Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Karel, mladý muž s neznámou minulostí, ale s vyhraněným žebříčkem hodnot a ideálním morálním kodexem, přichází uprostřed žní do vesnice. Pro obyčejné, přízemní venkovany je Karlův životní styl málo pochopitelný, a tak ho mezi sebe prostě nepřijmou. Léto končí a on odchází se svým poselstvím zase někam jinam. Snad se sem vrátí za rok, aby se pokusil svou podivnou misi opakovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Film, ktery mi svym stylem tak trochu pripominal "kultovni" Matulovy Haury, nicmene na to, aby to bylo tak blbe, az vlastne ve finale dobre a abych se nad to vse dokazal povznest plny sarkasmu, to prece jen nemelo. Rehtal jsem se zase jako kun, zejmena u akcnich scen jezdicich traktoru snimanych frontalne s durazem na bojovy vyraz traktoristu, podbarvenych opravdu hodne akcni a dramatickou hudbou, kdy v jednom pripade byla tato scena "ozvlastnena" prostrihem na Zednicka v brutalnim kovbojskem klobouku. Bavil jsem se tezovitosti a prvoplanovitosti postav, nicmene zadna si me "neziskala" tak, jako Vasut v Haurech. Neucarovala mi ani jezedacka sexbomba Fisarova, snad mi spolecnost odpusti, ze tohle pisu i s plnym vedomim toho, jak nakonec skoncila a jak se s tim dokazala vyporadat. Za kultovni blbost na entou jsem schopen dat v dobre nalade z hecu 5 hvezdicek. Zde nalada urcite byla, ale vyhecovan jsem nakonec nebyl, cili davam jen jednu. Hodnoceni 2-4 hvezdicek u techto normalizacnich perel samozrejme nepripada v uvahu a na odpad to take nebylo, nebot mi u toho filmu nebylo zle od zaludku, jako treba u jineho Matulova skvostu Posledni vlak, kde se tento agilni propagator soudruzskych myslenek zejmena v zaveru predvedl ve sve "nejlepsi" forme. Vse vyse uvedene nemeni nic na tom, ze jeste dnes by mel Matula chodit kanaly. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Právě jsem tento film úplně náhodou viděl na TV Prima a bylo tak strašně nudný a nezajímavý, že už skoro ani nevim, o co tam vlastně šlo. Mam pocit, že prostě pár vidláků v tom filmu nemělo rádo postavu, kterou hrál Ondřej Havelka, tak mu to dávali pěkně sežrat. Ale on z toho nakonec vlastně vyšel, jako vítěz (teda aspoň morální vítěz). No jedna hvězdička za "akční" scénu, kdy se Ondřej Havelka řítí s nebrzdícim traktorem z kopce za doprovodu docela zajímavý hudby a druhá hvězdička za to, že jsem to dokoukal do konce. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Cizí mladík přichází na venkov. Místo aby se dal k pistolníkům, jak tomu bývá u podobných motivů ve filmech o Divokém západě, zapojuje se v dresu místního JZD do boje o zrno při žních. Hlavní hrdina není ani tvrďák, ani podivín, vlastně se až tak moc nevymyká z běžného vzorku populace, přesto má všude, kam přijde, problém sžít se s přirozeným prostředím. SPOJLER. A tak ho v místě neudrží ani půvabná Markéta Fišerová. Musel jsem si trochu zvykat na to, že gentleman Havelka umí dát dohromady traktor, vyklepávat plechy a umí bezvadně couvat s valníkem. Jaké mělo být poselství filmu, moc netuším, ale na tuto exkurzi do vesnice, jak si ji pamatuji z dob minulých, si nemůžu stěžovat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neprávem polozapomenutý debut režiséra Julia Matuly, které tvoří podhoubí o dekádu později realizované veleslavné Menzelovy komedie Vesničko má středisková. Komedie z idealizovaného prostředí českého združstevněného venkova má v našem prostředí silnou tradici, té Matulově chybí především geniální a do posledního detailu i slova cizelovaný scénář Zdeňka Svěráka. Velkým plusem je naopak nadčasová hudba Deža Ursínyho... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Markety Fiserove je mi vzdycky lito, kdyz ji vidim jako mladou a krasnou holku...ach jo. Jinak Havelka hraje takovyho ublizenyho kluka, ktery se necha naverbovat jako traktorista do jzd na sklizen. Zakouka se do Markety, ale nakonec to (opet) vzdava... k videni jsou lepsi i horsi filmy z obdobi socialismu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na Táborsku. (M.B)

Reklama

Reklama