Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dva drsňáci, kteří vybírají daně pro mocného gangstera, se v Los Angeles octnou uprostřed války o to, kdo bude šéfovat ulicím. A i když to zpočátku vypadá docela zajímavě, The Tax Collector se rychle změní v až otravný film, který postrádá jedinou kladnou postavu, tupě oslavuje násilí a ve své snaze být co nejvíc macho se mění až v parodii. Ayer tohle nezvládl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Tentokrát se opravdu nechci moc rozepisovat. Davida Ayera mám opravdu rád, ale holt by si asi měl najít už jiný zájem. Přeci jenom jeho poslední filmy jako Sebevražedný oddíl, Bright apod – to už nebylo ono. A tohle je už úplné ultra céčko. Nebudu to posílat do velkých pekel. S odřenýma ušima jsem mu ty 3* nasázel, ale nevím … Zezačátku to vypadá jako klasická Ayerovka, ale s tím velkým rozdílem, že mi přišlo, jako by to točil spíš nějaký Ayerův amatérský fanoušek. Navíc to není ani snad jen vina Ayera, mělo to menší rozpočet, pár dní se to natáčelo jen a já nevím. Můžu zde pochválit několik drsných scén, a že to nenudilo. První 2/3 téhle záležitosti Ayerovi klasiky pěkně připomínají, ale jen tak na půl. Najde se tu několik trapných rádoby gangsterských scén, hlášek a to je celé. Třeba ten hlůavní gangster/záporák byl neuvěřitelně trapný a né drsný! Hlavní herec Bobby Soto není špatný, ale jeho role mu moc nepadá. Shia LaBeouf má aspoň hustý vizuál, i když také nic moc ….Třetí třetina snímku se už víc rozjede, najde se tu pár vyvražďovaček, některé jsou dobré, ale nic víc film nenabídne. Mohla to být větší sračka, ale Ayer přesto klesá níž a níž. Třeba nás ještě někdy překvapí, uvidíme …. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vypadá to,že Ayer se chtěl vrátit ke kořenům a k tomu co mu jde nejlépe - drsné,nesmlouvavé a špinavé městské LA akci.Realita je ale taková,že se mu to povedlo na ploše cca deseti minut.Zbytek z těch více jak devadesáti je otravná mexicko-americká telenovela,kde se nesympatičtí vrazi,dealeři a hovádka snaží mudrovat o důležitosti rodiny,boha a já nevím co ještě,přičemž věřit se jim to nedá a divák trpí.Upřímně doufám,že něco podobného už od svého oblíbeného režiséra neuvidím...30% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Popri Suicide Squad najslabší Ayer. Prvé ohlasy zo zahraničia nelhali... Namiesto tvrďáckeho gangbangin thrilleru tu máme Mexicana family drámo s minimom akcie, kde sa úvodnú cca hodinku iba kecá a machruje, ale skutek utek. Hlavný hrdina je nevýrazný chicano a Shia mu robí pricmrdávača: drsňácky zazerá, vyhrožuje, ale suma sumárum je to len kvalitne oháknutý figurant. O nejakej chémii medzi postavami, ich vývoji, či nebodaj katarzii v rámci i tak hodne simple príbehu tu nemôže byť reč. Škoda, čakal som (podstatne) viac. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokud mě na tomto filmu něco pobavilo, tak očekávání, jaké vzbuzovala postava Creepera. Podle těch keců okolo člověk myslel, že se předvede v akci minimálně jako Chow Yun Fat blahé paměti, ale scenárista a režisér Ayer byl jiného názoru. Nejdřív jsem nevěřil svým očím a pak jsem se už jen smál, s jak zbytečným a hloupým filmem jsem ztratil půldruhé hodiny života. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)
  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama