Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 2

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (293)

salalala 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že naprosto standardní teenagerovský horor, jakých vzniká do roka hned několik. Brzy je jasné, jakým směrem se bude vše ubírat a je znát, že André Ovredal se musel držet při zemi a byl omezen požadavky producentů i ratingem. Atmosféra je od začátku dost hutná a po celou dobu naštěstí vydrží, na druhou stranu by ale výsledku evidentně prospělo víc krve a nějaký ten černý humor, protože se snímek bere dost vážně. Tematika je svým způsobem originální, jenže její potenciál není vytěžen ani zdaleka, což je ale bohužel trochu očekávané. Příběh u sebe moc nedrží a je spíše sledem jednotlivých scén, kterým chybí napětí a ničím nepřekvapí. Zajímavá je úroveň triků, které jsou značně nevyrovnané, protože některé vypadají velmi dobře, jiné zase poněkud lacině, což opět zbytečně rozptyluje pozornost. Obsazení, v němž nezáří žádná extrémně povědomá tvář, se poměrně vydařilo, ačkoli nikdo z mladých tváří není nikterak výrazný a obzvlášť charismatický. Scary Stories to Tell in the Dark nejde jednoznačně odsoudit, protože své kvality má a naprosto splňuje současné požadavky na hororový žánr, chybí mu ale větší tvůrčí možnosti a odvaha a také viditelnější snaha o překvapení nebo vyděšení zkušenějšího diváka. 60 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Len tak, tak, s odretými ušami a s jazykom po topánky, dobehol tento teen horor aspoň do mierne nadpriemerného hodnotenia. A to hlavne vďaka maskám ( trikom ) a slušnému, strašidelnému záveru. Spielbergoviny a ani carpenteroviny z rokov 80. keď žáner v podobnom štýle eskaloval, sa v tomto prípade nekonajú. Ale mohli. Možno keby Guillermo chytil sám režijné oprate. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Slibuji, že si příště přečtu poněkud důkladněji obsah a prošmejdím galerii, než se rozhodnu pustit si pořádný děsivý dušičkový horor. Tohle byl jen a pouze děsný dušičkový "horor", a ty úvozovky pořádně zdůrazňuji. Zřejmě mě mělo varovat už to, že je tento snímek přístupný už od 13 let. Od toho se ostatně všechno odvíjí. Jednotlivé pohádkové příběhy jsou těžce debilní a jednotlivé příšerky působí těžce směšným dojmem. Vždy se nějakým obřím zázrakem tvůrcům podaří načrtnout potenciálně zajímavou atmosféru, kterou ovšem následně úplně zbytečně pohřbí a nikdy nedotánou alespoň do lehce strašidelného konce. I když stopáž není nepřátelská, tak pocitově máte dojem, že tahle píčovina nikdy nenabere konce. Herecké obsazení tvoří naprosté dno herecké společnosti, nebýt zúčastnění pod zákonem, tak by nejeden nabral dojmu, že se do svých rolí museli zákonitě prokouřit, a to včetně té mužské poloviny. Vůbec se mi nechce věřit, že stejný režisér má na kontě naprosto dokonalý atmosférický horor The Autopsy of Jane Doe. Naprostá ztráta času a tohle záměrné strašení na půl plynu si nenajde své diváky ani mezi retardovanou omladinou. Závěrečné rozuzlení spojené s totálně kreténskou promluvou do duše od 15letého parchanta a následné zbavení se hlavního nasraného ducha napsáním několika řádků píčovin do knížky plné píčovin, poté shledávám jedním z nejzpičenějších momentů, jaké jsem za svůj filmově košatý život doposud viděl. A to jsem viděl i takové "perly" jako třeba kompletně celé Stmívání. Něco tak debilního mohla vymyslet jen scénáristická ultra píča bez jakéhokoli náznaku talentu, čímž se v mých očích registrovaní partneři Hagemani zařadili na přední místa mého filmového blacklistu, kam si zaznamenávám čuráky, od nichž už si nepřeji za žádných okolností nikdy nic vidět. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, a to ještě stěží. Od režiséra Tajemství smrti slečny Neznámé jsem čekal rozhodně více, obzvlášť když na něj dohlížel Guillermo del Toro. A začátek byl dost slibný - moje oblíbená Donovanova píseň Season of the Witch, neokoukaní a příjemně všední mladí hrdinové, nadsázka, výprava do strašidelného domu. Jenže pak se to zvrtlo. Jednotlivé duchařské historky jsou dost předvídatelné a chybí jim napětí či (snad s výjimkou té první) překvapení, lekačky jsou doslova na jedno brdo, scénář nemá logiku, ale dělá, že ji má, a hlavně... Hlavně se postavy střídavě chovají jako géniové (záhady řeší obratem, ihned vědí, že se mají podívat pod postel) a jako idioti. Působilo to na mě jako trochu výpravnější TV film, případně vzhledem ke konci jako pilotní díl seriálu. Nic moc.____P.S. České titulky se drží kvality filmu, když v jednu chvíli čteme "Blbci! Už je devět hodin!" místo správného "Blbci na devíti hodinách!" nebo když se o policejním náčelníkovi (chief) mluví jako o "šéfovi". ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sterilní mix IT a Lights Out. Příšerné herecké výkony, nulová atmosféra, komické příšery. Dlouho jsem tak nelitoval každé koruny za kino. Smál jsem se na celý kino, nešlo to vydržet. Na co sáhne Del Toro, to zkurví. Ono by nevadilo, že se to úplně nesnaží být horor ale spíš mystery fairytale, kdyby se to tak nebralo vážně a úplně brutálně to nevykrádalo Kingovo It. Navíc když se vám půl roku snaží trailery nalhat, že se jedná o děsivý horor a Vás pak v kině čeká pohádka s komickými zrůdičkami a příšerné herecké výkony obou hlavních protagonistů. A na takovéhle mrdky pak chodí plné sály. Smutné. 40%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený podle knížky Alvina Schwartze „Scary Stories to Tell in the Dark Treasury“ (soubor knih „Scary Stories to Tell in the Dark“). (RammsteinDE)
  • Natáčelo se od 27. srpna do 1. listopadu 2018 v Toronto (Ontario, Kanada). (rakovnik)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama