foto

Goldie Hawn

  • nar. 21.11.1945 (73 let)
    Washington, District of Columbia, USA

Biografie

Goldie Hawn navštěvovala jako malá holčička kurzy baletu a stepu a později vystupovala v televizi v různých show. Na začátku herecké kariéry ji ovšem čekal velký odpich v podobě role ve filmu KAKTUSOVÝ KVĚT (1969), který jí vynesl cenu Americké akademie a Donatelova Davida. Další hereckou příležitost jí poskytl Steven Spielberg ve svém dramatu SUGARLANDSKÝ EXPRES (1974), který byl natočen podle skutečné události.

S nástupem osmdesátých let se v její filmografii objevují komedie s nádechem romantiky, ovšem většinou jsou to filmy s hlubším podtextem, často o ženách, které se ocitly na životní křižovatce. Dokazují to filmy ODPOLEDNÍ SMĚNA, TRENÉRKA, či VOJÍN BENJAMINOVÁ (1980), za který byla Goldie podruhé nominována na Oscara.

Jinak má Goldie Hawn pověst velmi tvrdé a autoritativní producentky. Při natáčení filmu ODPOLEDNÍ SMĚNA se sblížila s hercem Kurtem Russellem, se kterým žije dodnes. Dceru Kate Hudson, která je rovněž herečka, má s hudobníkem Billem Hudsonem.

David "Tosim" Čuřík

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Christmas Chronicles
2017 Dámská jízda
SPF-18 - vyp.
2012 Final Cut - Dámy a pánové - a.z.
2002 Rockerky
2001 Taková rodinná romance
1999 Burani ve městě
1996 Klub odložených žen
Všichni říkají: Miluji tě
1992 Past na Chrise
Promiň, jsi ženatý!
Smrt jí sluší
1991 Podvedená
1990 Pták na drátě
1987 Přes palubu
1986 Trenérka
1984 Odpolední směna
Protokol
1982 Nejlepší přátelé
1980 Jako za starých časů
Vojín Benjaminová
1979 Výlet s Anitou
1978 Nečistá hra
1976 Hraběnka a lišák z Dirtwateru
1975 Šampón
1974 Moskevská romance
Sugarlandský expres
1972 Motýli jsou svobodní
1971 $
1970 There's a Girl in My Soup
1969 Kaktusový květ
1968 The One and Only, Genuine, Original Family Band

TV seriály

2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
1967 Good Morning, World (TV seriál)

Dokumentární

2018 Celebrating Laughter: The Life and Films of Colin Higgins
2017 The Fabulous Allan Carr - a.z.
2012 Hot Flash Havoc - vyp.
2009 Streisand: Live in Concert (koncert)
The Found Footage Festival: Volume 4
2005 Tsunami Aid: A Concert of Hope (koncert)
2004 AFI Tribute to Meryl Streep (TV film)
2000 Lord Stanley's Cup: Hockey's Ultimate Prize
1998 In My Life (TV film)
Intimate Portrait: Christine Lahti (TV film)
Intimate Portrait: Gloria Steinem (TV film)
1997 Directors: Norman Jewison, The
1996 Ruby Wax Meets... (TV seriál)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1994 Good Heart: A Buddhist Perspective on the Teachings of Jesus, The (TV seriál)
1993 In the Wild (TV seriál)
1991 Here's Looking at You, Warner Bros. (TV film)
1987 Funny, You Don't Look 200: A Constitutional Vaudeville (TV film)
1986 One Voice (koncert)
1967 Omnibus (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

1997 Město naděje (TV film)

Host

TV pořady

2018 The 24th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2017 MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
Megyn Kelly Today (TV pořad)
The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
2008 Warren Beatty - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
2001 73. Annual Academy Awards (TV pořad)
America: A Tribute to Heroes (TV pořad)
2000 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1999 American Film Institute Salute to Dustin Hoffman, The (TV pořad)
Vyhlášení cen Oscar '99 (TV pořad)
1996 American Film Institute Salute to Steven Spielberg, The (TV pořad)
Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1994 66. Annual Academy Awards (TV pořad)
Inside the Actors Studio (TV pořad)
1993 Chevy Chase Show, The (TV pořad)
1991 Walt Disney World's 20th Anniversary Celebration (TV pořad)
1990 Sammy Davis, Jr. 60th Anniversary Celebration (TV pořad)
The American Film Institute Salute to David Lean (TV pořad)
1982 Goldie and Kids: Listen to Us (TV pořad)
Night of 100 Stars (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Goldie and Liza Together (TV pořad)
1978 Goldie Hawn Special, The (TV pořad)
1969 The 21st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1967 Laugh-In (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(386)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace