Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Blízké setkání třetího druhu s nejoblíbenějším ovčím stádem v Shaunově zbrusu novém filmovém dobrodružství. Podivná světla nad klidným městečkem Mossingham oznamují příchod záhadného návštěvníka ze vzdálené galaxie... zatím co na nedaleké farmě Mossy Bottom Ovečka Shaun nic netuší, protože má plné ruce práce s geniálními nápady, jak si vystřelit z farmáře a rozčílit Bitzera. Brzy však jedna rošťácká mimozemšťanka poblíž farmy havaruje. Shaun se rychle chopí nové příležitosti a vyráží na intergalatickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se jí snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle. Podaří se Shaunovi a jeho stádu odvrátit Farmageddon na farmě Mossy Bottom? Držte si klobouky, vydáváme se na vzrušující, dojemné sci-fi dobrodružství z Mossy Bottom Farm až do hlubokého vesmíru. Cesta tam vede skrz automyčku! (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (95)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Prvníl  díl byl fajn. Studia Aardman si celkově cením a i tentokrát se mu podařilo zachovat alespoň minimální kvalitu. Třeba animace je tentokrát ještě lepší než minule a moc pěkně se na to kouká. Jinak jsem se ale minule bavil víc. Stále ale oceňuji schopnost natáhnout bezeslovný jednoduchý seriál do celovečerního filmu s komplexním příběhem. Děj o ufounkovi mě po celých 86 minut bavit nedokázal a jako sci-fim nepolíbeného člověka mi případně odkazy na populární filmy unikaly (kdo by tušil ,že budu muset mít na takový film speciální vzdělání,) Ale i tak jsem musel uznat, že je ten ufounek až nebezpečně roztomilý, farmařův plán na zábavný park důmyslný a je tam pořád hodně milých oveček. Někdy i tohle stačí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na film Ovečkou Shaun zcela nepolíben a byl nečekaně překvapený, jak moc jsme se bavil. A to nejen záplavou popkulturních (ovce obědvající na traverze jako slavná fotka zedníků na rozestavěné budově Empire State Building mi zůstane v hlavě ještě hodně dlouho) a hlavně sci-fi odkazů (od těch prvoplánově nejzřetelnějších jako Vesmírná odysea nebo ET mimozemšťan po mnohem nenápadnější narážky na Akta X či Příchozí; napočítal jsem jich na první dobrou přes dvacet, vidět to znovu, bude jich daleko víc, určitě jsem ledacos přehlédl), ale hlavně humorem: milým, nevtíravým a třeskutě vtipným. Škoda snad jen maličko dojáku, tolik povinného pro animáky: přestože "dojímavá scéna" trvá asi dvacet vteřin, bylo nutné do ní hned naroubovat melancholickou písničku, aby se to ještě podtrhlo? Dost to vyrušilo rytmus bláznivin, kterých je jinak Farmageddon ne plný, ale úplně přecpaný. Normálně mám nutkání (které si ve chvíli volna rozhodně splním) pustit si seriál nebo předchozí film Ovečky Shaun, což bych nečekal, že ve svým věku někdy řeknu. Ale rozhodně jo. Béé. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád ovečku Shaun, jak předchozí film, tak i seriál, ale tentokrát jsem se moc nebavil a nápad dát legendární ovečku do sci-fi příběhu na motivy ET, mi prostě nesedl. Je to opět krásné, propracované a mnohokrát nápadité, ale celé mi to přišlo trochu mimo a nebavil jsem se, jak jsem si představoval. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to kratší tak o čtvrt hodiny a bez těch tří písniček, dám 5* bez rozmýšlení. Ale jinak je to akční jízda plná fórků na pozadí, které mne bavily snad nejvíc (třeba hledání popkulturních odkazů nebo parafrází na slavné filmy jako E. T., Moderní doba s Charlie Chaplinem, Blízká setkání třetího druhu, 2001 a mnohé další). Ale celkově jsem se často smál různým příjemně absurdním situacím a uteklo to jako voda, nenudilo (teda kromě těch písniček). Jen jsem tedy nepochopil, proč se to tak moc motá kolem jídla (hranolky, asi fish and chips, pizza, popcorn několikrát, opět pizza...). A jsem rád, že žena v černém nakonec dosáhla jistého zadostiučinění, protože od jisté chvíle mi jí bylo líto. Jen ten kombajn... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ale prečo nie. Shaun mám rád a toto dobrodružstvo nie je o nič horšie ako tie predchádzajúce. Či už to filmové alebo tie kratšie, seriálové. Funkčné odkazy( E.T, Close Encounters, Doctor Who, Modern Age atď) nenásilný a funkčný humor a epické finále. V zásade sa nejedná o žiadne veľdielo, ale u Aardmanu som si zvykol, že menej je dakedy viac a oni to kupodivu chápu. Príbeh je presne taký, aký si myslíte že bude. Ale aj napriek tomu som si ho užil. Hudba v pohode a Alien tiež. No a film zo série, ktorý dokazuje, že farmár je lepší kaderník, než herec. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Při útěku mimozemskou lodí z tajné základny hraje píseň „Out od Control“ od Chemical Brothers. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama