Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z viacerých segmentov, ktoré sú medzi sebou vzájomne prepojené. "The Way Out And The Way In". Dvojica previnilcov sa snaží uniknúť pred spravodlivosťou a vyhnúť sa trestu za svoj čin. Ich osud sa však stále zamotáva a postupne zisťujú, že pred svojou minulosťou nemôžu utiecť, a budú kvôli nej brutálne trpieť.
"Siren". Tri mladé dievčatá, ktoré tvoria hudobnú skupinu, sa vybrali na výlet. Počas dlhej cesty nehostinnou púšťou však dostanú defekt a zostanú odrezané od sveta, pretože nemajú potuchy, ako ďaleko je najbližšie mesto, a taktiež nemajú náhradnú pneumatiku. Našťastie sa po dlhom čakaní objaví auto a zhodou náhod sú jeho majitelia veľmi prívetiví. Dievčatá dokonca pozvú do svojho domu, kde im poskytnú plný komfort. Po príjemnej večeri s rodinou, ktorá ich prijala s otvorenou náručou, sa však pobyt mení na najhoršiu nočnú moru.
"The Accident". Lucas cestuje počas noci opustenými cestami a dlhú cestu si kráti telefonátom s priateľkou. Znenazdajky sa však pred jeho autom z tmy vynorí postava a on už nemá šancu zabrzdiť. Dochádza k zrážke a neznáma osoba má na tele mnohopočetné zranenia. Lucas je však ochotný urobiť čokoľvek, aby jej pomohol. Po príchode do blízkeho mesta má šťastie, keď nájde nemocnicu. Problémom je, že v tejto nemocnici sa využívajú naozaj netradičné liečebné metódy.
"Jailbreak". Starší muž prichádza do mesta, aby tu našiel sestru, ktorá sa stratila už pred trinástimi rokmi. Po malej chvíli však zisťuje, že mesto je plné zvláštnych obyvateľov, a nájdenie sestry jeho sestry bude oveľa komplikovanejšie, ako sa spočiatku zdalo. V záverečnej časti prichádza mladá rodina po prvýkrát do svojho nového domu. Plánovaná večera a oslava sa však nekoná, pretože uprostred večera zaklope na dvere neznámy návštevník, ktorý sa do ich domu snaží dostať za každú cenu. Rodina tak musí čeliť obrovskému nebezpečenstvu hneď po príchode. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po x dlouhých týdnech konečně první letošní vlaštovka. Těžko hledat semknutější hororovou povídkařinu: zdejší segmenty jsou odproštěny od humoru, náznaku erotiky i pro antologie klasické spojující vaty, za to disponují téměř identickou atmosférou, mrazivou hudbou a skoro až těžkou náladou pouštního městečka, jemuž úřaduje samotné Zlo. Každý ze čtyř příběhů má něco do sebe, snad jen ten předposlední působí jaksi navíc, ale to člověka, asi i díky povedeným maskám, napadne až při závěrečných titulcích. Bez těch digitálních srandiček bych se klidně obešel, protože třeba taková operace za použití klasické ruční práce působí mnohem intenzivněji. Každopádně palec nahoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní, halucinogenní, surrealistické, metaforické bubu vyprávění. Cesty, vedoucí do míst, která nejsou na mapě, do paralelních světů, zkrátka do jinam, nejsou ve filmech ničím neobvyklým. A klidně by šlo vypustit satanskou symboliku, jelikož jen trochu vnímavý divák pozná, kam se hlavní postavy dostaly. Dva muži ujíždějí krajinou a cosi je sleduje....nejsou to Marťani, jak by se mohlo zpočátku zdát, ale Mozkomorové, kteří se nespokojí jen s duší... Občas sklouzne film do zábavné polohy, nejlepší je tak resuscitace přejeté slečny, již řídí po telefonu snad samotný Asmodeus. Pokud se zpočátku divák neorientuje, pak směrem k závěru se kruh hezky uzavře. Občasné gore (polibek Mozkomora, zlomená noha či umělé dýchání) potěšilo, nad nepříliš dokonalými závěrečnými triky jsem milosrdně přivřel oči. The Gifted zní místy jako hudba J.Carpentera, což nebylo na škodu..... Vydařené. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Poviedkový horor skladajúci sa z piatich častí, ktoré sa na záver zlievajú do celistvého obrazu a kompaktného príbehu. Všetky poviedky majú niečo do seba, každá vyniká svojim vlastným štýlom a hororovým subžánrovým určením, pričom ani jednu z nich nemožno považovať za slabší článok. Páčili sa mi všetky, hlavne prvá a posledná, to boli lahôdky, ktoré si ma získali najmä svojou mysteriózno-hororovou atmosférou. Poviem vám, v tom zapadákove uprostred púšte by som veru nechcel skončiť, celý čas ma ohľadom toho sprevádzal taký neurčitý nepríjemný pocit. K tomu treba ešte prirátať veľmi dobré spracovanie a slušnú prácu kamery. Veľká spokojnosť. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Aj na druhé zhliadnutie po rokoch - keď už som zabudol o čom jednotlivé príbehy boli - ide o nadpriemernú záležitosť. The Way Out o potrestaní zločincov na úteku 67%Siren o troch pocestných slečnách 65%The Accident o nehode 80%Jail Break o chlapíkovi hľadajúcom nezvestnú sestru 75% a posledná The Way In o pomste 72%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

No, mají tam na jihu teda pěkný bordel:) Southbound přináší velmi povedenou antologii krátkých příběhů. Kde jeden končí, tam druhý začíná. Pro každého se tu najde něco. Mozkomorové, Královská nemocnice, Od soumraku do úsvitu, Stepfordské paničky. Jednotlivé příběhy mají dobrý námět a jsou i skvěle zpracovány. Při Jailbreak a Siren jsem se docela i bála:) Soundtrack je parádní. A s tou nelogičností děje bych to zase tak nehrotila:) Spousta věcí zde sice není objasněna, či více rozvedena, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo. Southbound je jako chutná jednohubka, kterou zhltnete a nepřemýšlíte nad tím, co jí chybělo, nebo, co tam bylo navíc. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu je aj názov Southbound - Highway to Hell. (MikaelSVK)
  • Názov baru, do ktorého vtrhne Danny s brokovnicou, je "Pasca" ("The Trap"). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama