Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že takový film, jako je Zloději zelených koní, běžel v Česku v kinech brutálně omezeně. Nejenom, že v minimu kin, ale dokonce i v počtu minima promítání. Přitom je to škoda. Téma je zajímavé, herecké výkony Pavla Lišky a Jenůfky vysloveně luxusní. Jen to celé možná působí hodně obyčejně a prakticky ze života. Filmu totiž chybí jakákoliv výraznější dramatická linka a jak začne, tak i skončí. Rozuzlení je daleko více realistické, nežli filmové, což určitě není na škodu. Jen se z toho stal takový malý český film, na rozdíl od velkého českého dramatu, kde hlavní rolí jsou vltavíny. ()

juta 

všechny recenze uživatele

První letošní návštěva kina. :D Tenhle film zaujme především ty, kteří sbírají kameny či minerály a hlavně ty, kteří někdy na tomto lovu za vltavíny byly. Já bohužel na takovémto lovu nebyl, ale jeden vltavín doma mám. :P Takže svým způsobem mě film zaujal a docela i bavil, i přes ten hodně dramatický konec. :D ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro by to vyšlo až k štyrom hviezdam, ak by film nakoniec tak akosi nevyšumel v závere do prázdna, respektíve som mal ihneď chuť sa dozvedieť, ako to bolo s postavami ďalej. Áno, všetko sa kvázi vyrieši, hriechy minulosti vyplávajú na povrch a tak postavy môžu začať žiť nanovo v podstate s čistým štítom, lebo čo bolo, bolo, len je škoda, že Zlodeji zelených koní skončia akoby pred finále. Pritom celý príbeh mi perfektne sadol, bol som v napätí, každá scéna ma bavila, dokonca aj tie, ktoré boli možno zbytočné. Tak mám pocit, že každý scenárista sa venoval svojej dejovej línii a na konci to proste nejako spolu preplietli. Obávam sa, že ono tajomstvo z minulosti, ktoré nemusí byť ani vyslovené nahlas, aby každému bolo jasné, o čo ide, napísal Jarchovský. 70% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Liška v roli, která mi k němu ale vůbec neseděla. A vzhledem k tomu, že vyjma Jenovéfy se jedná o jedinou pořádnou hereckou personu vyskytující se ve filmu, tak jsem zklamán, a to náležitě. Na stranu druhou jsem se dozvěděl, že i v dnešní době si vybraní čeští exoti hrají na zlatokopy z Dawson City v kanadském teritoriu Yukon. 36% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mi tento film docela sedl. Psychologie postav mi skvěle sedla, příběh ač byl tuctový měl své světlé chvilky a výbornou atmosféru. Klišé tu přítomné byly, ale nerušili tak jak to jiné tuzemské filmy dokáží. Tedy výsostná spokojenost a mohu vřele doporučit. Zvláště pokud jste z kraje jako já, kde Vltavíny dávají dobrou noc. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama