Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (225)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ten důvod, proč jsem si tenhle film pustil, je, že se natáčel v mých oblíbených Pardubicích (i když pořád nechápu, proč se romantické filmy nemůžou točit v mé rodné Jihlavě...), které jsem letos konečně navštívil a chtěl jsem se tak znova podívat na všechna ta cool místa, co východočeská metropole nabízí. A ona tam byla! Ehm, k filmu... Když protrpíte první půlhodinu... tak to nepřestane být méně trapný, ale nějakým (mně) záhadným způsobem to funguje... tak nějak. A proč celý tři hvězdy v hodnocení? Jedna je za příjemný doprovodný soundtrack (indie pop!), druhá, ehm, za ty Pardubice, a třetí bych si dovolil dát sám sobě, že jsem to dokázal dokoukat až do konce. I proto, že českou romantickou komedii jsem si nepustil dobrých deset let. A předtím taky ani jednou... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,104,000▐ Janák je akýsi dojdení, bez lepších nápadov. Samozrejme že chce byť originálny a trefní na dnešnú dobu ale je to dosť kostrbaté, potenciál to nedokáže vôbec využiť, zas taká troška zbytočnosť. /35%/ ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

V této supr "komedošce" převládá nadmíra stupidity a lacinosti! Snad Prachař se dá trochu pochválit. Geislerka č.2 a Písařík jsou špatný jak Pardubickej hokej a příběh opravdu k sežrání jen pro dámský publikum... I když to dělám nerad, pač ty obézní lidi co nemaj soudnost a lezou před kameru fakt nemusím, tak z mé strany chvála i pro Evelyn Kramerovou, která mě celkem bavila a hlavně, která v sobě toho herectví špetku má. 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Karel Janák si na svou Velkou pardubickou osedlal kobylku Ester Geislerovou. Zradil ho však Taxisův příkop. Kdyby sličná zahradnice Eliška slyšela od svého vyvoleného "ano" u svatebního oltáře, nemusela by svoji další etapu seznamování řešit přes seznamku a seznamovací akci v baru v Pardubicích. Vždyť svého ideálního partnera má ve svém nevlastním bratrovi, ke kterému se po zrušeném svatebním veselí přistěhovala. Ač trochu podivín, pěstující si na střeše činžáku včelstvo a kadeřavý porost na hlavě, je to dobrák od přirození a jeho kvality by neměly být přehlíženy. Zase jednou potřeboval režisér Janák komerčně zabodovat. Zvolil romantické syčení a vtipné záškuby, nicméně tvůrčím způsobem je poměrně vyhořelý, což je na výsledku dost znát a tento neduh se nedaří zamaskovat. Ester Geislerová na sebe strhává veškerou pozornost, je herecky sympatická, a hraje postavu věkově spřízněnou, ostatně stála u zrodu Janákovy filmové kariéry (viz Snowborďáci). Podstatně hůře ovšem vyšlo její soukolí, které kolikrát působí až herecky tragickým dojmem. Jakub Prachař je prkenný až hrůza a dost dobře není definováno, kým vlastně je. Mnohdy působil dojmem autisty, huliče i budižkničemu, ani není moc jasné, čím si vydělává na živobytí, z kusých info jsem se dozvěděl, že včelaří a má ambice herního vývojáře, obojí mně nepřišlo jako typická profese. Z dalších vedlejších postav vyniká objemná Evelyn Kramerová. Při psaní scénáře Janák patrně myslel na komediální kousky její americké kolegyně Rebel Wilson, zhusta též trapně předváděné. Martin Písařík byl jen matnou figurkou ex-partnera, Veronika Žilková udělala jen dobře, že odtáhla do Izraele. Moc se nepředvedl ani Ondřej Malý coby její manžel. Z epizodního zjevení se z komediálního hlediska potěšil jen Jaroslav Plesl s narkolepsií. Apropó, komediálních nápadů má film pomálu, zarážející je jejich naprosto nevyužitý potenciál. Ani z invenčního hlediska nelze nad Janákovými postupy masturbovat v převeliké hojnosti. Netradiční místo děje Pardubice je asi největší originalita. Pokud jde o romantické lovískování, je spojení Geislerová-Prachař naprosto nechemické. Celkově film usiluje o současné trendy romcomů, nedostatečně uchopený nadhled a absentující bravura mu brání v diváckém komfortu. Z celkového snažení přece jen převládala trapnost, která požívačně zabíjela kvalitativně vybroušené náznaky jinakosti a neotřelosti. Jste-li divačka, co v českém filmu hledá špetku lovískujícího jiskření, máte na dlouho vystaráno. Moc českých režisérů zřejmě Janákův příklad následovat nebude. 6/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná romantická slaďárná, která nic originálního nenabídne. Ester Geislerová je v roli Elišky nesnesitelná a protivná. Kuba Prachařů byl na celém filmu nejelepší a to jsem se jeho obsazení troche bála. Nakonec mile překvapil. Příběh není ničím zajímavý, nic originálního. Zasmála jsem se tak 3x za celý film. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Na otázku, jestli někdy využila seznamku Ester Geislerová, odpověděla: „Ano, právě kvůli filmu LOVEní. Stáhla jsem si Tinder, ale vydržela jsem s tím asi jen dva dny. Vůbec mi to nesedí. Dala jsem si tam fotku s polštářem pod trikem, abych vypadala těhotná a jeden ze dvou kontaktů mi napsal, že už se asi seznamovat nepotřebuju.“ [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)
  • Když zpíval Richard (Jakub Prachař) pro Elišku (Ester Geislerová) „Lékořici“, měl ji zazpívat trochu falešně. Prachař však zpíval tak falešně, že rozesmával celý štáb i herce a ti scénu opakovaně pokazili. (Tonula)

Reklama

Reklama