Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Solidní televizní film, v kině bych byl rozpačitější z jeho zábavnosti než u telky, v ní je to zas až příliš náročné. Lidi, co chtějí brát spravedlnost do svých rukou, znám., i bývalí spolužáci mají takové spasitelské vlhké sny. Jsou směšní, ale rozumím jim, aspoň někdy, jsou produkty těžko srozumitelné doby. Tenhle film není kdovíjaká řachanda, ale pár úsměvů, hořkých, vyloudí. Aluze na jiné filmy nebyly jistě nutné. Slovo postmoderna už je dnes staré, ale pořád se ještě někdy hodí. Morální nejistota a nekonsistence tohoto bezbožného národa je tu ukázána pěkně. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film s nesmyslným a nesoudržným dějem plným bizarních náhod a chyb v kontinuitě, natolik scenáristicky i dramaturgicky rozpadlý a nekonzistentní, že v něm nejenže nelze obhájit smysl leckterých (mnohdy značně bizarních a nepochopitelných) pasáží, ale ani není možné rozklíčovat motivace a chování naprosté většiny postav, a to nejen v rámci celého filmu, ale často ani v rámci jednotlivých scén. Údajná černá komedie navíc vůbec není vtipná (a dokonce ani úsměvná nebo legrační), neb neobsahuje jediný vtip (slovní ani vizuální) a jejím zdrojem humoru se zdá být pouze mluva hlavních hrdinů (značně omezená slovní zásoba + „ty vole“ za každým druhým slovem) a varlata Jiřího Lábuse v okrajové roli. Hlavní hrdinové jsou nesympatická, hloupá, vulgární a pologramotná buranská hovada, na nichž je zajímavý akorát jejich koníček spočívající v ilegální a tím pádem trestné činnosti, při níž (místy i dost násilně) ubližují náhodným lidem (bez jakékoli komediální stylizace). Přesto se film marně snaží o to, aby jim diváci fandili, vybudovali si k nim pozitivní vztah a později s nimi i soucítili a strachovali se o ně, což se katastrofálně míjí účinkem. Celé se to navíc děje s absencí byť náznaku morálky, postavy se soustavně dopouštějí činů, které nevyvolávají žádnou odpovídající reakci (hrdiny filmu za jejich činnost nikdy nikdo nenahlásí, žádná z postav se v průběhu filmu nepolepší, když někdo poruší slib, tak se to přejde bez odezvy, když někdo někoho podvede a dotyčný mu na to přijde, tak podvodníka namísto trestu přibere do party) a film naopak své ideově pomatené postavy oslavuje a alibisticky ospravedlňuje jejich protizákonné jednání tím, že jim jako cíle vybírá různé pytláky či podlé bohaté podnikatele, které následně prezentuje jako „to větší zlo“, vedle nějž mají být hlavní hrdinové viděni jako ti dobří, co bojují za lepší svět. Závěrečný titulek oznamující, že podle výroční zprávy BIS vznikají na území ČR paramilitární skupiny, má zřejmě vyvolat v divácích dojem, že obsah filmu má cosi společného se skutečnými událostmi a s aktuální situací v Česku, přestože se celý odehrává mimo jakoukoli uvěřitelnou realitu. ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte snímek, jehož shlédnutí se dá považovat za docela legitimní způsob mučení, tak to jste tu správně. Opravdu nechápu smysl točení takových hloupostí. Absolutně nezajímavý, nelogický a nezábavný pokus o komedii s dramatickými prvky. Těch dramatických prvků je ve filmu asi jak ve vládě odborníků, teda prakticky žádné. Další z těch českých tupých snímků, který jen potvrzuje, proč je česká kinematografie tam, kde je. Zasloužený odpad, nic víc si tohle "dílo" nezaslouží. 0/10. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerný film na obrazovkách a podivné hodnotenie väčšiny tunajších recenzentov ma skutočne vôbec neprekvapujú. Páni herci v tomto filme sú skutočne optimálne na svojich miestach. Možno som uvažoval aj o štvrtej hviezdičke, ale možno ju pripojím po druhom sledovaní tohto kvalitného filmu. Tlieskam k Vám v stoji pán režisér Vladimír Michálek ... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být tedy pěkně originální, jenže je to takové neuspořádané. Komedie málo, chvílemi psychodrama a laciné morality. Selhává také dramaturgie. Činy náhle postrádají smysl, scény význam, ztráty katarzi a závěrečný titulek levně varuje, že také u nás „vznikají paramilitantní skupiny“. Hezký je barvitý jazyk a netradiční nálada Šumavy. Je to zfilmováno podle rozhlasové hry Benzína Dehtov. Také film Úhoři mají nabito mohl vyprávět o krizi středního věku nevyzrálých neúspěšných mužů, kteří si pocit, že jen živoří, kompenzují hraním na vojáčky a pubertálním "chlapáctvím", projevujícím se především machistickým slovníkem. Anebo to mohl být film o iracionálním strachu z neznámého, který v posledních letech paralyzuje českou společnost a který se ventiluje i vznikem právě takových paramilitaristických oddílů. Je zde dost nelogičností. Nikdy není například vysvětleno, proč veškeré nezákonné aktivity protagonistů zůstávají bez sebemenší odezvy, ať již ze strany obětí těchto zlomyslných akcí, nebo vyšetřujících orgánů. K postavám si člověk nevytvoří žádný vztah, někteří herci ani nemaji čas je charakterově prokreslit. Film prostě celkově neumí účinně pracovat s momentem překvapení, humorem, napětím, strukturou vyprávění ani s jeho atmosférou. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Film Úhoři mají nabito podpořil Státní fond kinematografie. (ČSFD)
  • Původní název filmu byl „Benzína Dehtov“. (SONY_)
  • Matěj Hádek se na svou roli připravoval mj. na střelnici pod vedením zástupce České zbrojovky. (ČSFD)

Reklama

Reklama