Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Tentokrát se opravdu nechci moc rozepisovat. Davida Ayera mám opravdu rád, ale holt by si asi měl najít už jiný zájem. Přeci jenom jeho poslední filmy jako Sebevražedný oddíl, Bright apod – to už nebylo ono. A tohle je už úplné ultra céčko. Nebudu to posílat do velkých pekel. S odřenýma ušima jsem mu ty 3* nasázel, ale nevím … Zezačátku to vypadá jako klasická Ayerovka, ale s tím velkým rozdílem, že mi přišlo, jako by to točil spíš nějaký Ayerův amatérský fanoušek. Navíc to není ani snad jen vina Ayera, mělo to menší rozpočet, pár dní se to natáčelo jen a já nevím. Můžu zde pochválit několik drsných scén, a že to nenudilo. První 2/3 téhle záležitosti Ayerovi klasiky pěkně připomínají, ale jen tak na půl. Najde se tu několik trapných rádoby gangsterských scén, hlášek a to je celé. Třeba ten hlůavní gangster/záporák byl neuvěřitelně trapný a né drsný! Hlavní herec Bobby Soto není špatný, ale jeho role mu moc nepadá. Shia LaBeouf má aspoň hustý vizuál, i když také nic moc ….Třetí třetina snímku se už víc rozjede, najde se tu pár vyvražďovaček, některé jsou dobré, ale nic víc film nenabídne. Mohla to být větší sračka, ale Ayer přesto klesá níž a níž. Třeba nás ještě někdy překvapí, uvidíme …. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rodina česť, rodina. Za ródinu. Za tú môže hlavný hrdina robiť mafiánskeho vypaľovača a násilníka. Veď všetko je v mene nevinnej manželky a dvoch krásnych detí. Problém prichádza s konkurenciou. Je diabolsky drsná, násilnícka a pomstychtivá. Niečo sa poserie a to ak, že veľmi. Zo spoľahlivej vyberačskej bunky ostáva zrazu úbohé torzo. Aj to sa musí v prvom rade postarať o najbližších. Zatiaľ čo nepriateľ sa napája krvou podrezanej obete v mene zvráteného rituálu akoby čiernomagickej Márie Sabíny (mexická vizionárka, šamanka a liečiteľka), hlavný hrdina dáva rodinku dohromady ako kura pod ochranné krídla a vyberá poschovávané drobky niekdajšej slávy. Nepriateľ je ale ozaj drsný. Spolukomentátori majú pravdu, že v úvodnej hodine žiadna akcia. Avšak práve ukázanie štandardného vyberačského života je zaujímavé. Ukazuje sa, že nejde o nejaké veľké dobrodružstvo, skôr polo úradnícka rutina. Až na to, že občas býva takáto rutina prerušená niečím drsnejším. A tu tie ostria drsnosti zarezali riadne hlboko. 60% za vydarenú akčnú jednohubku s desivými čiernomagickými rituálmi a záverečné zábery pomsty. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec by som tento film nepodceňoval, drsné prostredie a drsní predstavitelia sa vydarili, predovšetkým ten hlavný záporák, hoci jeho frajerku, nemilosrdnú vrahyňu na 20 cm podpätkoch si mohli odpustiť. Škoda len, že záver išiel do zbytočného krváka na úkor premyslenejšieho príbehu a ani tie zasnené spomienky na lásku sa tu vôbec nehodili. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ubrat stupidní telenovely, přidat to ještě krvavější, temnější a víc "toxicky macho", no a byl by to Ayer (konečně) zpět ve formě. I tak ale fajn odpočinkový béčko - plochý, cool a uspokojivě drsný ve dvou větších přestřelkách, plus charisma LA. V rámci Chicano gangů velmi bledne vedle nedávné art pecky Too Old to Die Young, ale jasně, to se ani nedá srovnat. Shia úplně sprostě brownface (x), tak samozřejmě :D ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ulít si prachy gangsterů se nevyplácí. Drogy, zbraně, prostituce. Každý gang musí platit daně. Vybírá je denně od desítek takových v nejnásilnějších ulicích Los Angeles chlapík od rodiny David a jeho sadistický kámoš Creeper. Dělá si na ně nárok jistý Čaroděj, který sice sedí ve vězení, ale i tak ovládá své teritorium. Uběhne půl hodiny a stane se pouze to, že chybí 20 táců (což se záhy vyřeší). Jinak posloucháme přihlouplé řeči o rodinných hodnotách či o tom, že hlavní hrdina je světlem v temnotách, případně výhružky, že tihle dva někoho šoupnou do kyseliny. Nuda, šeď, průměr. Jsme ve světě sadistů, vrahů a psychopatů, jeden drsnější než druhý, ale pořád je to tak nějak k smíchu. A není to nadopované adrenalinem nebo vizuálně podmanivé jako jiné kousky tvůrce. Režisér David Ayer (napsal Training Day, natočil Patrolu) totiž už nejednou ukázal, že ho zajímají špinavé ulice plné děvek, zoufalců a vrahů. Často sázel na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed intenzivní akce. Tady jen sbírá drobky. Naštěstí se na scéně objeví Čarodějův starý nepřítel Conejo a konečně se začnou dít i ošklivé věci. Ovšem také přibydou momenty jako z nějaké telenovely. Přesto to už trochu začne připomínat Ayera. Ten každopádně svůj největší trumf – Shia LaBeouf prostě herecky vyčnívá – nechává odejít ze scény velmi „snadno“, ač má hubu plnou ostrých keců a tváří se, že ze světa nekompromisně vyprovodil čtyři desítky neposlušných hošanů. Dvě až tři hvězdy. Bohužel. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)
  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama