Reklama

Reklama

Silný válečný příběh je připomínkou nedávné minulosti, války v Jugoslávii. Odehrává se v r. 1999, kdy se po bombardování Bělehradu NATO jugoslávská armáda stáhla z kosovské oblasti a zanechala tak srbské občany nechráněné před útoky, drancováním, znásilňováním a vražděním albánských banditů. Ruská speciální jednotka dostala příkaz převzít kontrolu nad kosovským letištěm Slatina a udržet ho, dokud nepřijdou posily. Vojáci si uvědomují, že musí využít veškeré své síly a odvahu. Není jisté, zda se dožijí dalšího rána. (TV JOJ)

(více)

Recenze (129)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Madeleine Albright pred spanim poustet nebude. Osobne zastavam nazor, ze tenhle vyklad je opacny extrem k te zido - americke propagande, kterou nas krmi media a pravda bude lezet asi nekde uprostred. Kdyz se ale clovek oprosti od sympatii k te ci one strane, dostane mimoradne kvalitne natoceny valecny snimek. Rozhodne palec nahoru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zajimave videt jugoslavsky konflikt i z te druhe strany. Myslim, ze kazdy slusny Cech musi byt na strane Srbu a stydet se za tehdejsiho prezidenta, ktery cosi mlel o humanitarnim bombardovani... Skoda, ze film vice nez na pribeh vsazi na akci a velkorysou stopaz.... Dobra atmosfera a presvedcive herecke vykony. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Film, který je asi dobrý vidět. I když je to vlastně jen tuctovej akčňák, tak to pozadí, to okolo a celá ta omáčka vyvařená z reálných událostí v Jugoslávii v 90. letech i po nich, to tomu dává dost mrazivej pocit. Asi už fakt měknu (no věk no...) ale hodně jsem s tím filmem měl chvílema problémy. Sice nakonec se tam vyloženě na kameru nic extrémního nestane, ale ten pocit z toho, jak to bylo a že to bylo vlastně jen pár kilometrů od naší země ... brrr. Hlavně mi tam vadily ty děti, který tomu všemu přihlížely, nebo byly taky obětmi. Film je divně vyprávěnej a má zvláštní střih, dlouho jsem se v něm dostatečně neorientoval, ale časem si zvykl. Nakonec to vyzní jako opravdu klasickej akční film stylu Rambo 4, ale jak říkám, rozjezd je hodně mrazivej. Je to dobrý vidět a nezapomenout, co se může jak rychle semlít. Jugoslávie je tím odstrašujícím důkazem ... ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Balkanskij rubež a ruská řežba! Prečo by mohli len Američania a nie Rusi?! Hviezdami a kladivom (a samozrejme muníciou s príslušným patriotizmom) nadupaná odpoveď na Bayov 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází ! Absolútne sa nemá za čo v každom aspekte hanbiť. Pre Európana je dokonca lepšia a o to smutnejšia. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rusové mě nezklamali a přidali do filmu štědrou dávku propagandy i procítěných momentů. Přesto mi to tentokrát nijak zvlášť nevadilo, protože se tady říkalo prakticky totéž, co jsem vždycky říkal i já. "Humanitární" bombardování Jugoslávie byl zločin a zmrd, který tento termín poprvé použil, si nezaslouží slušného slova. Navíc zrovna ze strany naší republiky to byl podraz přímo gigantický, hrdě jsme se postavili po bok těch, kteří se zasloužili o mnichovskou dohodu, aby to odnesl jediný náš tehdejší spojenec, který se i přes svou naprostou nepřipravenost, hlásil ke svým závazkům. Fuj, to jsem se zas vytočil. Ale zpátky k filmu. Kromě toho, že se ani Rusové nedokázali vyhnout nesmyslům jako naši noví západní bratři (hlavně v oblasti explozí), šlo o povedenou akční podívanou, která pro mě byla kombinací Sedmi statečných, sestřeleného černého jestřába a tichých jiter. Moc dobře jsem se bavil a 150 minut uteklo jako voda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Gojko Mitič se odmítl nechat zaskakovat kaskadérem a i v 77 letech vše odehrál sám, jak byl zvyklý už od 60. let. (chamonix)
  • Písnička, která hraje ve 45. minutě, je „Coco Jambo“ od Mr. President. V 73. minutě hraje „Further We Will Operate“ od Kino and Viktor Coy. (Duoscop)
  • Zbraně použité ve filmu byly: AK-47, AK-74, puška SKS, odstřelovací puška SVD, kulomet PK, DŠK, M2 Browning a RPD. Dále pistole Stěčkin, Colt 1911 a Bereta F92. Ve filmu se objevily obrněné transportéry BTR 80, bombardéry B2 Spirit a vrtulník UH-60 Black Hawk. (K98)

Reklama

Reklama