foto

Dylan McDermott

  • nar. 26.10.1961 (56 let)
    Waterbury, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dylan McDermott (vlastným menom Mark Anthony McDermott) sa narodil 26. októbra 1961 vo Waterbury, Connecticut. Hercovo detstvo bolo komplikované od počiatku. Ako najstarší z dvoch detí sa narodil matke Diane, keď mala pätnásť rokov, a jeho otec Richard nebol o nič viac pripravený na manželstvo a rodičovstvo, bolo mu sedemnásť. Napriek tomu pár spolu zostal dosť dlho na to, aby sa im narodila dcéra Robin McDermott. No v roku 1967 nasleduje rozchod. Otec sa presťahoval na Manhattan a Diana spolu s deťmi ostala v Connecticute, kde jej s výchovou detí pomáhala matka Avis.

Vo februári 1967 sa život Dylana a jeho sestry neodvratne zmenil. Jeho matka bola zastrelená vo veku dvadsať rokov - pravdepodobne omylom, pri čistení zbrane svojim priateľom, no on tvrdil, že sa strelila sama. Prípad bol uzatvorený ako samovražda, ale aj po vyše 40-tych rokoch je jej smrť zahalená rúškom tajomstva bez jasnej odpovede. McDermott mal vtedy len päť rokov a jeho sestra sotva šesť mesiacov.

Nie neočakávane, bola zodpovednosť za výchovu detí pre jeho 22-ročného otca príliš. Našťastie tu bola stará mama, ktorá sa rozhodla vychovať svoje vnúčatá. Napriek láske a starostlivosti svoje starej mamy, strata matky v tak mladom veku urobila z Dylana osamelé a izolované dieťa. V puberte bol plný hnevu, začal piť a zapájal sa do bitiek. Vyhliadky do budúcnosti neboli príliš optimistické, no na pätnásťročného delikventa sa usmialo šťastie.

Treťou ženou jeho otca sa stala Eva Ensler (autorka "The Vagina Monologues"). Esnlerová sa stala McDermottovým mentorom a legálne ho adoptovala, keď mal devätnásť. Spoznala jeho herecký potenciál a dala mu prvú úlohu v jej hre „Believe it, See it“. Mladý McDermott začal svoj hnev konštruktívne využívať. A hoci tretie manželstvo otca s Enslerovou nevydržalo, medzi ňou a mladým hercom sa vytvorilo trvalé puto. V skutočnosti, keď Eva potratila dieťa, McDermott si vzal meno Dylan - meno nenarodeného dieťaťa. Tak sa zrodil herec známy ako Dylan McDermott.

S novo objavenými ambíciami sa vzdal svojho starého života, zapísal sa na štúdium drámy na Fordhamovej univerzite v N.Y. a ponoril sa do sveta divadla. V roku 1987 sa prvýkrát objavil vo filme - zahral si postavu seržanta Franza v dráme HAMBURGER HILL. Potom nasledovali prepadáky THE BLUE IGUANA (1988) a TWISTER (1989). V roku 1989 však stvárnil aj postavu podporujúceho manžela Julie Roberts v hite OCEĽOVÉ MAGNÓLIE. Po tomto úspechu opäť zažil niekoľko sklamaní ako napríklad HARDWARE (1990), či DIEVČATÁ Z JERSEY (1992).

Šťastie sa naňho obrátili v roku 1993, keď si zahral v dráme S NASADENÍM ŽIVOTA. Stvárnil agenta tajnej služby po boku Clinta Eastwooda. Film mal skvelé kritiky aj tržby. V tomto roku došlo aj k veľkým zmenám v jeho súkromnom živote. V kaviarni v Santa Monica stretáva svoju budúcu manželku Shiva Rose. Pár sa zosobášil 19. novembra 1995, o rok neskôr sa im narodila prvá dcéra Collette, a v roku 2005 druhá Charlotte Rose.

V roku 1994 si zahral vo filmoch ZÁZRAK V NEW YOURKU s Elizabeth Perkins a CESTA KOVBOJOV s Kieferom Sutherlandom a Woodym Harrelsonom. O rok sa vykúpil úlohou šarmantného Lea Fisha vo filme Jodie Foster DOMOV NA SVIATKY.

McDermottove dobré vzťahy s Clintom Eastwoodom mu pomohli, keď sa zúčastnil slávnostnej večere na poctu filmovej legende. Stretol sa s Jeffreym Kramerom, prezidentom produkčnej spoločnosti Daviada E. Kellyho, ktorý ho požiadal, aby sa zúčastnili konkurzu do nového seriálu THE PRACTISE (1997-2004). McDermott sa presne hodil na postavu právnika Bobbyho Donnella a zo seriálu sa aj vďaka nemu stal hit. V roku 1998 mu práve táto rola priniesla prvý Zlatý glóbus. V tomu istom roku ho magazín People zaradil medzi 50 najkrajších ľudí na svete.

Čo sa týka filmových úloh v nasledujúcich rokoch, v roku 1999 si zahral v komédii TRAJA DO TANGA, v roku 2001 vo westerne TEXASKÍ RANGERI, v roku 2003 v dráme podľa skutočných udalostí MASAKER WONDERLAND a v tom istom roku sa ešte objavil v PARTY MONSTERS. V roku 2005 sa objavil v romantickom filme KRÁĽOVNA KORENIA po boku Aishwarya Rai a v krimi MIMO ZÁKON. Neskôr to skúsil aj v horore, v PREKLIATÍ DOMU SLNEČNÍC (2007) si zahral hlavu rodiny, ktorá sa z mesta presťahuje do prekliateho domu na vidiek. Žiadny zo spomínaných filmov nezaznamenal úspech u kritiky ani u obecenstva.

Dylan McDermott sa tak stále vracia k televíznym postavám. V roku 2004 si zahral špeciálneho agenta FBR Maxa Canaryho z protiteroristickej jednotky po boku Julianny Magulies v štvrodielnej minisérii THE GRID. V toku 2007 hral v seriály BIG SHOTS, ten bol po odvysielaní 11 častí zrušený v januári 2008. V roku 2007 nastávajú zmeny aj v jeho súkromí, manželia McDermottový oznamujú, že žijú oddelene. V roku 2008 Dylan požiadal o rozvod. Manželstvo bolo oficiálne ukončené 16. mája 2009.

V súčasnosti sa objavuje v novom dramatickom seriály Jerryho Bruckheimera DARK BLUE, kde stvárňuje postavu LAPD poručíka Cartera Shawa, ktorý velí jednotke policajtov v utajení.

Veronika "miriel" Rehakova

Herecká filmografie

Filmy

2017 Slepý
2015 Poslední přežije
UFO gakuen no himicu
2014 Automata
Behaving Badly
Mercy
Mrazák
2013 Pád Bílého domu
2012 Charlieho malá tajemství
Nobody Walks
Volte mě!
2010 Burning Palms
2009 Mercy
2007 Have Dreams, Will Travel
Prokletí domu slunečnic
2006 A House Divided (TV film)
Úžasný Harold
2005 Královna koření
Mimo zákon
Nájemníci
2003 Party Monster
Porota
Wonderland Masakr
2001 Texas Rangers
1999 Tři do tanga
1997 Než jsme se našli
1995 Domů na svátky
Johnny zapíná rádio
1994 Cesta kovbojů
Zázrak v New Yorku
1993 S nasazením života
1992 Dívky z Jersey
The Fear Inside (TV film)
1991 Kde odpočívají spící psi
Neónová říše (TV film)
Volání pustiny (TV film)
1990 Zbraň
1989 Ocelové magnólie
Rozbouřený život
1988 The Blue Iguana
1987 Hamburger Hill

TV seriály

2018 LA to Vegas (TV seriál)
Pilot (E01)
2014 Stalker (TV seriál)
2013 Hostages (TV seriál)
American Horror Story (TV seriál)
Konec šílenství (S02E13)
Pokračování (S02E12)
Rozlité mléko (S02E11)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Ramínko (S02E09)
Kořeny zrůdnosti (S02E06)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Po zrození (S01E12)
Zrození (S01E11)
Hříchy minulosti (S01E10)
další epizody (12)
2009 Dark Blue (TV seriál)
2007 Big Shots (TV seriál)
2006 3 libry (TV seriál)
2004 Grid, The (TV seriál)
1998 Will a Grace (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Báječné časy (S01E23)
Pacienti (S01E20)
1997 Advokáti (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)

Dokumentární

2011 Ztracené záznamy z Vietnamu (TV seriál)
2004 Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Music Behind Bars (TV seriál)
2001 Intimate Portrait: Holly Hunter (TV film)
2000 In the Line of Fire: The Ultimate Sacrifice
1985 American Masters (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1999 Influences: From Yesterday to Today (TV pořad)
The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1997 Advokáti (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace