Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tie hysterické deti mi sem tam vadili. Pardon, že deti. Toho chlapca nemohli dať mladšieho? Pomaly budú do filmov o Santovi dávať dredatých tridsiatnikov z antify, aj tak sú väčšinou nezamestnaní, tak nech si privyrobia. Ale inak Russelovi rola výborne sadla a v súvislosti s ním bolo veľa vtipných situácií. Ale na moje počudovanie nedostal toho priestoru toľko, zbytočne to pokazili škriatkami a inými rozprávkovými bytosťami. Možno som príliš chcel, aby to bol Santa pre dospelých, ale ono to bolo orientované skôr na deti. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největší vánoční překvapení, jaké jsem za poslední roky viděla! Trochu mě po shlédnutí filmu mrzelo, že jsem čekala do dalšího roku než jsem se na film podívala. Bála jsem se totiž, že mě to zklame, ale nakonec jsem byla opravdu hodně nadšená! Jestli Santa vůbec někde existuje, tak pevně věřím, že je to Kurt Russell, nejlepší filmový Santa všech dob. Dokonce i hlavní dvojice dětí mi byla velmi sympatická. Příběh je originální, moderně zpracovaný, ale ne zase natolik, abyste si ťukali na hlavu. Má to obrovskou vánoční atmosféru, emoce, napětí, honičku a taky Santovu vězeňskou píseň. Konec s paní Clausovou byl jen třešnička na dortu a já budu doufat, že jestli se vážně natočí chystané pokračování, tak tam manželská dvojice Clausů dostane větší prostor. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus vianočne filmy rozhodne vie. Pod týmto je podpísaný ako producent a hlavne s toho dôvodu som sa na to pozrel. Musím sa priznať, že to s veľkej časti nebol zlý film, vianočná atmosféra nechýba a tak isto aj pekne zábery, ktoré navodia tu správnu atmosféru. Výborný je aj Kurt Russell, no škoda tých detí, ktoré trošku kazia zážitok s filmu. Prišlo mi to miestami ako keby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť, či sa zamerať na dospelých alebo na deti a výsledok skončil niekde tak uprostred, ktorý trochu rozpoľuje dobrý dojem s filmu. 70% - 3* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak mi mohl tento vánoční snímek utéct? Nejspíš to je tím, že většina amerických filmů s vánoční tématikou (kromě Sám doma) jsou děsně nevkusné klišé srágory. Tento film je další vzácnou vyjímkou. BACHA Spoiler! Za prvé zaujme velmi sympatickou ústředí dvojicí dětí, příjemným navozením vánoční atmosféry skrze rodinná vánoční videa a dále svou hravostí. Ne, že by dobrodružství odstartované šokem v saních bylo nějak extra originální, ale je působivé. Pravda koncertní scéna v base poněkud zavání vánočním klišé, ale ve snesitelné podobě. Masky a celkový vizuál Santova obydlí i skřítků jsou kouzelné a ve chvíle, kdy se ti malý nezbedové promění v "Gremliny", je fakt vtipná. Kurt Russell si svou roli viditelně užívá na maximum a herecky v ní naprosto exceluje. Celý příběh je protkaný tou pravou vánoční atmosférou a zázraky. Za mne opravdu nádherný příběh pro malé i velké, snad jen pro předškolní děti to úplně není.Dávám plný počet. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

K mému velkému překvapení jsem objevil krásnou, příjemnou a pozitivní vánoční komedii, která má konečně poutavý a především kvalitní děj, plný nečekaných situací, humorných scén a zajímavých nápadů. Příběh od začátku započne neuvěřitelné tempo, díky které se film mění v nádhernou magickou jízdu a nedá prostor ani šanci k okoukanosti či nudě. Kurt Russell jako Santa Claus je neuvěřitelně charismatický, působí velmi přirozeně a jeho postava je plná hlášek a překvapení. Je až k nevíře, jak moc se tvůrcům povedla krásná vánoční atmosféra, jejíž odlehčenost a pohoda z filmu přímo číší a skvěle se tak přenáší na diváka. Vánoční kronika je živoucí úkaz toho, že lze natočit skvělou vánoční komedii, aniž by působila trapně, nezáživně a stereotypně. Snímku nejde prakticky nic vytknout. Na navození předvánoční atmosféry, na příjemně strávené večery je tato rodinná komedie ideální. 10/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama