Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (586)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Holubice přinesla zprávu. Princ Jan už je na cestě.“ - „Už se známe. A stejně mě nemá rád. Podle mě si myslí, že jsem namyšlená.“ - „Namyšlená…jak jen mohl na něco takového přijít?“ Film je ambiciózní a nepůsobí lacině, právě naopak, vizuálně to obstojí bez výtek. Spíš měli tvůrci problém s mísením 2 žánrů dohromady. Naštěstí pro film se postupně pohádka stále více překlápí do fantasy, ve kterém už je podstatně jistější. K příběhu a protivné princezně jsem si sice musel hledat cestu, ale postupně se to zlomilo. Těžší pro mě bylo naladit se na humor, který až na pár úsměvných záchvěvů spíš nefungoval, naštěstí těch rozpačitých pokusů nebylo moc. Prvek opakování dle vzoru Na Hromnice o den víc (a jemu podobných) zde fungoval překvapivě dobře. A zmiňované překlopení filmu do fantasy se až na nějaké to zaškobrtnutí podařilo. Závěr snesitelný. Film je téměř přesně na pomezí 3/4*, ale zvolím vyšší variantu, jde o opravdu sympatický počin. A tleskám písničce Tam za řekou (v podání Elišky Křenkové je to paráda). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - né že by mě to nebavilo, ale nic světoborného to prostě není, a už po pár dnech pozoruji, že se mi to začíná vykuřovat z hlavy. Největší výtku - a je mi skoro trapné zde opakovat něco, co už určitě řekli stokrát jiní - lze jistě směřovat k tomu, že ten ústřední nápad s opakováním jednoho dne není původní, ale nechť, čert to vem. To už mi tam víc vadil ten Lambora, na kterého mám alergii. Naopak Natalia Germani v roli princezny mi přišla zajímavá a bavilo mě na ni koukat, byť bych se vůbec nezlobil, kdyby si vyměnila roli s Eliškou Křenkovou, která zde zdaleka všechny herce zastiňuje a je zde naprosto excelentní. Stejně tak triky jsou na české poměry hodně dobré, a celkově jsem z toho měl prostě dobrý pocit, byť znovu opakuji, že na českou pohádkovou klasiku to prostě nemá, a silně pochybuju, že zde ještě někdy přijde někdo s něčím, co by se jí vyrovnalo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY MĚ JAKO POŘÁD NEMILUJEŠ?…“ ///    Princezna je na můj vkus trochu asexuální, ale furt lepší „dneska“ takhle, než příště s nějakým „Alžbětkem“. Ten nápad s „vopakovačkou“ našroubovanej na českou pohádku – to voceňuju. Stejně jako to, že (ty vole, v český pohádce!) neznám většinu herců. Vobčas to působí lacině (ale kde furt brát ty prachy?), vobčas zase tak nějak zvláštně (třeba finále), ale je to tady samej CGI efekt, takže by snad parchanti (přiměřenýho věku) mohli bejt spokojený.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prožívám dnešek furt dokola… (Kurva i ty Tome?). 2.) Chcu oprášit starý hodnoty... (tak třeba…držet slovo…hubu…).       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Původní komentář na Princeznu zakletou v čase se mi pro dlouhou dobu psaní komentaře ztratil. Čas je atraktivní místo proti tomu, kam jsem ji kletbami poslala já. Tahle princezna je zábavná  podívaná a zjevné převzetí cizích myšlenek zakomponovaných do nového celku mě nijak nedrásá ani neuráží. Princezna sama mě na zadek neposadila, ale moje malá holčička říkala, že je krásná a koukám, že muži její vzhled obecně chválí (mně se víc líbila její kamaradka i čarodějnice). Celkově se tahle pohádka dá vidět i ve způsobu, jakým se děti dívají na pohádky, tedy zakleti v čase i několikrát během jednoho deštivého dne. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • „Musím říct, že na Točníku jsem nikdy nebyl. Je to taková zřícenina. Byli jsme tam první den. Bylo obrovské vedro a byli jsme poprvé v kostýmech. Ještě jsme s nimi nebyli sžití, a to vedro bylo opravdu únavné. Musel jsem si ten první den ale zároveň pochválit, protože předtím byly čtené zkoušky, takže jsme na ten první den nastoupili a už jsme věděli, co konkrétně máme dělat a znali jsme se mezi sebou, takže to bylo mnohem příjemnější, než kdyby ty čtené zkoušky nebyly,“ popsal první natáčecí den Marek Lambora. (SONY_)
  • Čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá) pronáší několik magických vět, které se (víceméně z latiny a vzhledem k souvislostem) dají přeložit asi takto: „Humanis est anima(l).“„Lidské je zvíře.“ „Et in tempore erit mura(n) eter(mut/num) usque ad tempus rapidos utilisatio.“„A v čase je věčná zeď až do doby rychlého použití.“ „Ariete maximo.“„Věčný paprsek.“ „Eius magicae magicae meum.“„Její magie (je) magií mojí.“ „Et tutelas (bel) evanescent.“„A ochrana (ať) se vytratí.“ (Thanoris)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama