Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

tron 

všechny recenze uživatele

Boli doby, kedy blonďavej divoške Goldie Hawn patril ak nie svet, tak minimálne Hollywood. Získala Oscara za Kaktusový kvet, z jej dcéri Kate Hudson sa stala úspešná herečka, Vojak Benjaminová bol trhák (za ktorý získala oscarovú nomináciu) a hoci vo filmoch často hrala po boku „silnejších“ mužov, na rozdiel od Demi Moore im vždy bola rovnocennou partnerkou. Hoci hysterické blondíny práve dvakrát nemusím (Vták na drôte), je mi Goldie niekedy taká sympatická, až ma mrzí, že tak málo hrá. V svojráznej romantickej komédii Cez palubu stelesnila namyslenú bohatú fiflenu, ktorá odmietne zaplatiť tesárovi (Kurt Russell) a keď stratí pamäť a partner (Edward „Roryn dedko“ Herrmann) sa k nej "radšej nejaký čas nehlási", všimne si výzvu na ženinu identifikáciu v televízii inkriminovaný tesár. Lekárov oklame, že inkriminovaná je jeho manželka a vezme ju do svojej lesnej chatrče (wtf), kde žije so svojimi štyrmi synmi (!). Snímka okrem originálnej zápletky (čo sa stane, ak si namiesto psa vycvičíte ženu?) ponúka vtipné dialógy a chémiu medzi Goldie a Kurtom. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Goldie to s Kurtem vždycky klapalo a to nejen na filmovém plátně. Ne jinak je tomu tentokrát, kdy spolu s režisérem Marshallem představují typická, ale nadmíru sympaticky podaná schémata romantických komedií zabalená do osmdesátkového maloměstského celofánu. Občas člověka sice napadne, že by se při ztrátě paměti choval asi trochu "logičtěji", ale v celkovém vyznění to nepůsobí nijak katastrofálně. Pro mě tenhle skok přes palubu fungoval víc než dostatečně. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Poněkud nezáživný začátek, ale postupně příběh nabývá na tempu, které kupodivu vydrží až do konce. Klasická komedie s troškou romantiky ale hlavně velkou dávkou vtipných scén a hlášek. Málo lidí dokáže posoudit to, jak je obtížné bavit diváky nejen vtipnými slovy, ale i samotným vystupováním a gestukalací. A myslím, že Goldie Hawn je na toto skutečnou odbornicí. Málokterá hollywoodská herečka si dokázala vybudovat svou kariéru téměř výlučně díky svému komediálnímu talentu. A toho má Goldie Hawn na rozdávání. Díky svému střeštěnému projevu spojenému s neobyčejným výrazem a mimikou se zapsala hluboko do podvědomí diváků. Je velká škoda, že se svou kariérou už pomalu skončila. V jejím zatím posledním filmu Rockerky (2002) je totiž vidět, že stále má co nabídnout. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji film pro deštivé nedělní odpoledne. Úžasně příjemné, vtipné, je vidět, že Goldie Hawn a Kurt Russel jsou sehraná dvojka. A když už romantická komedie, tak Hanks nebo tohle, aspoň se člověk zasměje. Výkony Joanny v zanedbané domácnosti jsou prostě kouzelné, jak hodnotí jeden ze synků: "Už je to dobrý, už aspoň nedělá bá bá bá bá...." Myslím, že líp než Goldie Hawnová si ze sebe umí střílet už jen Iva Janžurová!Howgh!-----Nehowgh - teď jsem se v komentářích, které obvykle čtu až po napsání toho svého, dozvěděla, že se GH a KR při natáčení filmu teprve poznali. Takový přehled o soukromí herců zas nemám. Tak to teda klobouk dolů, působí fakt sehraně. A teď howgh! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se může Garry Marshall považovat za odborníka přes romantické komedie, na kterých jsme vyrůstali. Tady dal dohromady Kurta s Goldie a hodil je pěkně přes palubu aby se do sebe zamilovali. Kurt zde oplývá už solidní muskulaturou a Goldie bych netipoval čtyřicítku ani náhodou. Je to příjemné, letní, vtipné i dojemné na přesně těch správných místech. Jako náctiletému se mě to líbilo a ani po dvaceti letech se na tom nic nemění. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama