Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Už to skončilo? Co? Ne? Cooo... hele, na romantickej cajdák jsou prostě dvě hodiny MOC! A můžeme se dojímat jak chceme. Vzkaz v lahvi jsem nechala v tv běžet jednak proto, že ho (bůh ví proč) považuju za klasiku, ještě jsem ho neviděla, chtěla si po Yellowstone dát zase Costnera, potěšil mě Paul Newman a hlavně mě učarovala krásná Robin Wright. No... někomu po kýblu nudy vypjatej dojemnej konec stačí, ale já se do této skupiny tentokrát neřadím. 2,5* ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner podle mého názoru zakotvil tam, kam už hodně dlouho patří a rozhodující mírou vytváří výsledný dojem tohoto filmu. Samo o sobě se tu nejedná o romantiku špatnou, věřím, že by asi každého v různým způsobem specifické situaci alespoň trochu "dostala". Úplně mimo však už pochopitelně směřuje ustřelený konec, o němž jsem si nejprve myslel, že je to nějaká noční můra některé z postav. Z filmu tak pro citově nezainteresovaného diváka zbyde pouze správně dědkovský svéhlavý Newman ve svém kdovíkolikátém dechu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Manžel posiela svojej mŕtvej žene správy vo fľaši. nečaká však že ich niekto nájde na základe jeho citov k žene sa do neho zamiluje. Herecké obsadenie: Robin Wright (nar. 1966, USA) a Kevin Costner (nar. 1955, USA) sa do tejto ľúbostnej polohy narodili. Funguje medzi nimi neopakovateľná chémia a aj vďaka nim si divák film užije naplno. Prevedenie: Prímorská vidiecka dedinka neponúka príliš veľké možnosti na realizáciu ale je vidno že aj s minimom exteriérov a interiérov sa dá ponúknuť kvalitný príbeh. Pocity: Toto je u mňa vždy najsilnejšia kategória pri filmoch Nicholasa Sparksa (nar. 1965, USA) lebo väčšinou už šípim do čoho asi pred spustením filmu idem ale aj napriek tomu ma film úplne emočne odrovná a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Pridaná hodnota: Veľmi silný príbeh o láske medzi mužom a ženou, ktorý vôbec nepôsobí lacno ani prvoplánovo. 89% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na reprízu tohto filmu a súčasne som bol zvedavý, či na mňa zapôsobí ako pri premiére. S romantickými filmami je to ťažké. Ich účinok na diváka je do značnej miery závislý od jeho spoluúčasti. A za ňu sa niektorí "chlapáci" prirodzene hanbia. Tí chlapáci, ktorí ujúkajú od nadšenia nad strieľačkami, vyvražďovačkami, filmami plnými brutality, zvráteností, úchylov a feťákov všetkého druhu. Ja pociťujem výhodu v tom, že pridaním komentára do tejto gigantickej databázy je pravdepodobnosť, že si ho niekto prečíta alebo sa dokonca s ním stotožní taká, ako keby som ho v zazátkovanej fľaši hodil do Dunaja a očakával, že ho na brehu Čierneho mora nájde dovolenkujúci Slovák. Takže. Film sa mi páčil a bez veľkého premýšľania mu pridávam ďalšiu hviezdičku. Kevin a Robin tvorili uveriteľný pár, mali k dispozícii výborné dialógy, dobrú Yaredovu hudbu a dokonca aj český dabing bol z tých lepších. O mojom najobľúbenejšom hercovi sa nemusím rozpisovať. Potvrdil, že pre neho niet malých rolí. A nepochybujem, že ak aj niekedy v budúcnosti budem menej vnímavý k takýmto filmom, aj vtedy mu ponechám súčasné hodnotenie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)
  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama