Reklama

Reklama

Honey Boy

  • Česko Sladký chlapec (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve snímku, natočeném podle vlastního scénáře Shii LaBeoufa, přináší oceňovaná režisérka Alma Har’elová pohled na hercovo bouřlivé dětství a dospívání, během něhož se prostřednictvím filmu a snů snažil usmířit se svým násilnickým otcem. Skrze hlavního hrdinu Otise Lorta, v jehož roli se představují Noah Jupe a Lucas Hedges, nahlíží režisérka Har’elová na různé fáze jeho zběsilé kariéry, od prvních krůčků na cestě ke slávě a následnému zhroucení v dospělosti. LaBeouf přijal odvážnou, byť terapeutickou výzvu a ztvárnil vlastní verzi svého otce, bývalého klauna z rodea a zločince. Otisovu sousedku a zároveň spřízněnou duši hraje umělkyně a hudebnice FKA Twigs, pro níž je tato role hereckým debutem. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

masw 

všechny recenze uživatele

Nekdy najdes pravdu i ve slepicim hovne. Hollywood uz zazil hodne tragickych padu a tragedii, pokud tahle terapie jeden zachrani, stoji za to. A navic to nebylo vubec spatne. Hedges sice semtam az imituje Labeoufa a to hlavne v pohybech, ale ono hrat zijiciho cloveka a jeste kolegu herce ve stejnem filmu je zaprah hrozny a osobne nemam nic proti tomuhle zpusobu ztvarneni, takze proc ne. Herci jsou vsichni poutavi a uveritelni vzhledem k scenari. Nejvic se predvedou, kdyz je k slze blizko, mozna je to az moc lacine a hrajici na soucit, ale nevim prijde mi ze to mate, protoze je to tak osobni projekt, navic Labeouf ukazuje, ze ve scenari je i sebekriticky a i otce nezobrazuje uplne jako karikaturu. Myslim, ze vytriskal z ukolu v lecebne maximalni film, ktery byl v jeho silach, v reziserce nasel bravurni zobrazeni a styl, ktery posouva film dal. Hezky konec mych prvnich Karlovych Varu naproti bytu. :) Jen tak dal Shio, ja nad tebou hul nezlomil, ac to bylo cool. Just do it ma hned jinou vahu. Egomaniak s pocitem menecenosti je opet na svobode, muze zapomenout na minulost, kterou mu neodparou a jit az ke statusu legendarniho herce a nejtalentovanejsiho sve generace, ktery hraje a bavi az do stari. Dam ti svuj cas a za 50 let kouknem, jestli jsi tam dosel. Ser na to a neumirej predcasne. :D ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NEBYL BYS TADY, KDYBYCH TI NEZAPLATIL." Shia LaBeouf, asi v rámci terapie (jsou-li bulvární zvěsti pravdivé, potřeboval ji jak sůl), sepsal tenhle sugestivní trip do svého dětství a aby té schizofrenie nebylo málo, zahrál si svého otce... Nemyslím si, že je to špatné, ale abych se cítil více zasažen (nebo pohlcen), muselo by to být více otevřené a ne tak striktní. Na druhou stranu chápu, že to, co by bývalo mělo význam pro diváka, nemuselo mít význam pro "pacienta". 60% ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Film, který je hlavně pro lidi, kteří ví kdo je Shia LaBeouf, chtějí nahlédnout do jeho dětství a trochu i pochopit jeho závislost na alkoholu. Snímek to je velmi osobní plný silných a nepříjemných momentů. Mě osobně to moc nechytlo, ale za odvahu Shiy a za nápaditý soundtrack dávám průměr. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od filmu,který si Shia napsal jako terapii aby se nějakým způsobem pokusil vyrovnat se svým evidentně ne moc šťastným dětstvím bych čekal trochu větší emoční nářez (tím spíš jaký se z něj stal magor),ale na druhou stranu se medovému chlapci nedají upřít povedené a ne zrovna příjemné momenty.Sám Shia,který si krom scénáře střihl roli svého vlastního otce je tu velmi dobrý a to,že není psychicky úplně ready se dá celkem chápat.Z podobného vyrůstání by zmagořil kde kdo...60% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý způsob. Jednoznačně. Tyto americké skoro nezávislé filmy jsou za mě mnohdy super. Jsou stálé americké, takže člověk ví, že může očekávat nějakou kvalitu a zároveň řekne něco, co nemusí jít přímo pro mainstream. Obecně koukat na LaBeoufa, jak maká na filmu o otci, kde ho i hraje (za mě velmi dobře zároveň - a bodejť ne, když je to jeho otec) je v celku zvláštní. Ale dává to smysl. Navíc film je obecně vzato v základu dobře natočený. V detailech už hodně ale spekulujeme. Film je to natočený lehce zvláštně, protože každá scéna a vše by ve filmu mělo být z nějakého důvodu. Zde jsem nejednou absolutně nevěděl vůbec proč. Plus k tomu slepice, jejíž metafory a podobně si nejsem jistý, jestli jsem pochopil jenom i z 10 %. Pak je to hodně zajímavá linka otce, který je jakože manipulativní a jakože dobrý. Ten horší archetyp se zajímavě ukáže až po delší době, ale obecně vzato je to dost zvláštní, protože vy si nejste ani do půlky filmu jistí, jestli záporák, který má být čiré zlo je vlastně záporák. A pak když teda záporák je, tak na konci vlastně není. Nikdy bych přímo nechtěl hledět do osudu druhho v rámci psychiky a hodnotit ho, ale pokud má Shia PTSD z tohoto svého otce, tak já bych měl být ale v tom případě klinicky mrtvý několik let. V tomto je to jednoduše zvláštní. Lehce divně natočené i divně vygradované. Nedá se ale mluvit o tom, že by to stálo za nic nebo podobně. Ve výsledku jde o film, který mě bavil a zaujal mě. Určitě nejde o odpad nebo hroznou věc. Ale mnoho věcí je na nich více než otazníkové. Ale třeba dialog syna a otce bez otce měl ale hodně zvláštní sílu. Až nadpozemskou v rámci takovéhoto filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Na konci filmu u závěrečných titulků můžeme slyšet píseň „All Really Want to Do“ od Boba Dylana. (cmenda)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Shia LaBeouf byl v červenci 2017 zatčen za opilství na veřejnosti, načež musel absolvovat 10týdenní odvykací program. Během této doby zjistil, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou a začal psát scénář k tomuto filmu. Dva týdny po návratu z léčebny začalo natáčení, které zabralo celkem 19 dnů. (HellFire)

Související novinky

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

13.08.2019

Shia LaBeouf (Transformers) a  Robert De Niro (Stážista) si zahrají v novém rodinném dramatu režiséra Joshuy Michael Sterna (jOBS) After Exile. Snímek se začne natáčet letos v říjnu ve Filadelfii.… (více)

Reklama

Reklama