Reklama

Reklama

Bez jištění na El Capitan

  • Česko Free Solo (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Free Solo je směsicí napínavého thrilleru a inspirativního životního příběhu sportovce, který si klade fyzicky i psychicky náročné cíle a snaží se dosáhnout hranice nemožného. V období začátku příprav na obtížný výstup se jeho aura nepřemožitelnosti, kterou si po desetiletí zdařile budoval, nečekaně rozpadá. Vztah s novou přítelkyní znamená též změnu ve vnímání nebezpečí úrazu a nezdarů. Vasarhelyiová a Chin umně a s citem zachycují hluboce lidské okamžiky stejně jako životu nebezpečný výkon, to vše s excelentní, místy až závrať způsobující kamerou. Výsledkem je triumf lidského ducha. (National Geographic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Alex Honnold je blázen, ale ten jeho výkon je neskutečnej, neuvěřitelnej a něco, co bych já sám chtěl udělat, kdybych měl zkušenosti a byl blázen. El Capitan je prostě absolutní meta pro všechny a tenhle dokument je zpracován absolutně výtečně. A ten závěrečnej adrenalin se přenesl i na mně. Škoda, že jsem to neviděl v kině. A škoda, že mně na tenhle film upozornilo až předávání Oscarů. 100%. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Typickej psychopat, který místo toho, aby bez mrknutí oka stimuloval svoje zdecimované emoční centrum mlácením jiných lidí a ničením cizích životů, balancuje na hranici nirvány a zničení toho svého. Chvalihodné! Možná by byl radši, kdyby u toho nikdo nebyl, ale love jsou potřeba a občasný kontakt se ženou s postupujícím věkem rovněž... Obrovský klobouk dolů. Parádní film, jen Sanni by měl někdo řict, že to pravděpodobně neskončí tak, jak si představuje. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty kratičké propagační citáty, které se dávají na obaly filmů nebo filmové plakáty a které jsou často spíš nechtěně úsměvné a s realitou mají pramálo společného (Nejlepší romantická komedie všech dob. Horor tak děsivý, že už se doma nikdy neodvážíte zhasnout světlo. TheFilmGuru.blog)? Free Solo se takto chlubí citátem z The New York Times, jenž tvrdí, že Honnoldův free solo výstup by měl být oslavován jako jeden z největších sportovních výkonů všech dob. V tom však s autorem nemůžu souhlasit, Honnoldův free solo výstup na El Capitan je totiž největší sportovní výkon všech dob. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Mám dva dobré pocity v spojitosti s týmto filmom. Prvý je, že som sa neúmyselne dostal až k sledovaniu posledných 40 minút filmu a bolo som tak ušetrený toho, čo komentátori kritizujú. A druhý je moja zásada nehodnotiť dokumentárne filmy, pretože priemer dvoch rozporuplných pocitov, ktoré som ma u tohto filmu je iba priemerom. Nemám rád horolezectvo. Videl som niekoľko filmov o horolezcoch a neoslovuje ma odôvodnenie ich lezenia tým, že tam ten kopec je. Na druhej strane uznávam, že nič podobne fascinujúce, ako zábery z jeho lezenia na Kapitána, som nevidel a pravdepodobne už ani neuvidím. So záverom filmu prichádza otázka - Čo ďalej? ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(13D1/2024) / Konečne som sa dostal k tomuto Oscarovému dokumentu. Alex Honnold je docela zvláštny týpek, jeho mozog s takmer neaktívnou amygdalou je asi hlavnou príčinou toho, že robí, to čo robí. Ono to musí byť ťažké, a free solo lezenie je tak extrémna záležitosť, že snáď len pri tejto aktivite cíti aké také vzrušenie. Trochu som sklamaný dramaturgiou a štruktúrou filmu, také to bolo celé nijaké, asi sa skôr spoliehalo na to ako ohromí ten obsah, čo vlastne asi funguje. 14 Peaks je napríklad ale oveľa zábavnejší dokument. Dobre sa na to pozeralo, fakt extrém, ale nejako špeciálne ma to neoslovilo. (6/10) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tento dokument natočili Honnoldovi přátelé. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Maroku, Kalifornii a Nevadě. (Varan)
  • Film je věnován horolezcům: Frank Taiping Chin, Ann Krcik a Ueli Steck. (griph)

Související novinky

Jake Gyllenhaal a slavná loupež

Jake Gyllenhaal a slavná loupež

08.04.2019

Režiséři oscarového dokumentu Free Solo Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi jednají o natočení adaptace známé švédské knihy The Helicopter Heist. Příběh podle skutečných událostí od spisovatele… (více)

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Reklama

Reklama