Reklama

Reklama

Viva Maria!

  • Francie Viva María ! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brigitte BardotováJeanne Moreauová jako zpěvačky, svůdkyně a revolucionářky... Marie Fitzgerald O’Malleyová podědila revolucionářské geny svého irského otce a francouzskou krásu a noblesu své matky. Již v útlém dětství se naučila vyrábět a pokládat bomby a především nenávidět Angličany. Po atentátu, při kterém zahynul její otec, nalezne úkryt a útočiště ve voze potulného cirkusu. Francouzská zpěvačka Marie ji oblékne do ženských šatů a postaví vedle sebe na scénu. Více než francouzské kuplety obou zpěvaček přitahují muže všech společenských a věkových kategorií svádivé kostýmy a vnady, o kterých se jim v životě ani nezdálo. V zemi zuří revoluce a v Marii (té irské) se probudí její anarchistická krev a smysl pro spravedlnost. Ta druhá Marie nemůže zůstat pozadu a navíc se zamiluje do vůdce vzbouřenců. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za odpor k autoritám a druhá za odpor k cirkvi, myslím, že tým to hasne. Nepáčili sa mi prehnané rádoby komické scény a ani postava stvárnená Brigitte Bardot. Nie len ženy voľných mravov dokážu vidieť za hranice spoločnosti. Taktiež nemám rada filmy, ktoré príliš vsadili na ženské vnady, ale už menej na ich konkrétne premyslené činy a inteligenciu. Možno je film určený predovšetkým pre mužského diváka ovšem obávam sa, že je v ňom príliš veľa zbytočného rozptýlenia, než aby jeho pointa vyznela a bola pochopená dosť jasne. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

V původním českém znění: Lída Slancová - Brigitte Bardot (Maria I), Vlasta Peterková - Jeanne Moreau (Maria II), Maxmilián Hornyš, Václav Kyzlink, Ladislav Suchánek, Arnošt Navrátil, Vlasta Fialová, Milan Holubář, Jiří Tomek a další Zvukové efekty: Bohumír Brunclík Asistentka režie: G. Krejzková Střih: Marie Hlošková Zvuk: Vladimír Dvořák Vedoucí výrobního štábu: Dana Župková Dialogy: J. Vavroš, Milan Messany Režie českého znění: Milan Messany Vyrobila: Československá televize Brno 1972 ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát jen "za tři", protože když jsem tenhle film teď poprvé od dětství viděla, zas až tak úžasný mi nepřipadal. Navíc jsem si myslela, že to, že mám spoustu scén vrytých od jediného zkouknutí před cca 30 lety (nejen puška-zárožačka, ale i kouzelníkovy hrdličky nosící granáty apod.) je čistě má obscese. A ejhle - jak si tak čtu, ono "dílo" se vrylo spoustě lidem a to už je k zamyšlení - v podstatě lehká komedie a tak nezapomenutelná - čím to asi je....? Každý z nás viděl určitě spoustu "závažnějších" filmů a po letech si nevybaví skoro nic! Takže zvedám o hvězdičku za nejpomenovatelné COSI, co přetrvává v myslích diváků (a kdybych byla muž, pravděpodobně by půvaby Brigitte a Jeanne ještě navýšily...)! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když se na první pohled zdá, že "Viva Maria!" bude obyčejná taškařice, nenechte se zmást. Tenhle film je rozhodně promyšlenější, než se zdá. Plakát sice evokuje skutečně "vybroušenou zábavu, na druhou stranu ženy za rotačním kulometem rozhodně vypadají slibně. "Viva Maria!" navíc ale prezentuje příběh, který není jen hloupou báchorkou, na kterou jsou namotané jednotlivé gagy. Jedná se o velmi dobrou parodii, jež se nebojí rýpnout si to tehdy velmi oblíbeného žánru - do westernu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/viva-maria-1965-60.html ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, jemuž bych se podruhé asi už vyhnul. Brigitte Bardot a Jeanne Moreau jsou zde samozřejmě zcela oslňující (byť BB herecky nesahá JM ani po kotníky), ale jinak jsem v podstatě nepřišel na důvod, proč to chtít vidět. Film začíná celkem zajímavě, ale postupně sklouzává do roviny, která mě strašně nebavila - v podstatě od chvíle, kdy se ty dvě připletly k té revoluci, už byl můj zájem téměř na bodě mrazu a říkal jsem si u toho - ježíšmarjá, to muselo stát takovejch prachů, a přitom je to taková blbost. Toho komparzu, kterej se tam vyskytuje, těch historických kostýmů a výbuchů atd... Čili jak říkám - možnost vidět v jednom filmu mé dvě oblíbené francouzské herečky zněla velmi lákavě, ale nakonec mi ten film přišel bohužel příliš zdlouhavý, spíše nevtipný, a technickým provedením i herecky nepříliš zajímavý. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Išlo o jeden z obľúbených filmov revolucionárov z Frakcie Červenej armády (RAF). Brigitte Bardot a Jeanne Moreau boli vo filme príkladnými ikonami revolučného romantizmu. (whack)
  • V Dallase v Texase bol film zakázaný pre jeho sexuálny a protikatolícky obsah. Zákaz bol zrušený v roku 1968 Najvyšším súdom Spojených štátov. (Arsenal83)
  • Exteriéry fiktivního San Miguelu se natáčely v Mexiku. (Cherish)

Reklama

Reklama