Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (226)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Romantický film tak moc dokonale podle šablony, až to trochu vzbuzuje odpor. Karel Janák dodržuje všechna žánrová pravidla naprosto dogmaticky, bez jakékoli špetky invence, že se dá předvídat zdaleka nejen to, jak celý film dopadne, ale scéna za scénou včetně trapných klišé jako zpěv na veřejnosti nebo běh městem, aby se něco zachránilo... LOVEní je kdoví proč žánrově zahrnuto jako komedie, což mi tedy není jasné, z jakého důvodu - vedle jednoho zajímavého (Malá pardubická), jednoho úsměvného (hradecko-pardubický vtip) a jediného opravdu vtipného momentu (postava Jarouška Plesla, za což ale může hlavně Pleslovo geniální herectví, s jakýmkoli jiným hercem by ta scéna skončila tragicky trapně) se není čemu smát. A že negativ je fakt dost... když opominu skutečnost, že spousta věcí scenáristicky nedává smysl (včetně výchozí premisy - proč by doprdele šla hlavní hrdinka bydlet s "nevlastním bratrem", kterého vůbec nezná, když je jí zatěžko bydlet s nejlepší kamarádkou?), což je hloupé, ale ještě ne otravné, tak fakt otravný jsou především karikatury postav ztvárněné Romanou Goščíkovou (která zoufale přehrává a hrát vůbec neumí, ale jasně, je to režisérova manželka), Evelyn Kramerovou (afektovaná, nerealistická a strašně směšná postava - že by protivná tlusťoška měla být vztahovou rádkyní, haha, tak určitě) nebo Veronikou Žilkovou (v momentě, kdy vytáhla samopal, bylo jasný, že tenhle film bude průser). Ostatně, i Ester Geislerová je unylá jak leklá ryba, ale dobře, mohl to po ní chtít režisér. Jasně, v seznamkách jsou hodně divný lidi - ale ne karikatury. A LOVEní víc než nepovedené karikatury nenabízí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dnes už jsem taky viděl Jak se moří revizoři, takže s odpadem! budu nakládat opatrně. Co mi na tom vadilo nejvíc? Určitě stopáž. Skrouhnul bych to nejmíň o půl hodiny. Hodně mi vadila ta Slovenka. Říkal jsem si, že když to nemůže být Češka- typově by určitě bylo z čeho vybírat, že bude herecky bravurní. Ona ale nebyla ani průměrná, byla vysloveně slabá. Vadilo mi, že jsou všichni tak odporně afektovaní. Tohle neplatilo snad jedině o postavě hlavní hrdinky, jinak to ale byly karikatury. Vadilo mi, že se má zamilovat do chlapa, kterej na ni ukáže zbaběle prstem, když někoho na minigolfu trefila míčkem. Vadilo mi, že mu přišla vyzdobit terasu, když se předtím jako dva dospělí lidé jasně ustanovili na tom, že je to pro ně konečná. Vadilo mi... Seru na to. Koukal jsem na to pozorně, neodsuzuju bez argumentů, rád bych pomohl, ale tady asi stejně jde jenom o prachy, uměl bych si představit, že jich mohlo být podstatně víc, za tohle mohli zaplatit jen děti, zoufalci a lobotomici. Nebo dobrý? Tak to potom jo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Televizní historka roztahaná na neskutečně dlouhých hodinu a čtyřicet, kde Ester hraje naprostou krávu a spoiler - krávou zůstane až do konce filmu, ale ten ajťák k ní i tak bude chovat něžné city, a ona k němu - což je mimochodem jasné od první chvíle, kdy se potkají a je nám vehementně vysvětleno, že nejsou ani nevlastní bratr a sestra, aby to chápal i divák pitomec. Děj zde vlastně není, a to, co se na plátně děje, plíží se pomalu,odehrává se pomalu, a odnikud nikam to nejde. Komedie to taky není (až snad na scénu utírání očí kočičkou), rodiče dívky mi přijdou jako z jiného světa a postavy obecně se chovají tak mimoňsky, že to snad je vážně film o ufounech, kteří si zkoušejí hrát na lidi podle českých romanťáren poslední doby včetně všech klišé. Nemá to ani žádné napětí, nečekané zvraty, nic. Ale zas si Janák aspoň mohl koupit dron a simulovat let včeličky, úžasné. A kupodivu ani z města (Pardubice) a jeho historických zákoutí kamera nic moc nevykouzlila. Potěšil mě jen zápas Komety v telce. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to česká komedie jsem se překvapivě dobře bavila. Když už nic jiného tenhle film se komedii alespoň podobá, divák dostane za svůj čas na oplátku docela služný zážitek a párkrát se i zasměje, což je, alespoň dle mé zkušenosti, u českých filmů spíše výjimka. Mi se Lovení líbilo a klidně bych se na něj podívala znova, mělo to hlavu a patu a celý film působil přirozeně. Po nemilé zkušenosti a sérii nepovedených schůzek spěje minimálně zpočátku nepředvídatelná zápletka ke svému konci. Takže za mě, sice by to mohlo být lepší, ale u českých filmů jsem zvyklá spíše na odpad!, proto tomuhle dávám jednoznačný nadprůměr a přitom podotýkám, že to může být jen a jen můj názor. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

LOVEní by mohla být příjemná romantická komedie, u které se člověk opravdu dobře pobaví, bohužel má ale jednu obrovskou chybu - polovinu filmu se totiž stydí za postavy, za herce a vlastně i za tvůrce. Námět je skvělý, Ester Geislerová byla naprosto famózní a po dlouhé době se mi dokonce líbil i Jakub Prachař. Ze začátku se vše skvěle rozjíždí, ale pak se začínají objevovat momenty, které jsou prostě vyloženě trapné. A když je mi trapně i za postavu, je jasné, že je něco špatně. Celkově jsem vlastně nepochopila, jaký měla význam postava Romany Goščíkové, tedy kromě toho, aby uměle a naprosto nelogicky protahovala děj. Malá Pardubická sice pobavila, ale tu rivalita ve finále vůbec nedává žádný smysl. No a ta svatba? To byl vyloženě trapas nad trapas, tak zaražená v sedačce jsem ještě v kině snad neseděla! Navíc všechno to příšerné zpívání, které pomalu nebralo konce ... Podobných "vad na kráse" by se dalo najít ještě hromada, ale tím největším kamenem úrazu byl právě ten přemrštěný počet trapncýh situací ... Nebýt toho, vyššího hodnocení bych se rozhodně nebála. Protože já jsem se opravdu skvěle bavila. Jarda Plesl zase zazářil, tomu se budu smát ještě hodně dlouho. Výborný herecký výkon, mu tady ti podivíni jdou prostě skvěle. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Když zpíval Richard (Jakub Prachař) pro Elišku (Ester Geislerová) „Lékořici“, měl ji zazpívat trochu falešně. Prachař však zpíval tak falešně, že rozesmával celý štáb i herce a ti scénu opakovaně pokazili. (Tonula)
  • Potkanů hrálo ve filmu víc, protože každý uměl něco jiného. Jeden šplhal nahoru, druhý dolů, další uměl zahrát mrtvého. (Tonula)
  • Při scéně v baru se vedle Elišky (Ester Geislerová) líbá pár mladých lidí. Scénu museli několikrát opakovat. Oba mladí hráli tak náruživě, že měli velký problém odehrát svou scénu bez smíchu. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno