foto

Oliver Hudson

  • nar. 7.9.1976 (42 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastným menom Oliver Rutledge Hudson, prezývaný Ollie sa narodil 7. septembra 1976 v Los Angeles, Kalifornia. Je synom herečky Goldie Hawn (Cactus flower - 1969, Private Benjamin - 1980) a muzikanta Billa Hudsona. Oliver je tiež bratom herečky Kate Hudson (Almost famous - 2000, How to Lose a Guy in 10 Days - 2003, Raising Helen - 2004). Má taktiež polo-brata Wyatta Russella, ktorého otec je Kurt Russell. Je bratrancom speváčky Sarah Hudson.

Hudson si vzal za manželku herečku Erinn Barlett (Raising Helen -2004, Little Nicky - 2000). Svadba sa konala 9. juna 2006 v Mexiku. Erinn je bývalá Miss Massachusetts Teen USA a Miss Teen USA roku 1991. V marci 2007 ohlásila dvojica, že čaká dieťa. Ich syn Wilder Brooks Hudson sa narodil 23. Augusta 2007 v Los Angeles.

Oliver sa preslávil účinkovaním v TV seriáloch "My Guide to Becoming a Rock Star" a "The Mountain" na Slovensku pod názvom "Zimný raj". Objavil sa aj vo vedľajšej úlohe filmu "New best friend", "The Out-of-Towners" a taktiež v 16. epizódach seriálu "Dawson's Creek".

Magazín People ho roku 2002 vyhlásil za jedného z 50 najsexy mužov sveta. V roku 2005 sa zúčastil aj svetovej súťaže World Series of Poker.

Daniel "erapo" Scepka

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Christmas Chronicles
2016 Journey Back to Christmas (TV film)
2014 Ulička hanby
2013 Machři 2
2011 Sacks West
2008 Skandály ze života zvířat
2007 Nora Roberts: Lesní jezírko (TV film)
The Weekend (TV film)
2006 Deset a půl stupně: Apokalypsa (TV film)
Krutá rasa
Černé Vánoce
2005 Mr. Dramatic
2003 As Virgins Fall
2002 Lhostejnost
2001 Going Greek
2000 Rocket's Red Glare
Smokers, The
1999 Burani ve městě
Zabijte ho!

TV seriály

2018 Splitting Up Together (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (16)
2016 Scream Queens (TV seriál)
Lovin the D (S02E09)
Rapunzel, Rapunzel (S02E08)
2015 Scream Queens (TV seriál)
The Final Girl(s) (S01E13)
Dorkus (S01E12)
Black Friday (S01E11)
další epizody (12)
2012 Nashville (TV seriál)
2008 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Pimp My Bride (S02E15)
Buyer's Remorse (S02E14)
Russell's Father's Son (S02E13)
další epizody (6)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
A Visit from Fay (S02E09)
Fix-Ups & Downs (S02E08)
Engagement Party (S02E07)
další epizody (16)
2004 Zimní ráj (TV seriál)
2003 Dawsonův svět (TV seriál)
Catch-22 (S06E20)
Lovelines (S06E19)
Love Bites (S06E18)
další epizody (6)
2002 My Guide to Becoming a Rock Star (TV seriál)
Dawsonův svět (TV seriál)
Merry Mayhem (S06E10)
Everything Put Together Falls Apart (S06E09)
Spiderwebs (S06E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2018 Medal of Honor (TV seriál)
2006 What Have You Done?: The Remaking of 'Black Christmas' (TV film)

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace