Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsou definicí nejlepšího napínavého (jak kšandy! Úvod prvního dílu top) thrilleru, co jsem viděl snad za 10 let. Koukám na (krimi) thrillery poměrně často, ač to není můj nejpreferovanější filmový žánr, ale zpravidla na mě takto bohužel nefungují. Pak se stane zásadní zvrat, který mi ovšem zkazil ten největší přísun onoho prožitku a už se pohybujeme “pouze” ve vlnách poctivé osmičky, přičemž mě to už pak nikdy tak nestrhlo, jako právě ten úvodní díl. Celkově mi to hodně připomínalo tu minisérii 24 hodin, která se vrátila po několika letech odmlky, s tím rozdílem, že Bodyguarda jsem si užil nepoměrně více a strašně mě překvapil Richard Madden (který mě nebavil ani v GoT a v Popelce byl vyloženě směšný). Tento seriál je však důkazem toho, že dobrá role si zaslouží druhou šanci. Vlastně mě bavil i přes fakt, že mě vyloženě irituje silný londýnský akcent. A krom toho všeho musím rozhodně vyzdvihnout akční scény, které jsou poctivě natočené a skvěle se sem hodí, bohužel také ilustrují mé zklamání ze druhé půlky, jelikož tam už vyloženě akční napínavá scéna není ani jedna. Vlivem matematiky ale rozhodně zařazuji pětikvalt. PS : Ke Keeley Hawes si musíte najít cestu, ale pak vás chramstne a nepustí. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První a poslední díl jsou brilantně zpracované komorní drama na malém prostoru, které by si v klidu vystačili jako samostatné filmy. Od plného hodnocení tak kupodivu odradí hlavní linka, na kterou se poté nabalují různá klišé jako sex nadřízená - podřízený, problémy v rodině... Madden ukazuje, že z mladých hvězd Hry o trůny si jde nejspíše pro nejhvězdnější kariéru, a zřejmě i po právu, a za mě tedy jeden z hlavních adeptů na dalšího Bonda. Akční scény jsou zpracované na jedničku, a mnoho tvůrců s vyšším rozpočtem by se zde mohlo učit, jak se dělá správná atmosféra. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodně za vlasy přitažená konspirační historka, které je značně nevěrohodná. Zpracování je průměrné, leč solidní a hlavní hrdina hezký na pohled. Žen ve vedoucích rolích tam bylo až přespříliš. Nic proti tomu, když žena šéfuje policii, tajným službám, ministerstvu, dělá pyrotechničku nebo ostřelovačku (Rusky za Druhé světové byly neskutečné hrdinky), ale tady se s tím až moc tlačí na pilu. Dobrý twist na závěr. SHRNUTÍ: V politice se ušpiní každý. A politika je všudypřítomná. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Ježiš, tohle bylo tak dobrý. Ideální počet dílů. Když teda opominu dokonalýho nikdy-se-neusměju Maddena s jeho ostrou čelistí a skotským přízvukem, tak to byl i tak hroznej nářez. Výborný akční scény a zajímavá politická zápletka (a ty mě většinou nebavěj). Už první scéna vás prostě musí nalákat... Má to všechno: intriky, zvraty, sex, prostředí Londýna a spoustu chlapů v oblecích. Moje vaječníky křičely blahem. (trochu oplzlá recenze, dala jsem si víno) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Bodyguard začal dobře. S akcí. A postupme času si až přejete, aby to tak zůstalo. S tou až cheesy pitomostí, ale podané na vyšší úrovni. Jednoduše kvalitně. Tento minipočin si získal spousty lidí a já se jim nedivím. Dokážu se do nich vcítit a chápat je. Ale já jsem pořád já. A já vím, že jsem v jeden moment u seriálu umíral nudou. Vím, že napsat něco takového u tohoto typu seriálu, je skoro nemožné, ale přesto se to stalo. A v celku jednoduše. Není v tom nic víc. Jen pár skvělých příběhových částí, které diváky zaujmou, ale pokud předtím neunudí, tak je to těžké. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama