Reklama

Reklama

Poslouchej

  • USA Listen (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Krabak 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla opravdu dobrá. Pak se začal projevovat buď tlak na délku filmu, nebo absolutně nulovou představivost scénáristů. Protože druhá polovina a hlavně konec filmu, byly hodně špatné. Takový nesmyslný, nelogický a debilní konec nevymyslí ani člověk po lobotomii. Škoda. První půlce bych dal klidně 65, druhé tak 15... --->40% ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Obsahuje mírné SPOILERY... Ano, dala by se na tom asi najít řada chyb, nedokonalostí, ke konci filmu jsem si už místy říkala, že to tvůrci s tou "ujetostí" trochu přehánějí a přemýšlela nad logičností počínání zejména Elišky a také jestli se nemám smát i v místech, kde to asi směšné být nemělo. Ale do té doby (po většinu filmu)? Neuvěřitelně přirozené herecké výkony, jaké jsem opravdu dlouho v ničem jiném neviděla a takhle si nedokázala užít. Upřímné autentické dialogy o ničem a o všem, při kterých jste opravdu těm dvěma lidem beze zbytku uvěřili, že jsou párem v krizi. "Lekačky" (v místech, kde se člověk asi lekat měl) lepší než v kdejakém otevřeně přiznaném hororu. Opravdová stupňující se zvědavost, jak se to celé ještě vyvrbí, a čím dál větší obavy o osud hlavní hrdinky. Dusná tajemná atmosféra. Příjemná hudba. Originální nápad(y). Je to málo? Neřekla bych. Jsem spokojená, že jsem bez větších očekávání a vlastně úplnou náhodou narazila na něco, co mě vážně zaujalo, dokázalo ve mně vzbudit spoustu emocí. Proto tomu dokážu nakonec odpustit i to opravdu už hodně přestřelené "rozmačkání všeho" v úplném závěru. 75 %. ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele

První část filmu je nečekaně dobrá a vypadá to ne dobrý vztahový film, druhá část je ale o dost slabší. Na začátku vás budou štvát oba. Repliky jsou dost trefné a nechodí moc okolo, na druhou stranu druhá půlka se občas blíží až ke trapnosti. Ale nakonec to nevyzní tak špatně, takový průměr v české produkci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Amatérske výkony tu je dosť vidieť, ale ono to svojím dejom zaujme. Nie je to len o hádke „podvádzaš ma alebo nie!“ Dostáva to aj iný rozmer a práve ten je silnou nosnou časťou, že človek je zvedavý. Zvedavý ako to dopadne, čo je za tým. Nakoniec to skončí tak predpokladane a skratkovite. Ale celé zlé to nebolo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní pokus o české drama s hororovými prvky, který od samého začátku budí dojem laciné a sterilní vztahovky, která sice láká na psychologický thriller, ovšem ve skutečnosti nabízí leda tak velkou nudu a šeď. Ústřední dvojice herců mi nepřišla vůbec sympatická, jejich chování bylo místy dost nelogické, naprosto otřesné dialogy celkovému dojmu taky dvakrát nepřidaly. Děj se nese víceméně v pomalém tempu, trochu se rozjede až v druhé půlce, kde se tvůrci snažili o nějaké ty děsivé momenty, avšak vlivem amatérského provedení vyjde většina z nich zcela do prázdna. Scénář je děravý jak ementál, zoufale mi chyběla nějaká pointa, jelikož finální rozuzlení je neuvěřitelně stupidní, až jsem ani nechtěl věřit, že patří do stejného filmu. Nejlíp překvapivě dopadla asi první polovina, která je sice nudná, ale svým způsobem autentická, zbytek je jen jedna velká katastrofa. Vlastně ani nevím, co mě kromě zvědavosti donutilo si tuhle amatéřinu dát až do konce. 1/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední píseň filmu zajistila britská skupina Morcheeba. (ČSFD)
  • Snímek se natáčel především v oblasti Chomutovska. Tvůrci tam našli lokality, které svým charakterem podtrhly syrové pojetí filmu. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama