Reklama

Reklama

Projekt Modrá kniha - Série 1

(série)
Trailer
Historický / Mysteriózní
USA, 2019, 7 h 14 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

David O'Leary

Hudba:

Daniel Wohl

Hrají:

Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Neal McDonough, Michael Harney, Nicholas Holmes, Robert John Burke, Ian Tracey, Matt O'Leary (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Sticks 

všechny recenze uživatele

Kouknu ještě originální znění, hlas Littlefingera tomu jistě dodá šmrnc. Tak chci k tomu napsat dlouhý komentář. Takže za prvé... "PŘÍPAD UZAVŘEN". ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který se trochu nadějně měl zajímat o nadpřirozeno a mimozemskou tématiku. To se mu sice daří, ale trochu jinak, než bych sám chtěl nebo jak jsem si představoval. Seriál totiž mnohdy místo toho, aby vzal mimozemský problém a ukázal by ho ve faktickém světle, tak se vlastně ukáže, že to tak vůbec není, a že seriál se vlastně snaží dokázat existenci mimozemského života. Což i mně jako "believerovi" přijde dost přitažené za vlasy. Obecně vzato jde o docela zajímavou rychlovku, které má určitě, co nabídnout. Je to suprově a svižně odvyprávěné. Problém je někdy v tom, že někdy něco dává perfektní smysl, a poté zde máme něco, co jde úplně mimo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že tvůrci se nedokázali rozhodnout, jestli víc jet podle skutečných a zaznamenaných případů, nebo podle fantazie, protože tyhle dvě linie se v seriálu nešťastně bijí mezi sebou. Ta linka s ruskými špiony a pitomou Hynekovou manželkou mi taky spíš lezla krkem. Ale natočené je to často podmanivě, herci hrají skvěle, některé myšlenky jsou hodně zajímavé. Podrobněji viz u jednotlivých dílů. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavni konkurent se nabizi az prilis jednoduse, takze se srovnani s Akty X neubranim. Blue Book se odehrava v mnohem zajimavejsi dobe, s vyrazne lepsi hereckou dvojici (proti Gilien nemam nic, ale Hynek mě prostě baví víc) a naprosta vetsina mysteriozniho obsahu je zabavnejsi a min dementni nez v pripadech Muldera a Scullyove. Akta X obvykle trpeli na to, ze dobry byl uvod a konec serie a prostor mezi byl vyplnen epizodami s dost pochybnym obsahem. U Blue Booku je toho epizodniho intermezza vyrazne mene. Jedinym minusem je pak jen rodinny zivot profesora a vedlejsi linka s ruskymi spiony, protoze alespon v prvni serii (dal zatim nevim), se jedna o naprosto zbytecny a nudny motiv serialu, ktery se moh, vystrihat. Jsem opravdu napjaty n druhou serii! PS: zakladem je samozrejme od serialu cekat spooky televizni zabavu, rozhodne se nejedna o high scifi a uz vubec ne o neco zalozeneho na realite. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja som dostal presne to, čo som od toho čakal. Som milovníkom 50.rokov minulého storočia. Po vizuálnej stránke je to proste úžasné. Kostýmy, vozový park aj interiéry. A dokonca mám pocit, že je tam nejaký jemný filter čo zdokonaluje farby. Čo sa príbehu týka, bol som prekvapený. Netušil som, že každá časť bude o inom príbehu. Takto je to ako Akty X, ale novšie a milión krát lepšie. Ale nevadí, že to má vždy iný príbeh, pretože príbeh našej hlavnej postavy sa vyvíja každou epizódou. Ten proste pokračuje v každej časti. Príbehy o UFO sú slabšie, čo je škoda, pretože o tom to v podstate má byť. O Arei 51. Ale i tak je to dosť duchárske. Zaujme to veľa ľudí, ktorí sa o tento typ filmov zaujímajú. S netrpezlivosťou očakávam 2.sériu. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (3)

  • Když doktor J. Allen Hynek (Aidan Gillen) představuje univerzitní komisi svůj návrh satelitního zařízení, předsedající drží v rukách komiks „Flash Gordon“. Hynek tvrdí, že patří jeho synovi. Laura Mennell, která ztvárnila Hynekovu ženu Mimi, hrála v jedné epizodě ze seriálu Flash Gordon z roku 2007. (PATRICK96)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Vancouver, Coquitlam, Steveston v Richmondu. (BMW12)
  • Dům na začátku epizody, kde žije matka s dětmi, kteří se stanou svědky havárie UFO, je stejný dům, který byl použit pro filmování seriálu Akta X (od r. 19893) jako Mulderův dům. (PATRICK96)

Reklama

Reklama