Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch exceluje ve snímku, který velmi podrobnou optikou reflektuje dění v zákulisí obou kampaní zainteresovaných do referenda o brexitu. Snímek Brexit má rovněž velmi svižný spád, což v kombinaci s dobře napsaným scénářem zaručuje to, že i divák této kauzy téměř neznalý se nebude v záplavě jmen a informací ztrácet. Skvělá práce! „It´s about the soul of our country. I worry. I worry that we won´t be able to heal, that this has created a type of debate, a politics that is unsophisticated, uncivilised and, worst of all, unkind.“ ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Film je lepší, čím jste v něm dál. Na začátku je to trochu nesrozumitelný šum jmen a pojmů z britské politiky, a teprve v průběhu se z toho vyloupnou ty skutečně zajímavé otázky a emoční pravdy. Za mě škoda, že se do témat třídního vzteku, hořkosti a změn povahy politické diskuse nešlape víc od začátku, protože tohle mi přijde mnohem zajímavější než Faragovy fórečky s nějakým lobbistou na kapotě auta. Ale i tak okay pokoukání. Dal bych 3*, ale na Kumberpapuče je zábavné koukat i kdyby četl telefonní seznam, takže 4*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle se Anglánům povedlo. Nemusím tím samotný Brexit, myslím tím film Brexit. Ekonomické téma zhmotnili kvalitní filmařinou a představili mi období před Brexitem, které způsobilo, že se v Anglii nakonec rozhodli o vystoupení z Evropské Unie. V cizině jsem zažil mnoho Anglánů a je mi jasné, že když si můžou myslet, že Praha je samostatná země a Českou republiku neznají, tak stačí, aby na ně nějaký místní Tomio udělá oči, ukázal, proč je dobré vystoupit z EU a oni ho bez skrupulí následovali. Nic ale není tak povrchní, jak na první pohled vypadá a hlavní postava v podobě neuvěřitelně civilního Benedicta Cumberbatche, kterého byste si v tu chvíli spletli s místním intelektuálem v hospodě u Tetřeva, mi tu osvětlil celou řadu věcí, díky kterým na Brexit koukám z trošku širší perspektivy. Hodně zajímavý a dobře natočený film. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď je raz téma pre mňa nezaujímavá, tak sa môžu herci aj s režisérom pokakať a nedám tu hviezdičiek blížiacich sa ku premršteným 73%. Táto medializovaná téma, ktorá sa na Slovensku 95% ľudí vlastne ani netýka je typická. Zasierať ľudom myseľ nepodstatným, čo mal napr. americký prezident na večeru, alebo kde sa britská kráľovna vysrala, ale dôležité veci obchádzať, či bagatelizovať. Jediné čo ako tak podstatné je fakt, že tam mnoho Slovákov pracuje a vystúpenie z EU im z komplikuje trošku život, ale a čo? Ľudia chodia na dovolenky do Egypta, Tuniska, alebo na Kubu. Priberieme ich do EU, aby sa ľudom jednoduchšie chodilo na dovolenky? Keď nechcú byť v EU, tak nech idú do pi*i a nech sa im nikto z EU nepoklonkuje a nepchá do prdele. A propagácia vecí a názorov je úplne bežná v Európe od 2.svetovej. Kto nepropaguje neuspeje! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Brexit (nie film) je odou na hlupost ludi, ktora zacina dominovat v zapadnej spolocnosti, proti ktorej zlyhavaju vsetky bezne metody ochrany spolocnosti formou moralnych, pravnych a zakladnych intelektualnych brzd a pravidiel. Ako vhodne reagovat na vyslovne klamstvo, ked cielove publiku nema zaujem absorbovat akekolvek vecne/logicke/realne preukazatelne argumenty? A je vobec vhodne reagovat? Nedostava tak polemika o zjavnom nezmysle priestor na ukor vecnej debaty o realne pritomnych problemoch? Brexit (film) mimoriadne trefne klze na hrane otvarania otazok a hladania odpovedi, zial, jeho cielove publikum je prave to, ktore ho ani nepotrebuje vidiet. A teraz uz len pockat na horko-kysle pokracovanie :( 4,5/5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama