Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu blbosť. Vo finále sa na to aj napriek tone klišé dalo pozerať. Mrazivé zábery hustých írskych lesov, vŕzgajúci starý dom a pomerne sympatická hlavná hrdinka. Remeselne je to pekne zvládnuté, niektoré sekvencie sú príjemne zimomriavkové, a čo je dôležité, dej má priamočiary a plynulý spád. No a posledných 15 minút nie je nič pre klaustrofobikov. Pripomenulo mi to trochu Pád do tmy. 60 %!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, anotace a distribuční zázemí mé oblíbené A24 dávaly tušit, že by se mohlo jednat o horor, který mi přesně sedne do vkusu. A ono jakoby jo, ale není to dotažené. Dějově je film bohužel příliš jasně nalajnovaný a jednoduchý. Celkem zajímavá začne být až závěrečná třetina, kdy The Hole in the Ground najednou dostane vlastní ksicht a začne pěkně šlapat a napínat. Do té doby je to ale jen přehlídka klišé, která mě bohužel nezajímala. Jako jednohubka v pohodě, ale jako snímek, který by měl soupeřit třeba s Babadookem (s nímž existuje hned několik styčných ploch), se Croninův debut nechytá ani náhodou. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matka jednoho krásného dne začne pozorovat, že s jejím synkem není něco v pořádku a postupně získává pocit, že je někdo jiný. Takže námět originalitou zrovna nesrší, ale zpracování je parádní. Cronin klade obrovský důraz na postavy, takže v jedné rovině sleduje chlapce, jehož změny v chování jsou sice kosmetické, ale nezadržitelně postupují a v té druhé se věnuje matce, která se propadá do čím dál tím větší nejistoty. Atmosféricky naprosto dokonalé a režii bych vyčetl snad jen to, že některé z momentů nevyužila na nějaké výživné bafnutí. S herci jsem neměl ten nejmenší problém a chlapeček dokázal být docela děsivý. A za zmínku stojí i strašidelná baba, která se tu sice jen párkrát mihne, ale i tak stačí udělat dojem. Parádní celovečerní debut. 80% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Ale jo, sice se z toho stala klasická jednohubka v tomto hororovém tkzv subžánru, ale já se přesto bavil. Připomnělo mi to nedávného POTOMKA v kině. Opět tu máme nějaké mocné síly, které se zmocní malého chlapce a ten se začne chovat divně. Takže tu máme pár zajímavých scén a dokonce i nějaké to napětí a solidní pointu na konci. Je to takové ponuré, chladné, takže atmosféru si můžeme vynachválit. Jen to má takové pomalejší tempo a v mých očích dost nesympatickou hlavní hrdinku (matku onoho chlapce). Navíc jsem cítil, že to mělo mnohem větší potenciál, především ten konec mohl být více rozvinut. Přesto celkem spokojenost, nadprůměrný horor, který aspoň za to 1 vidění stojí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Všetko bolo dané (napr. skvelé lesné prostredie a zaujímavé herecké obsadenie) k tomu, aby z tohto príbehu vyťažili viac. Nestalo sa. V mojich očiach za to hlavne môžu scenárista a režisér, čiže L. Cronin. Chýbajúce vysvetlenie kľúčových častí príbehu (napr. ako v lese vznikla tá obrovská diera), nie vždy dobrý prechod medzi jednotlivými scénami a príliš obecné zakončenie nechali nevymazateľnú stopu na kvalite filmu. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama