Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

lemonova 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a svižná rozprávka určená skôr pre menších, ktorá však bavila aj mňa. Netreba hneď porovnávať s pixarovkami, ktoré sú prepracovanejšie a viacvrstvové, čím sa ich podtext aj humor stáva veľakrát zrozumiteľným skôr dospelým ako deťom. Toto je čistokrvná detská zábava s peknou animáciou a veľmi priamočiarym odkazom. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento celovečerný animák síce nepotrpí na originalite, predsa len sa jedná o akúsi ázijskou verzii Aladdina, ale za to dokáže spraviť zopár dobrých minút. Jednotlivé postavy majú potenciál a srdce, ktoré vás celkom rýchlo oslovia, nezáleží na tom, že či je to mladá dvojica detí, alebo Din s drakom. (Zo záporných postáv zaujme hlavne „pán Noha“.) Dobre nakreslené a sprostredkované scény, ale v poslednej tretine je cítiť miestami určité zaváhanie. Podobný pocit môžete mať aj u niektorých scén, kde jednotlivé potenciály nie sú dostatočne využité. Pre malé a veľké diváky to však nebude zlá voľba, hlavne keď sa na to pozrú spoločne. V mojich očiach tohtoročným hitom na Netflixu zostáva The Mitchells vs. the Machines (ten je dynamickejší, farebnejší a pestrejší). A keďže pre nich som dal štyri hviezdičky, tak pre „kúzelného draka“ dávam silnú trojku. P.S.: Vypadá to tak, že „reputáciu“ Netflixu v tomto roku zachraňujú animáky. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nadbíhání filmovýho průmyslu vůči čínskýmu trhu je - alespoň pro mě - neskutečná osina v prdeli. Ale protentokrát to výjimečně nevadí. Na první pohled působí 'Wish Dragon' jako laciná vykrádačka klasiky 'Aladdin'. Zdání však klame, jelikož jde o zajímavou variacii na jeho příběhovou formuli, jež je v podstatě analogií na klasické přísloví "Kdo chce moc, nemá nic." ...... Nehledě na primitivní animaci, plochost fikční anabáze a žánrová klišé, 'Wish Dragon' vkusně těží z toho nejlepšího, co může animovaný žánr z narativního hlediska nabídnout a přidává k tomu plnohodnotnou perdu morálních poselství. A ač primárně staví na relativně prostých pohádkových motivech, disponuje mnoha realistickými prvky a aspekty – ať už vezmu v potaz líčení třídních rozdílů anebo kritiku materialismu, nejde zrovna o cílovku pro nejmenší. 'Wish Dragon' tak nejenže splňuje předpoklady pro kvalitní animák, ale zároveň je s asijskou hravostí strká do kapsy. Určitě bych se nestyděl za pokračování. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Skoro v každé recenzi k tomuto snímku jsem narazil na slovo Alladin. Alladina jsem neviděl, takže můžu s naprostým klidem napsat, že jsem byl s touhle čínskou pixarovkou vcelku spokojen, zvlášť drak se povedl a byly to hlavně jeho hlášky, které se mi postaraly o slušnou porci humoru. Takže jo, byla to zábava. 4*+ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný drak coby čínská verze Aladdina zasazená do současné Šanghaje nemá sice příběhově moc čím překvapit, nicméně je to mile a od srdce odvyprávěná pohádka o důležitosti rodiny a (ne)materiálních hodnotách s nadčasovou platností, takže člověk filmu odpustí jistou míru předvídatelnosti a neinovativnosti. Long je obdobně potrhlý jako Džin a opravdu mě bavila jeho konfrontace s moderním světem. Postavy nebyly sice charakterizovány bůhvíjak hluboce, ale svůj účel splnily. Děj filmu hezky odsýpal a vedle humorných a akčně laděných scén došlo i na nejedno nenásilně okaté ponaučení do života. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)
  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)

Reklama

Reklama