Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (280)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá mohla mať potenciál a mohla ukázať niečo skutočne magické, ale vybrala sa líniou rodinnej drámy. V nej funguje všetko tak, ako má. Ale od určitého momentu tomu chýba napätie. A začne to byť trestuhodne predvídateľné. Áno je to napísané tak, že to všetko má hlavu a pätu, ale keď si spomeniem na Toy Story 4, ktoré prinieslo v zásade veľmi dospelý príbeh, toto mi príde ako krok späť. Zamrzí to o to viac, že celý ten svet mal omnoho väčší potenciál. Rozprávka, ktorá zapadne. A myslím si, že Pixar má už na svojom konte niekoľko takých. Pozerateľné ale to bolo aj Hľadá sa Dory a tiež ju už druhý krát hľadať ísť nemienim. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Prvá rozprávka, kde sa otvorene objavuje postava, ktorá sa identifikuje ako LGBT... Takto sa dnešným deťom podsúva zvrátenosť a napriek tomu ľudia ostávajú hluchí a nemí. Pixar navyše oznámil, že budúci rok chce vydať rozprávku, kde bude už aj transexuálna postavička. Zbesilým liberálom už tak jebe, že ich fakt zastaví len postupne vzrastajúci radikálny islam. A to budú potom ešte len kukať, čo sa deje. Len už bude neskoro. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S odretými elfími ušami za štyri hviezdy. Nedá sa nič robiť, Pixar sa nezaprie, stále ide o vyššiu ligu než u konkurencie, takže aj z tohto pohľadu udeľujem konečné vysoké hodnotenie. Onward má tú výhodu, že sa síce rozbieha pomalšie, nie príliš výrazne, ale každou ďalšou scénou sa niekedy od polovice zlešpuje a zlepšuje a finále s drakom mi opäť v celej kráse pripomenulo, o čom táto firmička a jej prácička je. No a ako sa na ňu patrí, fungujú aj emócie. Len mi nedá si rýpnuť a skonštatovať, že celý tento fikčný svet a zápletka sú mierne vycucané z prsta. Ale točil to Pixar, takže to funguje, inde by to zmrvili. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pixar přichází s dalším zajímavým světem,ale tentokrát jako by tvůrce nebavilo (nebo neměli čas) ho nijak víc rozvíjet a hrát si s ním.Přitom potenciál který v něm dřímá je neskutčený.Díky tomu tak nakonec zbyla pouze dobře vypadající (což už ale je víceméně standard) a místy vtipná rodinná podívaná,která se opírá o tradiční hodnoty.To ovšem dnes dělají dvě třetiny animáků a na Pixar je to prostě málo.Vyloženě jsem se nenudil a věřím že děti se budou bavit,nicméně nemůžu říct že bych si Onward zařadil po bok takových jako Wall-E a další a měl potřebu vidět opakovaně...70% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Po lehce opatrnějším začátku, zhruba od "O as Onwards!" se film rozjede v takovém tempu (a co je důležitější, nesleví, naopak přidá na obrátkách až do finishe), že jsem jen zíral, tlemil se a užíval si klasicky skvělej pixarák s jen tím nejlepším od Walta. Chemie mezi Prattem a Hollandem funguje fantasticky a vůbec celý příběh, emoce, vizuál a vtip je naprosto skvěle dávkován. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Fast foodový řetězec Burger Shire má před svou restraurací nápis: „Now serving second breakfast“. Jde o odkaz na Pána prstenů, kde druhá snídaně byla potěšením Hobittů. (vojacekr)
  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama