Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (868)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím podle toho, když jsem ho viděla poprvé a to bylo už hoooodně dávno a byla jsem mladou puberťačkou ;-) Samozřejmě, že se mi líbila tenkrát jak Julia ale hlavně Richard Gere :-) Líbil se mi nápad, děj, hudba, romantika prostě všechno ;-) (mezi námi, dnes bych si ho nepustila a nedívala se na něj, možná jen za zlaté tele) ;-)) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať je film Pretty Woman takový, jaká je, budu na něj navždy vzpomínat jako na film, který jsem viděl jako první v letním kině v Karlových Varech. A to po úvodu, který pronesl samotný Richard Gere, který se sám divil tomu, proč máme tak starý film rádi a přijde na něj takřka sedm tisíc lidí do letního kina. Co naplat. Pretty Woman je fajn. Hezky se na něj kouká, žehlí, usíná, směje a tuna dalších věcí, které se u filmů dají dělat. Prostě je to takový hezký film k jakýmkoliv činnostem u TV. A že jich je hodně. A myslím si, že takhle neurazí i většinu diváků v té naší republice, ještě v případě, kdy si ho pustíte s tím super dabingem, který se tu u nás dělal a sem tam se ještě dělá… ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nestarnouci klasika s krasnou prostitutkou Jilii a fesakem Richardem Gerem se zapsala do dejin jako nejsladsi a komedie pod sluncem. Ale no a co? Tenhle film se snazim videt pokazde, kdyz na Vanoce bezi a porad jsem spokojen a vzdycky mi vylepsi naladu a uplne citim curk v zubech a ja sladke rad :) 10/10 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na Pretty Woman koukal tak často, jak by si naše televizní kanály přály, asi bych si ji tolik neužil. Z nostalgie jsem si ji pustil po několika dlouhých letech a nelitoval jsem. Na přerod Vivian z prostitutky v dámu a Edwarda z bastarda ve slušňáka se prostě moc hezky kouká, i když je to kýč jak prase. Potěšil Hector Elizondo jako ředitel hotelu... 90% ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts je jedna z nejlepsich herecek vubec, vzdy kazdou roli zahraje bez mrknuti oka. Kazda role ji sedi na miru. Ovsem tohle je totalni predkrm, hlavni chod a desert najednou. Totalni kaloricka herecka bomba a symfonie. Naprosta klasa klasika, ktera se nikdy neokouka, nikdy nezapomene a vzdy prijde k chuti. Dokonala hudba s uzasnou kamerou a skvelymi herci v popredi vam zarucuje fascinujici pozitek. Tematiku popelek proste sboznuji, dodava to slepou nadeji. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (94)

  • Ve scéně, kde Vivian (Julia Roberts) snídá s Edwardem (Richard Gere), má Vivian v ruce palačinku, která je v jednotlivých záběrech jinak ukousnutá. (Dlee)
  • Julia Roberts (Vivian Ward) pochází z Georgie. Producenti se obávali, že její jižanský přízvuk se může projevit v některých replikách. Proto byla do filmu přidána scéna, kde Vivian vysvětluje, že vyrostla v Georgii. (kenny.h)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama