Reklama

Reklama

The Clovehitch Killer

Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Burnsideovcov žije pokojným životom a je ukážkou idylickej rodiny s kresťanskými hodnotami. Snažia sa angažovať vo svojej komunite všetkými možnými spôsobmi, ale všetko sa zmení vo chvíli, keď Tyler (Charlie Plummer) nájde stopy, ktoré vedú k vrahovi prezývanému Clovehitch Killer, ktorý v meste pred desiatimi rokmi zavraždil viacero nevinných obetí. Keby pomohol nájsť vraha, stal by sa miestnym hrdinom. Jediný problém je v tom, že všetky stopy naznačujú, že vrahom by mohol byť jeho otec Don (Dylan McDermott). Tyler sa spojí s miestnou čudáčkou Kassi (Madisen Beaty) a spolu sa vydávajú na cestu za vypátraním vrahovej identity. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No nie že je tu hororových scén minimálne množstvo, hororové scény tu nie sú absolútne žiadne, a o horor sa nejedná ani len okrajovo. Synáčik začne podozrievať otecka, že je sériový vrah, a tak so svojou frajerkou polovicu stopáže len pátrajú a diskutujú. Už som sa nevedel dočkať, kedy sa konečne prejaví aj otecko, a napokon k niečomu konečne dôjsť muselo, ale aj tak to teda nebolo nič moc. Aspoň som rád, že to po tej náboženskej stránke nebolo utrpenie, lebo ďalšiu agitku plnú modlitieb by som už nerozdýchal. Samotný príbeh trochu pripomína fajnový Summer of 84, ale keď si to porovnám, tak mu tento film nesiaha ani len po členky. Je to sklamanie, lebo niečo tak nevýrazné som nečakal. Ešte že vybrali sympatických hercov, takže sa na to nepozerá úplne zle. Ako teenagerský kriminálny film celkom sledovateľné. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo dával filmu žánr, chtěl asi přilákat co nejvíce diváků, protože horor ani mysteriózní to není, tj. nečekejte nic nadpřirozeného. Jediné monstrum ve filmu je homo sapiens, funkční psychopat. Vidím tady spoustu zklamaných komentů od lidí, kteří čekali víc než psychologickou sondu do pokryteckého maloměsta, kde se panbíčkářstvím vymýtají všechny odlišnosti od dekora, včetně nejoblíbenější počítačové činnosti mladých chlapců. Body dávám za zápletku a styl vyprávění, ubírám za roztahanost a hlavního hrdinu (Tyler), kde vybrali ne moc sympatického herce. Na druhou stranu jeho postava byla naivní a zakřiknutá záměrně, ovlivněna výchovou pedantského otce. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Clovehitch Killer“ je docela dobře natočen v tom smyslu, že se zde střídají časové roviny, přeskakuje se zde, scény na sebe zajímavě, ale rozhodně ne špatně, navazují. Film je navíc i docela napínavý v odhalování toho, kdo je skutečně vrah, ale i v tom, jak to celé skončí. A že je konec zajímavý... to už si asi každý posoudí sám, mně to ale docela stačilo. Před sebou nemáte originální skvost, ale je to dobré. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Summer of 84 optikou Davida Finchera. A tedy pomalu gradující hra na to, jestli je předměstský taťka sériový vrah, plná oscarově zahraných nejednoznačných postav, nečekaných (ale logických) zvratů, stupňujícího se napětí a zodiacovsky chladného násilí. Všechno zabrané pevně uchycenou kamerou, za bílého dne a v naprostém tichu ve stěžejních momentech. Ta režijní jistota je na debut skoro neuvěřitelná. Naprosto strhující. Tohle si zasloužilo jít do kin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chudák Tyler, matka omezená bigotní blbka s patentem na pravdu a rozum (vražedná kombinace), otec psychouš. Řeknu vám ale, že já vyrůstat v takovýmhle pámbíčkářsky pokryteckým blbákově, je ze mě jednou možná taky sériovej vrah. Nebo aspoň v osmnácti beru dráhu z baráku a rychle pryč do někam/kamkoliv jinam, v zájmu zachování duševního zdraví. Film je napsaný i natočený dobře, příjemná teenagerská krimi, jen ke castingu mám dost výhrady. Konkrétně k zrzce Kassi, konkrétně k vizáži její představitelky. Ta holka má jakoby chodit na střední a přitom jí hraje baba daleko přes dvacet, která ještě navíc vypadá starší než je. Hodně špatná volba. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Slavný autor hororů Stephen King označil snímek za „výborný malý film, jenž je neskutečně napínavý a není pro slabé povahy“. (Homerking)
  • Dej vykazuje významné podobnosti so skutočnou zločinnou dráhou známeho sériového vraha Dennisa Radera, ktorý po takmer dve dekády (1974-1991) terorizoval USA pod prezývkou BTK (bind, torture, kill), pričom k jeho zatknutiu prišlo až v roku 2005. Rader bol váženým členom miestnej kresťanskej komunity, vedúcim skautského oddielu a žil zdanlivo normálnym rodinným životom. (IceQueen)

Reklama

Reklama