Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (280)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože Frčíme nemohl být finančně žádný trhák, tak je sympatické že jej Pixar nechal vzniknout. Sice bych mohl kritizovat fakt, že inspiraci pro nápady si tvůrci brali z poměrně dosti známých filmů, ale ty emoce, které se povedlo zachytit prostě za prominutí stojí. Frčíme je poctivé dobrodružství dvou kluků, kteří se chtějí naposledy vidět se svým tátou. Rozhodně dospělejší animák než zcela neškodný Nemo s Dory. 75% ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Prvá rozprávka, kde sa otvorene objavuje postava, ktorá sa identifikuje ako LGBT... Takto sa dnešným deťom podsúva zvrátenosť a napriek tomu ľudia ostávajú hluchí a nemí. Pixar navyše oznámil, že budúci rok chce vydať rozprávku, kde bude už aj transexuálna postavička. Zbesilým liberálom už tak jebe, že ich fakt zastaví len postupne vzrastajúci radikálny islam. A to budú potom ešte len kukať, čo sa deje. Len už bude neskoro. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Není to úplně ono. Ve Frčíme je sice klasická pixarovská kombinace humoru, napětí, dojetí a životních pravd podaných umně a bez patosu, ale tentokrát jakoby studio nebavilo vymýšlet svět. A přitom si moderní fantasy doslova říkala o to, aby se v ní někdo pořádně vyblbnul jako kupříkladu u Příšerek. Pár odkazů třeba na Dungeons and Dragons tu sice dostaneme, celkově je však nový svět o poznání méně hravý, vychytralý a zábavný než to, na co jsme u Pixaru zvyklí. Přitom si přímo říká o to, aby se v něm tvůrci vyřádili. Když to trochu přeženu, do konce filmu jsem si musel vystačit s jednorožci, kteří se chovají jako krysy. Všechno ostatní funguje tak, jak jsme u Pixaru zvyklí, ale že studio bude dýchavičné zrovna v audiovizuálních hrátkách a drobných vtípcích, jsem úplně nečekal. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na čtyři, ale ta pocta fantasy obecně a především Dračímu Doupěti, to jsem ještě nikdy nikde neviděl, takže pro mě (takového fantasy fanatika) plná palba bez přemýšlení. K tomu samozřejmě klasicky pixarovská dokonalá animace, fóry, silný příběh... Takhle mají vypadat kvalitní filmy. 90% ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Vpred” , dodávka „Guinevere“, vpred, ufujazdi, koľko vládzeš, zároveň si nazbieraš míle na svojom tacháči, pretože títo elfskí bratia Lightfootovci Ťa v žiadnom prípade šetriť nebudú, skrátka sú to (a)typickí tínedžeri, ktorí opätovne objavia magický svet kúziel, keď sa akurát vrhajú za svojim doposiaľ najväčším dobrodružstvom ich života, a to za "Fénixovým drahokamom" , čo im dopomôže na malý moment vzkriesiť ich mŕtveho otca, ale tesne predtým sa spustí kliatba, čo oživí umelého draka, ktorý im na okamih skomplikuje domácu úlohu. A celé je to, ako vystrihnuté z filmov od Harryho Pottera, cez Pána Prsteňov, až po Indiana Jonesa a veľa iných, ktorými sa zrejme títo p.i.x.a.r.o.v.s.k.í. tvorcovia výsostne inšpirovali, vkusne ich nakoniec skombinovali i načasovali do tohto animovaného, vizuálneho prostredia, plného rôznorodých, bizarných postavičiek od výmyslu sveta, väčšinou spájaných samou účinnou pestrofarebnosťou a extravagantnosťou, i keď je to principiálne určené najmä detskému publiku do cca. ôsmych rokov ? Bohužiaľ, toľko už síce dávno nemám, ale to ešte vonkoncom neznamená, že táto veková bariéra, by mi mohla narobiť veľkú galibu, pretože na chvíľu stráviť čas po boku Iana a Barleyho, vôbec nie je najhorší nápad ! Nebojte sa, na Ovečku Shaun sa ("zatiaľ") nechystám ! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)
  • Známý easter egg Pixaru „A113“ je ke konci vysloven policistou Coltem Bronco, kdy poví: „A113 in progress.“ Autoři tak odkazují na učebnu „A113“ Kalifornského Institutu Umění, odkud vzešla spousta animátorů Pixaru. (vojacekr)
  • Fast foodový řetězec Burger Shire má před svou restraurací nápis: „Now serving second breakfast“. Jde o odkaz na Pána prstenů, kde druhá snídaně byla potěšením Hobittů. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama