Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate tu všetko bolo povedané. Mega nuda, v ktorej sa nič nedeje a tá nuda je ukrutne dlhá. Zbytočný film bez nejakej pointy, na ktorú by ste sa nevedeli dočkať. A Natalie Portman s otrasným kastrólovým účesom. Je mi záhadou, ako sa mohla objaviť v takomto céčkovom filme. Asi fakt potrebuje prachy na kaderníka. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Dlouho nepamatuji, aby někdo zpracoval téma krize vlastní identity takto suchopárným způsobem (po audiovizuální i obsahové stránce). Místo toho, aby snímek dostál svému psychedelickému názvu a divák se společně s Lucy vznášel v prostoru, kde by režisér bombardoval jeho vědomí podívanou na Zemi, kosmos a veškeré bytí, tak se velmi rychle vracíme do normality všedního dne. A přestože Lucy z vesmíru odlétá s určitým transpersonálním prožitkem, v důsledku kterého u ní dochází ke změnám v názorovém či hodnotovém systému, tak se nejedná o nic, co by zásadněji narušilo její každodenní prožívání. Očekával jsem, že Lucy začne mít problémy s rozlišováním vnitřní a vnější reality, že se u ní objeví hlasy, vize, příval nesrozumitelných emocí, kolísání nálad, atd. Režisér bohužel nevytěžil z nebývale atraktivního námětu zhola nic a po technické stránce se vzmohl pouze na nepochopitelné střídání formátu obrazu. S přimhouřením oka tak snímku Lucy in the Sky uděluji slabší dvě hvězdy. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Lucy Cola (že by produkt placement?) v podání Natalie Portman vyletí do vesmíru , kde je hluboce pohnutá překračujícím zážitkem vidět život z dálky. Když se vrátí domů, její život se jí zdá moc malý a její spojení s realitou se pomalu rozpadá. Jako fanoušek sci-fi žánru jsem byl natěšen, ale již v úvodu padají banality jako "znám chlapy co se po příletu z vesmíru nepostavili na nohy". Film sděluje banalitu, že výstup do vesmírného prostoru změní osobnost. A že vaše svaly atrofují. Tvůrci si možná někde přečetli hlášení NASA , že ve vesmíru se může změnit DNA. A všechny penisy astronautů změknou. Film je kontemplativní a meditativní, ale neřekne vůbec nic. Lucy in the Sky nespojuje se Zemí, ale je ztracen někde ve vesmíru. Film může fungovat jen jako charakterová studie, ale přechází do melodramatické únavnosti. Film ve mě vyvolával nechtěný smích a poté smutek. Je to jedno z největších zklamání roku 2019. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Extrémně podhodnocený film. Pochopil jsem, že jde o náhled do duše workoholika, resp. astronauta, který se snaží nalézt sám sebe v reálném světě natolik, že se z toho nakonec tak trochu zcvokne. Zejména gradace v poslední třetině mě chytila a nepustila - opravdu jsem nedokázal odhadnout, jak tohle dopadne. Paradoxně to z tří „vesmírných“ filmů, jaké jsem ještě víc paradoxně naposledy viděl, vychází jako ten nejlepší snímek. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Minimálně v první čtvrtině filmu sledování velmi znepříjemňuje zjištění, že se vám z ničeho nic rozbila obrazovka. Poté už i pomalejším dojde, že problém skutečně není na jejich přijímači, ale jen režisér je dement. Hawley si celou dobu vystačí s tím, že ulétává na změnách formátu obrazu. Bohužel nepřidá nic dalšího a výsledek tomu také odpovídá. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Děj filmu je založen na reálné události z 5. února 2007, kdy byla Lisa Nowak (ve filmu Lucy Cola) zatčena v Orlandu na Floridě a následně obviněna z pokusu o únos kapitánky amerického letectva Colleen Shipman, která byla milostně zapletena s astronautem William Oefelein, stejně jako Lisa Nowak. (Merlinousek)
  • Film měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 11. září 2019. (PamPero 1)
  • Skutečná mise Lucy (v reálu Lisa Nowak) ve vesmíru odstartovala 4. července 2006, kde jako členka posádky STS-121 sloužila jako letecký inženýr mise. Na starost měla robotickou paži raketoplánu a během téměř 13 dní na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) několikrát vystoupila do volného vesmíru. (Merlinousek)

Reklama

Reklama