foto

Marek Lambora

  • nar. 23.5.1995 (25 let)
    Ústí nad Labem, Česko

Biografie

Narodil se ve znamení Blíženců. Dle svých slov byl během základní školy i prvních ročníků osmiletého gymnázia považován za třídního šaška. A také proto, ačkoli jeho maminka prý byla zásadně proti, se v patnácti letech rozhodl zkusit přijímací zkoušky na Mezinárodní konzervatoř v Praze. Studium úspěšně dokončil v roce 2015 a ještě toho roku získal angažmá v Divadle na Vinohradech, kde hraje dodnes například v inscenacích „Romeo a Julie“, „Revizor“ nebo „Zmoudření Dona Quijota“. Hostoval také třeba v Národním divadle.

Své první filmové role si vyzkoušel ve snímcích Dvojníci (2016) a Ostravák Ostravski (2016). Proslavil se rolí Martina, syna Radima Pátka (Petr Čtvrtníček) v seriálu Přístav (2017). Dále hrál například v seriálech Ohnivý kuře (2018) a Černé vdovy (2019). Objevil se také jako hlavní postava v seriálu Slunečná zde ztvárnil cílevědomého milionáře Janka Linharta. Zahrál si také ve dvou pohádkách. Menší roli hraběte si zahrál v Zakletém pírku (2019) Zdeňka Trošky. Poté ztvárnil prince Jana ve fantasy pohádce Princezna zakletá v čase. Kvůli této roli se však nemusel zúčastnit konkurzu, jelikož pro tvůrce filmu byl jednoznačnou volbou.

Kromě herectví je Marek velký nadšenec do sportu. Deset let se věnoval karate a v patnácti letech začal dělat breakdance. Daří se mu také v oblasti zpěvu. Zahrál si hlavní roli v muzikálu „Šakalí léta“ v Divadle na Fidlovačce. Svými pěveckými a tanečními schopnostmi se pochlubil v soutěži Tvoje tvář má známý hlas, jejíž 6. řady se stal vítězem. Říká o sobě, že je vyloženě městský typ, který miluje společnost. Rád tráví čas s přáteli a cestuje.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2022 Princezna zakletá v čase 2
2021 Ubal a zmiz
2020 Princezna zakletá v čase
Zakleté pírko
2017 Bublina (studentský film)
2016 Dvojníci
Jáma (studentský film)
Ostravak Ostravski
2014 Do světa (studentský film)

TV seriály

2020 Slunečná (TV seriál)
Umění lásky (S02E22)
Randění ve čtyřech (S02E21)
Tajná agentka (S02E20)
další epizody (57)
2019 Černé vdovy (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2018 Co by kdyby? (TV seriál)
Totální neviditelnost (E04)
Absolutní upřímnost (E03)
Naprosto zastaveno (E02)
další epizody (4)
Specialisté (TV seriál)
Skok do prázdna (S03E04)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Robi v pasti! (S05E49)
Nečekané nabídky (S05E48)
Macátko na odchodu (S05E47)
další epizody (30)
2017 Přístav (TV seriál)
Pečené kuře (S04E24)
Terčíky (S04E23)
Alfons je Pepa (S04E22)
další epizody (21)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Slepota (S01E05)
2009 Expozitura (TV seriál)

Dokumentární

2020 Jak se točí pohádka (TV seriál)
2019 Vinohradská sto desátá (TV film)

Hudební videoklipy

2020 Tereza Mašková ft. Marek Lambora, Natália Germáni & cast: Tam za řekou (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2018 Její pastorkyňa (divadelní záznam)
2017 Periferie (divadelní záznam)

Střihačská filmografie

Host

TV pořady

2020 Povídky z Princezny zakleté v čase (TV pořad)
2016 Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2013 Lovci záhad (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)

Fanoušci tvůrce