale tady mi to vyloženě kazilo fajn zážitek. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení filmu nezahynulo žádné zvíře. (ČSFD)
  • V roli Miad se ve filmu objevila Dona Baldwin, která pro film pracovala coby kostymérka. (J.A.K.)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reklama

Reklama