Reklama

Reklama

Projekt Modrá kniha - Série 2

(série)
Historický / Mysteriózní
USA, 2020, 7 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

David O'Leary

Hudba:

Daniel Wohl

Hrají:

Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Michael Harney, Neal McDonough, Jill Morrison, Jerod Haynes, Keir O'Donnell, Ian Tracey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (10)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco u první serie byl jasný motiv z Akt X tak druhá se vydala jiným směrem a najednou do sebe vše začlo hezky zapadat. Opět v podstatě neexistují epizodní díly, všechny postavy včetně ruských špionů dostali dávku charakteu a jsou zajímavé a všechny záplateky jsou zpracované na 100%. Tak jako u druhé serie jsem se u žádného seriálu hodne dlouho nebavil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série mě tolik nenadchla, ale druhé jsem tu šanci stejně dal. A teď jsem za to strašně rád, protože tahle série mě dostala tolik, jak jsem si ani nedokázal představit. Dokonce si jen kvůli ní tenhle seriál přidám do oblíbených. A pokud nebude 3.série, dost se naštvu, protože konec rozjíždí dost zajímavé dějové linky. Podrobněji se rozepisuji v komentářích k jednotlivým epizodám. 5* ()

Reklama

Johny203 

všechny recenze uživatele

Druhá séria začala dobrou časťou ktorá bola snáď obsiahlejšia ako prvá séria. Podobný feeling si držala ešte pár epizód ale stred bol tradične slabší. Séria bola ucelenejšia s menej ,,case of week´´ časťami ale aj také sa objavili. Bola tam napríklad jedna hororová časť s dobrou atmosférou. Tak isto sa načrtli zaujímavé linky pre ďalšiu sériu ktoré vo mne vytvárajú značnú dávku zvedavosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám opět 4*, protože to, co jsem vyčítal první sérii, tu nerozhodnost tvůrců, nacházíme i tady (ačkoliv nakonec přece jen to není až takové ani ryba ani rak). Navíc některé díly nejsou nic moc. Ale je fakt, že seriál je dobře zahraný, dostatečně napínavý, jen to chtělo víc promyslet celý ten svět a co je za tím a v pozadí, aby se nehrála jen linie „vojáci něco tají - Rusové chtějí informace - možná tam venku něco je, ale fakt jen možná“. Náznaky zde byly, různé zvláštní postavy, drogy, předměty, ale nikdy to nikam dál pořádně nevedlo, což mi přijde škoda. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série moc neslibovala. Obecně od tohoto seriálu se nedalo čekat téměř nic. Obecně vzato však o to víc, byla druhá série malým překvapením, když se tato série dokázala zabývat docela více faktickými a lepšími podmínkami. Najednou se tolik neřeší UFO samotné, které lítá po naší Zemi, ale nějaké lidské případy, které se dají logicky vysvětlit. Stále ale seriál balancuje mezi naprostou fantasmagórií a fakty, což vypadá dost zvláštně. I tak v tom dokáže nějak ladně přecházet a nějak ukazovat, že UFO je docela legitimní věc. A už tak dávno. O to více je zajímavé, že dnes je v tomto ticho po pěšině. Asi se nedá mluvit o nějakém extrémním zlepšením, ale postavy alespoň nedělají úplné nonsensy, příběh je ladný a dobrý, stejně tak výkony ve všech směrem. Minimálně lepší než dříve. Třetí série je otazník. Potencionálně má co nabídnout, ale History si to úplně nemyslí. Tak se uvidí. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (11)

  • Kapitán Quinn (Michael Malarkey) hovorí, že ponorka zvládne hĺbku 40 stôp, čo je približne len 12,2 metra. Je jasné, že ide o chybný údaj. (koba)
  • Michael Quinn (Michael Malarkey) o krádeži tajného materiálu povie, že to je horšie ako Rosenbergovci. Julius a Ethel Rosenbergovci boli manželia odsúdení a popravení v roku 1953 za špionáž pre Sovietsky zväz. Julius Rosenberg vynášal do Sovietzskeho zväzu infomácie o výrobe atómovej bomby. (koba)

Reklama

Reklama