Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

Makky 

všechny recenze uživatele

The Haunting of Bly Manor je iný. Hororových prvkov je na tak širokom priestore pramálo a do popredia sa dostáva navrstvený dramatický príbeh. Je to séria troch tvárí. Máme tu prvé 4 časti, ktoré vybudujú podhubie a vytvoria zázemie Bly Manor. Zrkadlia pocity hlavnej hrdinky, budujú atmosféru a vykreslujú postavy, aby sa divák vžil do jednotlivých liniek. Napriek nesporným kvalitám ide o nudný úvod, ktorý nereflektuje cestičky prvej série. Prichádza piata až ôsma časť, kde divák konečne dostáva odpovede. Príbeh sa zamotáva nečakaným spôsobom a ide o predzvesť skvelého záveru. Bly Manor sa končí ôsmou časťou, ktorá je charakterovo úplne odlišným elementom v tomto príbehu. Fenomenálne sa dotvorí a vysvetlí mytológia panstva a divák pradie. Deviata časť je akýmsi epilógom, žánrovo výrazne odlišným oproti očakávanému. S postavami prežívame ich budúcnosť a plačeme. Amelia Eve so svojou kolegyňou ponúkli sprchu emócií, aké som nečakal. Záverečný dvojdiel je ohromnou bodkou za inak nevýraznými časťami z úvodu, ktorých charakter divák nedokáže predpovedať, a práve preto sú tak šokujúce. Super finále divákovi vynahradí jeho trpezlivosť. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání po brilantní první sérii bylo logicky vysoké a samozřejmě musím přiznat, že nebylo naplněno. Hororová stránka je totiž velmi upozaděna, protože jak se v závěrečné epizodě dozvíte od vypravěčky, nejedná se o "ghost story", ale o "love story". A tak jsem si u posledního dílu parádně pobrečela. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne lepšie ako nemastná neslaná prvá séria. Najviac sa mi páčilo že je tu úplne iný a nový príbeh. Hororová atmosféra v novembri nesmie chýbať, druhú sériu som dal za tri dni a spokojnosť, netflix ponúkol aj dabing. Jedine tá postava plešatej afroameričanky mi prišla dosť nesympatická. Plus slabšie epizódy kde boli flashbacky do minulosti aj s tou čiernobielou. Ale inak odporúčam. A ako som povedal, určite lepšie než bola prvá séria. A samozrejme rok 2020, tvorcovia museli pchať lgbt. Prižmúrim oči. 4* ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britským přízvukem můžu říct, že tohle bylo *totally dreadful*. Z dokonalýho HH jsem naskočila rovnou na tuhle Bly Manorskou trágu a měla jsem co dělat dojet do finále. Ke všem postavám jsem si vytvořila během sledování až skoro averzi, paní z jezera z toho nakonec vyšla nejsympatičtěji. Duchařská atmosféra, ze který jsem se mohla v HH zbláznit nikde, a i přes můj nízkej práh strachu jsem se bála maximálně toho, že to nikdy neskončí. Až budu chtít někdy zastavit čas, pustím si to znova. Chybí tu ta napjatá a chytře propletená dějová linka stejně tak jako ono záhadné charisma celého domu. Celý drama seriálu je postavený na 3 párech a ani jednomu z nich jsem nevěřila ani minutu. Nevím, jestli je víc divná dvojice „pojď zmocníme se těl těhle otravných děcek“ anebo pár „tajně se milujeme, chodíme kolem sebe jako kolem horký kaše, ale po tvý smrti ti omyju v márnici sám tvoje tělo levandulí“. Nesedlo mi to, čekala jsem výborný duchařský drama a dostala jsem nudnou romantickou slátaninu. Tu hvězdičku dávám za osmou epizodu, která byla výborná a jediná udržela moji pozornost po celou dobu, kdyby to bylo v atmosféře osmé epizody vedeno celé, rozhodně bych si nestěžovala. Sledování ale nelituju, The Haunting mě navedl na novej žánr, Bly Manor mě sice nenadchl, ale určitě budu hledat v duchařských vodách dál. ()

PKD odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dojebaná a totálně zesraná parádní klasická předloha. Napřed to naplno schytala Jacksonová a teď James.:-/ Když jsem dal předchozí sérii 1, tak tady už to jede na plný odpad. Kdysi výborný Neflix a pro mne záruka, valí už nějaký ten čásek do wc. A rozebírati tu nesmyslnou a nepochopitelnou debilitu nejhoršího rež. hororů současnosti, pojmenovat to opět Haunting, na to už fak(t) nemám energii. Zde zmiňovanou LGBT agitku v posl. díle jsem ani nepostřehl, páč už min. v pol. jsem nevnímal, co, kdo, kde a proč. Tohle bych přirovnal k ráně do varlat v 15ti a následné půlnoční operaci, kdy jsem zcela otupělý nepředstavitelnou (kdo tohle nezažil, neví) 6 h agonií (uklidňující injekce byla totálně k ničemu), už nevnímal, co se vůbec děje. Cílová skupina budou zřejmě fandové Slunečné apod. Pro hororáře...ruce pryč. Pokud bych na to měl finance, osobně bych jel do USA a Flanaganovi uřízl péro. Rezavým nožem. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když odnáší žena z rybníka Floru (Amelie Bea Smith), tak jsou v jednom záběru obě po ramena ve vodě. V dalším jsou ve vodě ale jen po pás. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Tainted Love“ od Soft Cell. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama