Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někteří lékaři nemuseli vyniknout mimořádným objevem či výkonem, a přesto se zapsali do paměti mnoha lidí… Mladý doktor Vencl prochází těžkými začátky. V malém pošumavském městečku a hlavně v okolních samotách musí nejdříve překonat nedůvěru místních, kteří ještě dávají přednost léčbě zaříkáváním. Musí si zvykat na to, že ho v noci na samotě v lese zavedou do chléva, protože zvíře má často větší cenu než člověk. Vítězně bojuje i s pány radními, kteří mu z obecní pokladny nechtějí nic dát. Snáší šikanování paní starostové a získá důvěru těch nejchudších. Postupně se tak zabydlí v srdcích lidí, kteří mu neřeknou jinak než „náš doktor"… Základem televizní inscenace se staly zápisky MUDr. Viléma Frenzla, jenž působil jako obvodní lékař v Janovicích nad Úhlavou a který zde zemřel 15. 3. 1963. Popsal podrobně strasti a slasti tehdejšího venkovského lékaře. Televizní film natočila v roce 1977 režisérka A. Procházková, která do hlavní role obsadila Viktora Preisse. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Prima starší kousek...(přidal jsem: Jiří Zahajský, Bohumil Šeda, Hana Smrčková, Lída Roubíková, Oldřich Vlach, Jiří Havel, Věra Kubánková, Hana Davidová, Karel Knechtl, Miloš Vavruška, Miloslav Mejzlík, Karel Karas ) ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý, no celkom príjemný televízny titul, vhodný hlavne na nedeľné popoludnie. Je úplne neškodný, takže nechápem, prečo ho ČT od revolúcie nevysielala. Niekedy skutočne neviem, či veci spred roku 1989 do vysielania Českej televízie náhodne vyberá počítač alebo programový riaditeľ, ktorý musí byť programovo buď pod drogami alebo v jednom kuse naliaty. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama