Reklama

Reklama

Posedlost

Trailer

Obsahy(1)

Stephen Fleming (Jeremy Irons), dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou (Juliette Binoche), priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Marty požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující milostné drama muže, jemuž propůjčil smutnou naléhavost a snadnou uvěřitelnost vynikající Jeremy Irons. Poklidné bytí a bezproblémové manželství mu protne setkání s půvabnou Annou (Juliette Binoche). Bezhlavě podlehne jejímu kouzlu, nechá se strhnout spalující touhou a vášní, ve víru posedlosti slepě jedná a tím dává všanc vše, celý svůj dosavadní život, svou rodinu, práci i profesní vzestup. Fatální následky ničivé erotické vichřice jsou na dohled, milenecký čtyřúhelník nemá šanci... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Filmy líčící příběh chlapa, kterému jednoho dne přeskočí a rozhodne se riskovat celý svůj život kvůli téměř neznámé ženě, mám moc ráda. A ještě větší oblibě se u mě v posledních třech letech těší Jeremy Irons, který působí jako by byl pro role výše zmíněných přímo stvořen. Moje očekávání před francouzským filmem Fatale byla tedy vysoká a o to větší následovalo i zklamání. Nedá se popřít, že sexuální scény jsou tu realističtější než v 95% toho, co jsem kdy viděla, a že odvaha Ironse, který se nejednou objeví v záběru nahý, byla v 90. letech nezměrná (nutně se nabízí srovnání s Lolitou). Bohužel všechno ostatní na mě působilo strašně strojově. Chápu, že vášní posedlý muž nebude se svou milenkou rozebírat teorii relativity, ale proč ti dva spolu za dvě hodiny prohodili asi deset vět, je pro mě záhadou. Chybělo mi tu nějaké napětí, vášeň, emoce; dvojice, která se za dvě hodiny filmu, kdy proběhne víc jak pět milostných scén, pomalu ani nedostane k polibku, je prostě z mého pohledu silně divná. Nehledě na to, že mezi Ironsem a Binoche nefunguje VŮBEC žádná chemie. Nevím, jestli za to může skutečně fakt, že si prý oba herci během natáčení zrovna moc nerozuměli, ale pokud cítím víc erotického napětí v Lolitě, kde po Jeremyho boku hrála čtrnáctiletá dívka, nutně mě napadá, že je tady hodně věcí blbě. Fatale rozhodně není špatně natočený film, jen mi prostě tolik věcí nesedí (jako například ještě nezmíněná Stephenova naivita), že se buď nudím, nebo na ně zaměřuji veškerou svou pozornost. Pokud chcete vidět dobrý film podobného žánru, doporučuju pustit si radši Základní instinkt. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zničujúce a spaľujúce. Herecký koncert Juliette Binoche a Jeremyho Ironsa (v podporných rolách potom zaujmú Miranda Richardson a Peter Stormare) pod pôsobivou taktovkou európskeho režiséra Louisa Mallea. Znepokojivý príbeh verzus jedny z najprirodzenejších sexuálnych scén kinematografie. Hlavne kvôli ním dávam 70%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, prodchnuté erotickým nábojem od začátku, až do konce. Jeremy Irons je herec "par excellance" a umí zahrát přesvědčivě záletného manžela, milujícího otce, ale třeba i smyslů zbaveného muže (to vše v jedné roli). Juliette Binoche opět okouzluje svými půvaby a spolu s Ironsem překvapuje i odvážnými milostnými scénami. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť vášeň. Dráma založená na komornej atmosfére, napriek tomu dosť silnej na to, aby ste z toho mali hlavne k záveru skutočne úzko. V mnohých scénach chýbali dialógy, čo ich robilo ešte intenzívnejšími a som rada, že práve v tých sekvenciách nechali vyniknúť emócie. Mam trochu problém s J. Binoche (ktoru mám však inak vysoko v rebríčku a je mojou obľúbenkyňou) ako Femme Fatale, ale to je skor subjektivne vnimanie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži (Francie) a Londýně (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama