Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus vianočne filmy rozhodne vie. Pod týmto je podpísaný ako producent a hlavne s toho dôvodu som sa na to pozrel. Musím sa priznať, že to s veľkej časti nebol zlý film, vianočná atmosféra nechýba a tak isto aj pekne zábery, ktoré navodia tu správnu atmosféru. Výborný je aj Kurt Russell, no škoda tých detí, ktoré trošku kazia zážitok s filmu. Prišlo mi to miestami ako keby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť, či sa zamerať na dospelých alebo na deti a výsledok skončil niekde tak uprostred, ktorý trochu rozpoľuje dobrý dojem s filmu. 70% - 3* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell je skvelý Santa. Jeho neotesaný šarm tiahne celý film. Veľmi príjemne prekvapili aj škriatkovia, ktorí ako tunajší doplnok strčia veľa iných ústredných animovaných bytostičiek do kapsičky. Akčné, nesnažiace sa byť vianočne rozjuchané, ale zároveň miestami sentimentálne vážne. V tých dobrých momentoch fakt dobré, ale prevládajú dojmy, že tá správna chémia neustále pretekala pomedzi prsty. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Vianoce sú späť ! Aj filmové, lebo v záplave všelijakých vianočných filmov sa konečne natočil film, ktorý má v sebe niečo originálne. Možno je to skvele zahranou cool postavou Santu v podaní Kurta Russella, výborným detským castingom, príjemne moderným poňatím a nenásilným posolstvom. Táto vianočná zmes poteší všetkých, ktorým zostal kúsok dieťaťa v srdci, ale pochopiteľne poteší aj detského diváka. Snímok neskúseného režiséra má však aj svoje nedostatky, ktoré sa snaží ukryť v rýchlom deji, ale ako nenáročná zábava dokáže aj tak zaujať. Moje hodnotenie je trochu nadnesené, ale rozhodne patrí tento film k lepšiemu priemeru. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

K mému velkému překvapení jsem objevil krásnou, příjemnou a pozitivní vánoční komedii, která má konečně poutavý a především kvalitní děj, plný nečekaných situací, humorných scén a zajímavých nápadů. Příběh od začátku započne neuvěřitelné tempo, díky které se film mění v nádhernou magickou jízdu a nedá prostor ani šanci k okoukanosti či nudě. Kurt Russell jako Santa Claus je neuvěřitelně charismatický, působí velmi přirozeně a jeho postava je plná hlášek a překvapení. Je až k nevíře, jak moc se tvůrcům povedla krásná vánoční atmosféra, jejíž odlehčenost a pohoda z filmu přímo číší a skvěle se tak přenáší na diváka. Vánoční kronika je živoucí úkaz toho, že lze natočit skvělou vánoční komedii, aniž by působila trapně, nezáživně a stereotypně. Snímku nejde prakticky nic vytknout. Na navození předvánoční atmosféry, na příjemně strávené večery je tato rodinná komedie ideální. 10/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie ako by jeden čakal, čo je len a len dobre a v niektorých sekvenciách bohužiaľ aj omnoho infantilnejšie ako by jeden čakal. Škriatkov akoby vytvorili dizajnéri Chipmunkov a ak by tu tieto "bytosti" neboli, asi by sa málokto hneval. Naopak pani manželka mohla do príbehu povedať viac, než len prekvapiť tým, kto ju hrá. Poteší originálne roznášanie darčekov, avšak trochu nepochopiteľne pôsobí fakt, že darčeky dostávajú iba deti z USA, Kanady a Mexika. Možno je tých Santov viac, každý na nejakých 500 miliónov obyvateľov alebo tak, mohli nám to trošku lepšie vysvetliť. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)
  • Prvé meno na Santovom zozname mesta San Francisco je Ryder Robinson. Rovnako sa volá aj skutočný syn Kurta Russella a Goldie Hawn, ktorí si tu zahrali Santa Clausa a Pani Clausovú. (Astonko)

Reklama

Reklama